זוגיות מרחוק: אתגרים ופתרונות

תאריך פנייה: 13.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאי
אשמח לעצה
13.11.2012 • 23:14

שלום רב,
לפני חודשיים חזרתי לארץ אחרי שנה וקצת בחו"ל. בשנה וקצת הזאת הספקתי להכיר את הגבר המקסים ביותר בחיי ועברנו לגור ביחד כבר אחרי חצי שנה. משהו שלא הצלחתי להבין כשחברותי עשו זאת עד שזה קרה לי, ואני עברתי לגור עם החבר אחרי כל כך מעט זמן ביחד וזה הרגיש כל כך נכון ואפילו נחוץ בשבילנו. גרנו יחד חצי שנה עד שחזרתי לארץ. אנחנו אנשים מאוד חמים ואוהבים שבפעם הראשונה מרגישים כי סוף סוף אנחנו במערכת יחסים שנותנת אהבה באותה העוצמה. אנחנו סוף סוף מצאנו אחד את השניה, הוא אוהב אותי ואני אוהבת אותו בדיוק אותו דבר וברור לנו שזה מוביל לחופה. לאחר סיום תפקידי בחו"ל חזרתי לארץ והתחלתי את לימודי לתואר ראשון והוא נשאר שם כי הוא חתום ל3 שנים הבאות בעבודתו כמו שאני צריכה לסיים את לימודי פה. חשבנו על חתונה עכשיו אבל הוא לא רצה לעצור בעדי מללמוד באוניברסיטה טובה ובשכר לימוד שקל לעמוד בו (לא כמו בחו"ל) עם עבודה טובה ולהשקיע בעצמי וכמובן להיות עם המשפחה והמדינה שלי שאני כל כך אוהבת. כמובן שאמרנו שנלך על מערכת יחסים בשלט רחוק, ואנחנו עושים זאת, מדברים לפחות פעמיים ביום ושולחים הודעות סמס כל הזמן. אבל זה כל כך קשה!!!!!!! אני יודעת שעברו רק חודשיים אבל כשאני מדברת איתו הדמעות זולגות מעצמן. קשה לנו נורא ואנחנו רק רוצים להיות ביחד אבל יודעים שהדרך היחידה לעשות זאת זה להפסיק את הלימודים אחרי השנה הזו וללמוד באוניברסיטה הפתוחה כאשר אני שם. אני בת 24 והוא בן 27 ואנחנו הולכים עם המערכת היחסים הנדירה הזאת עד הסוף לא משנה מה. מה אתה ממליץ? איך אפשר להקל על הכאב והקושי של החוסר מגע שאנחנו כל כך זקוקים לו אחד מהשניה?תודה מראש

ד"ר אורן חסון
זוגיות מרחוק
14.11.2012 • 14:57

מאי יקרה,
בודאי שזה עצוב להיות רחוקה מבן זוגך. האם ציפית למשהו אחר? קל לומר שאתם חזקים, שהאהבה שלכם תגבר על הכל, אבל כשלבד, יש מדי פעם פקפוקים. הן ביכולת שלך להתמודד עם הלבד הזה לבד, בלי חבר לצידך וללא מגע, והן ביכולת שלו לעשות זאת. וזה מפחיד. ללא ספק זה מפחיד.אבל אתם עושים החלטות. וההחלטה שלכם היתה שאת תלמדי כרגע באופן מסודר ובארץ, ושלא תדחי את הלימודים. זו החלטה שיש בה סיכון באשר לזוגיות. האלטרנטיבה היתה יכולה להיות שתישארי איתו ותלמדי אחר-כך. גם זה יכול להיות לא קל, וגם בזה יש סיכונים באשר לקריירה המקצועית ולעיסוק שלך. אלו ההחלטות שלכם, והן נעשו על סמך ההכרות שלכם את עצמכם, ואת היכולות שלכם ואת השאיפות שלכם. לפעמים החלטות נעשות מתוך אופטימיות רבה, שהמציאות תתקיים כפי שאנחנו רוצים, ואנחנו והאהבה חזקים מהכל. לפעמים זה קשה. ולפעמים זה קשה ועובד, ולפעמים זה קשה ולא עובד. תצטרכו להמשיך ולראות מה קורה לכם, ולבחור. תמיד אפשר, אם תרצו, לשנות באמצע הדרך ולהחליף שיטה. חשוב לכן לשים את היד על הדופק, ולהבין כל הזמן מה קורה לכם ואם ואיך אתם מתמודדים עם הלבד ועם הריחוק, ואם צריך לשנות, לדעת לעשות זאת בזמן. זה דורש הרבה הרבה הקשבה ופתיחות.אם תרצי הרחבה מעבר למה שאני יכול לעזור לך כאן, את מוזמנת ליצור איתי קשר ליעוץ טלפוני חד פעמי.ראי את האפשרות הזו באתר שלי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083