פערים בנטיות אישיות בזוגיות

תאריך פנייה: 29.12.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרי
פערים
29.12.2011 • 10:04

שלום רב,
אני יוצאת עם מישהו 4 חודשים מההתחלה שמנו לב לפערים בינינו, אנחנו ממש שונים, מה שאומר שאין לנו תחומי עניין משותפים..הוא בשנות ה-30 לחייו אני בשנות ה-20.הוא לא יכול לשמוע את המוזיקה שלי ( מיינסטרים, גלגל"צ) ואני מנסה איכשהו להסתגל לשירים שלו (רוק).הוא לא רואה סדרות שאני אוהבת ויודע לציין תמיד למה גם לי לא כדאי לראות תוכניות תת רמה כאלו..הוא לא רואה טלוויזיה ורק רואה סדרות של שנות ה-80..וטוען "שזו טלוויזיה איכותית".אנחנו הולכים לסרטי קולנוע ביחד אך אין לנו את אותו הטעם ותמיד צד מתפשר בשביל השני..כרגע הכול באווירה טובה כי אנחנו נמשכים, והאהבה פורחת וכו'.. השאלה היא האם זה לא משהו שבמשך השנים ירחיק בינינו, הרי התקופה כרגע היא לא מדד .. אני מפחדת שבמשך הזמן נהיה שנינו ממורמרים...חיים לצידו זה אומר " ביחד אבל לחוד" שזה אומר כל אחד בחיים שלו ואין כל כך הנאות משותפות.. מצד אחד זה טוב, כי אז לא נוצרת תלות מצד שני מה עם החוויה של הביחד של הכיף של הזוגיות?

ד"ר אורן חסון
פערים בנטיות האישיות
01.01.2012 • 10:53

שרי יקרה,
ככל שיש פערים גדולים יותר בין בני הזוג, כך בהמשך הדרך עלול להיות פחות קל. ואז באמת נשאלת השאלה – עד כמה "זוגית" ו"שיתופית" ו"ביחד" צריכה להיות הזוגיות שלכם, שהתשובה לה תלוייה מאד בנטייה לשיתוף, לצורך להיות ביחד לעומת הצורך בפעילות עצמאית, ובבטחון האישי והזוגי שכל אחד מכם מביא איתו לזוגיות. ככל שתמצאו בסיס משותף, ואהבה, ואמון הדדי וכנות ואמינות ונכונות לעזרה הדדית זה בזו, כך זה יפריע לכם פחות. וככל שמשהו מתוך דברים אלה ייפגע – כך יפריע לכם יותר הפער הזה. לכן, לא אוכל לומר לך באופן חד משמעי שזה פער גדול מדי, אבל מצד שני – כשהנטיות והרקע שלכם דומים, אכן יותר קל בזוגיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083