הורים, גירושין וילדים: מה עושים?
פחד מהמתרחש
הוריי
⌄
שלום רב
ד"ר,הנני חייה בארצות הברית כבר שנתיים. אני בת 28.מאז היותי ילדה עולים בי זכרונות על הוריי שכבר שאני ואחיי היינו קטנים הם לא היו מפסיקים לריב. הם אף פעם לא הסתדרו, כל הזמן רבו, תמיד דיברו אחד אל השניה בשפה לא יפה, ליידנו (הילדים) והיום אחרי שכמעט כולנו התחתנו (4 ילדים) נישארה בבית אחותי הקטנה בת 18 שעדיין רואה את כל המריבות ביניהם ואת כל הניבולי פה, והכעס והעצבים. לא ידענו בבית מה זה זוגיות, לא הייתה לנו דוגמא שממנה נוכל ללמוד ולקבל השראה.תמיד ראינו את הצד הלא טוב, את המריבות . הוריי מעולם לא הסתדרו, הם תמיד רבים על הכל, מספיק מילה אחת שתצית אש בבית.עכשיו אחרי ששמעתי שהייתה עוד מריבה שכבר עברה את הגבול ואחי היה שם ליידם ובכה, אני מבקשת את תוכל לעזור לי.אבא שלי רוצה להתגרש ואני חיזקתי אותו כי אמא שלי היא אישה ממש קשה, היא עושה בינהם הרבה בעיות ושמה את משפחתה וחברייה לפניו, היא בכלל לא מתייחסת אליו יפה. אז כמו שאמרתי אבא שלי רוצה להתגרש ואמא שלי לא מוכנה לתת לו גט, מה אפשר לעשות? אני מפחדת שבסוף הוא יעשה לעצמו משהו, הוא כל הזמן בדיכאונות ובחובות בגללה , היא לא מתנהגת אליו יפה. אנא עזור לי ... בבקשה!תודה רבה....
ד"ר אורן חסון
במי לבחור, באבא או באמא?
⌄
פוחדת יקרה,
העניין הוא שלא פעם יש לנו מחשבה על דברים שקורים אצל הורינו, כאשר מתחת לפני השטח, בעניינים שהם לא מגלים לנו, בין אם הם עניינים אינטימיים ובין אם הם עניינים שבינם לבין החברה שבה הם חיים, קורים דברים אחרים שעליהם אנחנו לא יודעים דבר, ובכל זאת הם משפיעים עליהם. מה שעוד יכול להשפיע זה החשש והפחדים מפני ההשלכות השונות של פרידה. כך שמה שאת רואה זה מריבות ואמא קשה, אבל יתכן מאד שיש הרבה דברים אחרים שאינך רואה.אבל אם נצא מתוך הנחה שמה שהכי טוב עבור אביך הוא גרושים – וכאמור, זה לא לגמרי בטוח למרות המריבות – אין סיבה שלא יממש זאת. ואם הוא לא עושה זאת, הרי זה מתוך פחדים וחששות שונים. אם זה מה שהוא רוצה לעשות, הוא צריך גם לאסוף מקור תמיכה, וגם לדעת יותר – כלומר, לדבר עם עורך דין, ולהבין מה האפשרויות שלו, המשפטיות והכלכליות.ולגבי מקור התמיכה המשפחתית – זה לא עניין פשוט לכם, הילדים. כי אתם נכנסים בהכרח, בכל מריבה של ההורים, לשאלות של את מי אתם אוהבים יותר- את אמא או את אבא? ויש לזה השלכות לטווח הרחוק, הן בקשרים המשפחתיים – ואני מכיר משפחות שהתפצלו (הילדים) על רקע לקיחת צד זה או אחר. לא פעם, עדיף לתת להם רוב הזמן להתנהל לבד, אלא אם יש התעללות ברורה של צד אחד בצד השני. אנא הקשיבי גם לשידור הרדיו שלי בקול הים האדום, מה- 29 בספטמבר 2002:את מי אתה אוהב יותר: את אבא או את אמא?