ייעוץ זוגי: רתיעה וקושי להתקרב

תאריך פנייה: 25.08.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עידן
נישואין ללא מגע
25.08.2014 • 18:09

שלום רב,
אני ובעלי עברנו לא מעט קשיים בנישואין ופנינו ליעוץ . אנחנו נשואים 10 שנים עם שני ילדים ושנינו בסביבות גיל ה-+40.בזכות היעוץ, רמת הויכוחים בבית ירדה אך תדירות יחסי המין הלכה ודעכה ועם הלחץ מצידו, מצאתי עצמי במצב שממש אני לא רוצה כל מגע איתו לא מיני ואפילו לא חיבוק או נשיקה.התחושות שהוא נוגע בי לא נעימות לי ואפילו מעצבנות...כיום, אני מרגישה שיחסי המין לא נחוצים ולא חסרים לי וקשה לי להיכנע ללחץ של בעלי וכן לשתף פעולה. זה רק מרחיק אותי ממנו ואני מרגישה שזה לא פייר שהוא סובל מהיחס שלי כלפיו כי הוא מרגיש לא אהוב ודחוי, ולא פייר שאני מרגישה כל יום רע עם עצמי שלא מסוגלת ולא רוצה להרגיש קרוב לבעלי. כנראה שכל מה שעבר עלינו במשך שנות הנישואין השאיר חותם חזק אצלי ואני כבר לא אוהבת.אני עובדת עיצות, זקוקה נואשות לעיצה.תודה

ד"ר אורן חסון
רגשות לא, רגשות כן
26.08.2014 • 20:40

עידן יקרה,
הנה, משהו כן הצליח לכם בתהליך הייעוץ הזוגי שאתם עוברים. זה חשוב. אבל את לא מרגישה שום רצון להתקרב אליו, ואפילו מרגישה רתיעה. אני לא יודע אם זה אומר שהאהבה נגמרה לך לגמרי, או אולי הכעסים שצברת עדיין לא פגו (או שהם נצברים ונקברים בתוכך כאשר את לא מוציאה את התסכולים שלך, שקודם הוצאת אותם במריבה, והיום אולי אין לך דרך לעשות זאת). אלו הן שתי האפשרויות. בקשי שיחה עם היועצ/ת הזוגי/ת שלכם בנפרד, והעלי את הנושא. האם העניין ייפתר בדרך של הצפת הרגשות שלכם והנחתם על השולחן? (אולי במנוגד לתהליך שעברתם עד עכשיו, שאולי היה להניח לרגשות ולעבור לעולם הרציונלי, שאיפשר לכם להתמודד עם כעסים, ולמתן את המריבות)זה משהו שכדאי לבדוק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083