פער משמעותי בנישואין: מה עושים?

תאריך פנייה: 14.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונה
חביב מידי
14.11.2012 • 16:51

היי אני נשואה כשנתיים .בעלי גבר מאד רגיש ומתוק ומקסים שקל לאהוב אותו. כשהכרתי אותו ורק התחלנו לצאת אז הוא זרק מילת מחמאה לאחת מחברותיי. אז לא נתתי לזה משקל אך הרמתי גבה. כששאלתי אותו מדוע? הוא אמר על מנת להתקרב לחברה הכי טובה "שתאהב אותו או שתפרגן לי עליו" אמרתי לו המילים היחידות שאתה אמור לפרגן זו לאישה שאתה יוצא איתה וממנה אתה צריך את האישור. כפי שזה נשמע זה ילדותי ויש בו מן הילדותיות והחוסר הבנה למעשיו ולדבריו.כמו כן, שוב זרק משפט כשנסענו לטבריה למישהי חדשה שהצטרפה מהחברה, משפט על מנת ליצור קירבה מעטה ולו "בדיחה פרטית שלהם" על מנת שיאהבו אותו והכי מצחיק שאינו יודע את שמה .היא סיפרה לכולם משהו על בעיה שיש לה באוזן והוא הגיב מעכשיו אצחק עליך. כאילו מהההההההההה? מנסה להתקרב? לבנות בדיחה אישית ?אולי אני כבר לא נופלת בפח ולי זה נראה לא נכון והיום אניכבר מגיבה וזה נראה לי לא נכון ולא טבעי כי עם האקס שלי לא חששתי מכלום ועובדה שאחריי שנפרדנו שמעתי ששכב עם אחת שהייתה באיזה אירוע חברתי.אז אולי בגלל זה אני כבר לא מקבלת דברים? למרות שלדעתי זה לא הגיוני! אני לא רואה את עצמי עו דלא מכירה מישהו וחברי לידי ומנסה להתקרב ולצחוק עם אחר "אצחק עליך" למה מה יש לי איתו ,?זו אחת מהבעיות, הבעיה הנוספת היא שיש לי המון בחברה אנשים שאיני סומכת עליהם, יותר בנות שעשו המון טעויות אחת עם השניה ובוא נגיד ככה הן טיזיריות ואין להן כבוד . בעלי באירועים ישר מנסהלדבר וואולה לא רוצה שיידבר איתן, לא סומכת עליהן אבל מעבר לזה לא רוצה ולא מגיע להן שיהיה חביב ויפתח איתן שיחת התעניינות.מה עליי לעשות? למה בעלים חדשים של חברות שלי באים לוחצים יד מכבדים ולא נכנכסים איתי לשיחות ? למה בעלי ישר מאיפה את?במה עובדת?ישנן בנות שאיני רוצה שישאל זאת ויהיה חביב לא מגיע להן, והחביבות שלו הזו גורמת לי לראות אותו כידיד.

ד"ר אורן חסון
פער משמעותי שיש לטפל בו
16.11.2012 • 16:28

רונה יקרה,
התהייה המתבקשת למקרא מכתבך היא אם הוא "חביב מדי" או אם את פגיעה מדי, וחוששת מדי. אין לי תשובות לזה. מה שברור הוא שבתנאים הנוכחיים, החביבות שלו גורמת לך להיפגע ולחשוש ליציבות הנישואים שלכם, בין אם בשל הסיכון שאת חוששת לו מאפשרות של התפתחות קשרים שהם יותר מידידות, או משום שאת מרגישה נבגדת כאשר הוא חביב למי שאינו חביב עליך או חביב איתך. במקרה האחרון, מדובר לכן הן בגברים והן בנשים, ואת כותבת בעיקר על נשים: האם החשש שלך אכן שווה באשר ליחסו לגברים ולנשים? ואולי את מרגישה שהנושא השני הוא העיקר, אבל את סומכת פחות על נשים, אולי כי הן נראות בעינייך יותר "מתחרות" וגברים אינם כאלה בעינייך. זה בכל זאת מחזיר אותנו, ככל הנראה, לאפשרות הראשונה.כך או כך - יש ביניכם פער משמעותי שקשה לכם לגשר עליו. אני חושב ששווה לכם ללכת ליעוץ זוגי. לא בהכרח כי אתם לא בסדר, אלא כי התקשורת ביניכם לא עובדת כראוי, ובפער הזה של ערכים, התנהגות וחרדות - אתם מאבדים את האמון זה בזה, ואת השקט והשלווה הזוגית. חשוב מאד שזה לא יקרה, כי הנזק של זה לזוגיות שלכם עלול להיות רב מאד. טפלו בזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083