פערים בזוגיות: גבר ואשה בתחילת הדרך
מיכל
הפרש גילאים
⌄
אני בת 18 ונמצאת בקשר עם בחור בן 28..שאלתי לא מזמן שאלה הקשורה לזוגיות ..כרגע השאלה שלי קשורה לטיב ומהות היחסים. אני חושבת שאכן נתחתן מאיך שאני רואה כרגע את היחסים..השאלה שלי היא האם ההפרשים כל כך גדולים עד כדי שיציקו לי בהמשך החיים..מזוגות שאתה מכיר ,ממקרים שאתה רואה,כשאני אהיה בת 20 רק בתחילת חיי הצעירים והוא בן 31 ובהמשך האם זה יפריע לנו,האם הרצונות יתנגשו וזה ייפגע בטיב היחסים?
ד"ר אורן חסון
פערים בזמן ההתפתחות
⌄
מיכל יקרה,
לכל זוג יש הייחוד שלו והפערים הייחודיים לו שבינו לבינה. זה יכול להיות שונה מזוג לזוג גם באותם תנאים. אבל אם אעשה הכללה כלשהי, הקשורה לתנאים שבהם אתם נכנסים לזוגיות, ראיתי לא מעט מקרים כאלה שבהם הגבר מרגיש שהוא בוגר יותר, יודע יותר, שהאשה עדיין לא מנוסה מספיק, ואולי לא שקולה מספיק, ולוקח עליו גם את האחריות וגם את ההחלטות. לא לכל אשה צעירה זה קל לקבל את המקום הזו בזוגיות.את עוד זמן רב לפני שתתחילי בהשתלמות מקצועית, בהשכלה, ובהתנסות והתמחות מקצועית. האם את רוצה לבנות את עצמך קודם, או לקבל את מקום האשה שמביאה ילדים, מתוך הבנה שבכך את מבססת את הפער המקצועי ביניכם, ואת התלות הכלכלית בו? זו נקודה שתצטרכי לחשוב עליה.ועוד דבר, שאני מכיר מקרוב במקרים כאלה, הוא שגם כאשר האשה קבלה את מקומו של הגבר כיודע וכמבין יותר בתחילת הדרך, עם הזמן הוא מגיע לאיזון ומיצוי יכולותיו, והיא יכולה להמשיך ולהתקדם עד שהיא מגיעה למקום שהוא אולי טוב יותר, ואולי אפילו טוב בהרבה ממנו, הן מקצועית והן מבחינה אישית עם איזונים נכונים יותר ופתיחות רבה יותר בתוך הזוגיות ובחברה. הנסיון לשנות תפקידים אחר-כך, כאשר האשה מבינה שבעצם היא מצליחה יותר, ושאולי הוא מגביל אותה בעניינים שונים, הוא תהליך לא קל.האם את יכולה לעשות משהו כרגע בעניין הזה? – לא יודע. בדרך כלל לא הרבה, כי את רק בתחילת הדרך, ובעוד כמה שנים, כאשר זה יהיה רלוונטי, אולי לא תזכרי את המכתב הזה.