פערים בזוגיות: איך לגשר עליהם
מיכל
בעל אפתי
⌄
כשמתקלקל משהו בבית, בעלי מגיב בקיצוניות "די, נמאס לי מזה, לא היינו צריכים לקנות במבצע..." ואחרי כמה זמן אומר שנקנה חדש.כנראה שהוא גדל בבית שמגיב כך. לעומת זאת, אני מנסה לתקן ואם לא מצליחה פונה למכרים. כך כנראה אני חונכתי. בנוסף אני פועלת יותר משיקולים כלכליים.(אני המפרנסת העיקרית, הוא סטודנט).כשאני מדברת עם בעלי לרוב הוא משיב ב"טוב/ בסדר", זה אומר שהוא לא מקשיב (נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשנייה). הוא מגיב כך גם למשפחתו.כשהוא נמצא עם הוריו, הוא לא מקשיב ולא באמת נמצא שם. הוא בורח לעיסוקים אחרים, גם כשהוא פיזית באותו החדר איתם.מפריע לי שהוא לא מתייחס לדברי ובשל כך עושה טעויות שעולות לנו כסף. זה לא מפריע לו. רק לי.ובנוסף אני מרגישה שמה שהוא מבקש, אני עושה בטווח המיידי ומה שאני מבקשת ממנו נמתח עד שאני מתייאשת.כל דבר שחשבתי ל"העניש" אותו בעצם יפגע בנו כלכלית, כלומר בי (הרי לא אכפת לו מזה)יש לציין כי לבעלי יש הפרעת קשב וריכוז.
ד"ר אורן חסון
פערים
⌄
מיכל יקרה,
יש ביניכם פערים בתקשורת, ובקצב העשייה והתגובה, ואולי אפילו בתגובה לביקורת. יש ביניכם הבדלים ברצון ובצורך לרַצות אחרים. זה מקשה על הזוגיות, וזה משהו שאתם צריכים ללמוד לעשות. מושלם אולי זה לא יהיה, אבל זה בהחלט יכול להיות טוב יותר. כדאי שתלכו ליעוץ זוגי, ועם נכונות ומטרה לשפר את התקשורת ביניכם, כי זה חשוב.