פער גילאים בזוגיות: מה צפוי?
⌄
היי..אני בת 20 ולאחרונה התחלתי לצאת עם מישהו בן 34..הכרנו בפייסבוק. הוא בהתחלה אמר לי שהוא בן 32, כי חשב שאם יגלה את גילו המקורי בכלל לא אתן לו צ'אנס (מה שלא ממש נכון, כי מאז ומעולם יצאתי עם גברים מבוגרים ממני) ובפעם השנייה שיצאנו הוא סיפר לי על גילו האמיתי.בכל אופן, מההתחלה היה ביננו חיבור ממש טוב, גם הכימיה המינית טובה, גם השיחות עמוקות ואמיתיות, גם יש כיף, גם יש רצינות, גם יש כבוד הדדי, ובאמת הקשר נבנה לאט ונכון ובצורה בריאה (משהו שאני לא יכולה להגיד שהיה לי עד כה בקשרים קודמים).אני מרגישה ויודעת גם מתגובות הסביבה שאני יותר בוגרת מבנות (קל וחומר בני ) גילי ולכן קשרים אמיתיים שהיו לי היו רק עם גברים גדולים ממני ( 30, 29 ). הקשרים האלה נגמרו בין היתר כי לא היו בריאים וגם כי ההורים שלי סרבו בכל תוקף שהם ימשכו.אני הגעתי להחלטה לאחרונה שאני רוצה להיכנס רק לקשר שמוביל לתוך משהו אמיתי, לא רוצה להעביר את הזמן ולא רוצה להיקשר רגשית למישהו לחינם. ולכן אם אני נכנסת לקשר זוגי אני מתכוונת לעשות זאת רק אם החלטתי להתמסר אליו לגמרי ולהיות שם עם כל ההשקעה בידיעה שהוא "שווה את זה".ברור לי שיש הבדל אם הייתי מכירה אותו כשהייתי בת 28 עם בחירה יותר חופשית ופחות התחשבות ברצון ההורים וגם כשאהיה הרבה יותר מבוססת מבחינת רצונות ומעשים ולא בתחילת חיי העצמאיים (השתחררתי מהצבא לפני חודש) .ולכן מגיעה ההתלבטות שלי..מצד אחד, נכון, יש פה משהו אמיתי וטוב.מצד שני- הוא בן 34. איזה בעיות הפרש הגילאים עלול ליצור? אולי יש דברים שיבואו בהמשך ואני לא רואה? או דברים שקורים כעת ואני לא מודעת אליהם. בנוסף אני יודעת שההורים שלי מאוד לא יהיו מרוצים (בלשון המעטה) מן הסתם מסוג קשר כזה.ץולכן אני שואלת את עצמי.. ועכשיו גם אותך, האם כדאי לי להמשיך ולהשקיע בקשר כזה והאם יש טעם בכלל או שמא זה נועד לכישלון מראש בגלל ההפרש ביננו בתקופה הזו?בתורה מראש.
⌄
שכחתי לציין, נכון לעכשיו אנחנו יוצאים חודש.אבל בצורה מאוד אינטנסיבית- נפגשים פעמיים- שלוש בכל שבוע ומדברים המון בזמן שלא..
ד"ר אורן חסון
קחי את הזמן
⌄
גיל יקרה,
את שואלת אם תהינה בעיות בשל פער גילאים שכזה. האמת היא שככל שיחלוף הזמן, פער הגילאים הזה "ייסגר", כלומר, יהיה פחות ופחות משמעותי. העניין הוא שהוא יהיה הכי משמעותי בשנים הקרובות.כרגע, את בת 20, עוד לא יודעת איך ייראו חייך הפרטיים והמקצועיים, והוא כבר אמור להיות לאחר סיום לימודים ועם קריירה בהתהוותה (אם זה לא המצב, שאלי את עצמך למה, מבלי להסתנוור מההבדלים ביניכם, כי טבעי שיהיו כאלה גם אם זה לא המצב). הוא מגובש יותר מבחינה זו, וזה קובע במידה רבה את יחסי הכוחות ביניכם בשלב הזה: הוא זה שבוגר יותר, יודע יותר דברים על החיים ועל עצמאות, וזה שבאופן טבעי יוביל את הקשר ביניכם, אם ימשיך להתפתח היטב, לפי דרכו. מה שעלול לקרות במצבים שכאלה הוא שככל שיחלוף הזמן, וככל שתתבגרי עוד ותכירי טוב יותר את כל מה שנדרש כדי לקיים חיים עצמאיים (כולל תשלומי ארנונה, מים וחשמל, או חוזים לשכירת דירה, שלא לדבר על רכישת בית, וסקר שווקים לקניית רהיטים, או חוזי שכר בעבודה שלך ועוד ועוד), תתחילי לרצות להשפיע שדברים ייעשו גם על פי דעתך. זה עלול להיות תהליך לא פשוט, מכיוון שזה ידרוש שינוי ביחסי הכוחות ביניכם. זו אחת המכשלות של פער גילאים כמו שלכם.מבלי להכנס לפרטים, מכשלות אחרות יכולות להיות קשורות לחברה שבה תסתובבו. אולי תצטרכו לבלות מדי פעם בנפרד, כדי שתוכלי לשמור על החברות שלך שאולי לא יתאימו לחברים שלו. מכשלות יכולות להיות קשורות לקצב ההתקדמות לקראת הקמת משפחה, שיכול להיות שונה בינך לבינו. ההתלבטות שלך נובעת, כפי שאני מבין, כי את מחפשת קשר שיוביל לנישואים, גם אם זה לא יקרה בעוד שנה אלא בעוד ארבע או חמש שנים. מה הוא מחפש? האם יהיה קונפליקט ביניכם בעניין הזה?אבל אתם רק בתחילת ההכרות. אם זה טוב לך, את בגיל שבו מותר לך לבדוק ולבחון אפשרויות. אף אחד לא מצמיד לך אקדח לרקה. קחי את הזמן.