פער חברתי בזוגיות: איך מתמודדים?

תאריך פנייה: 13.07.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אהוד
בעיה עם זוגתי לא מבין למה היא ככה
13.07.2016 • 01:15

יש לי בעיה עם התנהגות בת זוגתי שהיא אישה מקסימה, טובת לב, נאמנה, משקיענית שנינו בתחילת שנות השלושים לחיינו יוצאים 7 חודשים .הבעיה שלה היא חברתית, כשאנחנו נפגשים עם חברים מהעבודה שלי, או שאנחנו מגיעים למקום חדש עם אנשים זרים היא מתנהגת אחרת...יש לה מין צורך כזה להרשים, להראות שהיא שווה וחברותית ומנהלת שיחה ערה...לעיתים היא מתאמצת מדי, ואני שם לב שאנשים נרתעים ....זה מפריע לי. היא משקיעה הרבה אנרגיה בזה...למשל היא אושפזה בבית חולים לפני ניתוח, ומה שהפריע לה זה לא תוצאות הניתוח...אלא מי יהיה איתה בחדר אשפוז בקטע החברתי, כן ממש ככה. היא נפגעת מהר ויכולה להיכנס למרה שחורה כשהיא לא מקבלת יחס .. איך אני יכול לעזור לה בזה? אני מרחם עליה כי אני יודע כמה היא טובה ומדהימה איך שהיא וכל המאמצים שיאהבו אותה אחרים חדשים מעציבים אותי, אני לא רוצה לוותר עליה, אני רוצה שתהיה האימא של הילדים שלי אבל הבעיה הזו שלה מעיקה עליי ועל הקשר ו אני מעדיף שנהיה ביחד לבד ושלא ניפגש עם אחרים . מה אפשר לעזור בזה?

ד"ר אורן חסון
פער בצרכים חברתיים
13.07.2016 • 22:12

אהוד יקר,
יש ביניכם פער בצורך החברתי שלכם. אם אני קורא נכון את מה שאתה כותב, אז מצד אחד אתה מאמין, באמת ובתמים, שהיא זקוקה יותר מדי לרושם ולהדים שהיא יוצרת, ויותר ממה שבריא לה, ולכן נפגעת כאשר היא מגזימה. מצד שני, אני מתרשם, מהמשפט הלפני אחרון שלך, שאתה מעדיף שתהיו ביחד לבדכם, ושלא תיפגשו עם אחרים, שאתה נמצא בקצה האחר של הצורך החברתי. אתה אמנם זקוק להרבה יותר שקט ממנה, אבל גם מפריע לך כשאתם עם אחרים. אני כמעט מתפתה לומר, לפי הניסוח שלך, שאתה מעדיף לשמור אותה לעצמך. בגלל הפער הזה שאני חושב שנמצא ביניכם, קשה לי להעריך מהו האיזון הנכון. אני מבין שאתה מרגיש שהיא צריכה יותר ביטחון עצמי, ויותר לדעת להכיל את עצמה כשהיא לבדה וכשהיא בשניים (ובשניים, השני יכול להיות אתה, אבל גם חברה, או בן/בת משפחה). יתכן שיותר ביטחון שלך, בכיוון הפוך - בחברה - יוכל לעזור לך להיות משוחרר יותר, ולא להרגיש רע בחברה, כפי שנדמה לי שאתה מרגיש. כך שאולי הכי נכון לכם זה ללמוד לחזק זה את זה בנקודת החולשה שלכם. שהיא תבין שהיא זקוקה לחזק אותך כשאתם בחברה, ולעודד אותך - בדיוק באותו אופן סמוי וחם, ומחזק, שאתה אמור לחזק אותה, כאשר היא לא מקבלת את מה שהיא זקוקה לו. אולי כדאי לדבר בגלוי על הצרכים המנוגדים שלכם, לא כביקורת על הצד השני, אלא כהבנה שאתם זוג שמאד טוב לו ביחד, אוהבים זה את זה ורוצים להיות ביחד, ולכן צריכים לתמוך זה בזה בנקודות החולשה, כדי שיהיה לכם טוב יותר. ונדמה לי שעבודה משותפת כזו, תחזק את שניכם כזוג, אם תקחו זאת מהכיוון הנכון. כלומר, של תמיכה הדדית, ולא של ביקורת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083