החזרת תקווה בעבר: מה לעשות?
ליאת
משבר
⌄
שלום
וברכה.
שמי ליאת,אוטוטו בת 30.
לפני כחודשיים סיימתי קשר עם בחור בן40. היינו אמורים להינשא,אך הענין בוטל מסיבות כאלה ואחרות.
מהרגע שנפרדנו.. ניסיתי להמשיך בחיי,הכרתי,יצאתי,ביליתי הכל היה בסדר.
עד שהגיע המשבר הראשון.. חייגתי אליו ובכיתי בטלפון.
מאז היו עוד כמה משברים(רק מהצד שלי)
והיום הוא פשוט מתעלם ממני כליל..
גם אם אבכה,אצרח,אתחנן -הוא בשלו ואף הבנתי שהמשיך בחייו(זוגיות חדשה)
הגעתי למצב,שאני מרגישה הבחורה הכי מטומטמת ביקום.. מרגישה מושפלת.. כואב לי ברמה שאין לי אפילו דרך לתאר אותה במילים ואני ממש לא יודעת מה לעשות כדי להתגבר על הענין ...
יודעת שההתנהגות שלי לא מכבדת את עצמי.. אבל זה חזק ממני
אני מתגעגעת אליו ורוצה רק שיקשיב לי ויניח לי להתפרק ..
אני עוברת תקופה מאוד קשה! הבטחון העצמי שלי שואף לאפס.. ואני לא ממש יודעת כיצד להרים את עצמי ולהמשיך הלאה כפי שבאמת הייתי רוצה.
אני יוצאת,שותה המון!!
מנסה לעשות כל דבר שיעזור לי לשכוח.. ומודה,לא מצליחה!
ד"ר אורן חסון
לראות את מה שצריך לראות
⌄
ליאת יקרה,
אני מניח שמה שהוא מנסה לעשות הוא לשים גבולות לצורך שלה להתרפק על העבר ועל האפשרות להיות איתו. לומר לך משהו? - הוא כנראה עושה את הדבר הנכון, גם עבורך. אם הוא כבר החליט, אז להיות חמוד אליך ולתמוך בך, רק יזיק לך - כי תשובי אל האשליה שאולי זה יחזור ואולי תהיו ביחד, כשהוא כבר החליט שלא. מבחינתך, הוא עושה את הדבר הנכון.עכשיו, הכדור חוזר אליך, והשאלה היא למה את לא עושה את הדבר הנכון. התשובה הראשונית היא כנראה משום שאת עושה את מה שרבים ובעיקר רבות עושים (ולא, את לא הבחורה הכי מטומטמת ביקום, כי יש אוכלוסיה עצומה של נשים שעושות כמוך, וגם לא מעט גברים). בכל פעם שמשהו לא מצליח, את שבה להיזכר או בגבר האחרון שהיה מוצלח בעינייך, ולפעמים אפילו לא בזה - אלא ברגש שהרגשת איתו, בין אם היה מוצדק ובין אם לאו, שהציב אותך בעתיד טוב יותר. כלומר, שהיתה בו תקווה. ואת שבה אל התקווה, לא אל הקשר המתאים, כי בתקווה יש כל כך הרבה טוב, וחיים, ואופטימיות, ולזה את מתגעגעת.אם את באמת לא מצליחה לאורך זמן, למרות שאת מדברת ונתמכת בחברות ובבני משפחה, ואם את מרגישה שהביטחון שלך על הקרשים, אולי חשוב שתלכי לטיפול. כי הדרך האחרת לראות את זה היא שהנה, הצלחת למצוא בן זוג מוצלח פחות או יותר לנישואים (ומוצלח, אגב, זה גם אחד שיהיה יציב ברצון להיות איתך, ואת זה לא היה לך), רק שהפעם זה לא צלח. אבל אם הצלחת, סימן שיש בך מספיק איכויות כדי להגיע לזה שוב, ושיש סיכוי, ועכשיו את צריכה אותו דבר, רק קצת יותר טוב. האם יש סיכוי? - בודאי. ואופטימיות עוזרת. זה חלק מהדברים שעליהם את צריכה לעבוד.