ייעוץ זוגי: קושי בתקשורת

תאריך פנייה: 24.08.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
נישואין מתפוררים
24.08.2014 • 22:22

שלום רב,
אנחנו נשואים כ-15 שנה עם 4 ילדים. מתחילת הנישואין הרגשתי שבעלי לא הגיע מוכן לנישואין: הוא היה מתקשר להוריו ומערב אותם בכל מריבה או ויכוח בינינו (עד היום הוא לעתים רץ להתקשר או אומר שקשה לו לא להתייעץ), הוא תמיד העדיף אחרים על פני. לטענתו הוא לא מודע, אך גם שאני מביאה אותו למודעות- הוא פשוט מתעקש וממשיך (למשל: היו הרבה אירועים שפשוט הוא שכח מקיומי ולא התייחס אלי)בעלי טיפוס מרצה: בחוץ הוא תמיד מרצה את כולם, מוותר תמיד על כבודו ועל דעותיו. בבית- בעלי מאד עקשן, לא אגזים אם אומר שמעולם לא הצלחתי לשכנע אותו במשהו. תמיד הוא יודע הכל ואי אפשר לשכנע אותו בכלום.בעלי טוען שיש לו הפרעת קשר וריכוז למרות שמעולם לא אובחן: הוא מאד אימפולסיבי, קשה לו להקשיב, עקשן, מדבר הרגש ולא מהשכל (טוען שכך גידלו אותו: כאחד שלא סומכים עליו, מסתירים מנו מידע במשפחה, פחדן, חרדתי וכו') וגם שאין לו ביטחון עצמי- הוא חייב כל הזמן להתייעץ. פעמים רבות כשהוא מתייעץ ולא מקבל את התשובה שאליה הוא התכוון- בחינתו בכלל לא קיבל תשובה.קשה לי מאד שבעלי תמיד מרצה אחרים אבל לא אותי, ומתעקש בקביעות על כל מיני דברים. הוא אף פעם לא נותן לי את ההרגשה שאני מס' 1 אצלו, ומעולם לא עשה משהו בשביל שלום בית- ורק בשביל שלום בית.אני ממש לא יכולה יותר ומדברת הרבה על גירושין.. אנחנו בתהליך של ייעוץ זוגי ואני לא רואה את האופק..מה עושים?? מיואשת..נ.ב. במהלך השנים בעלי הלך לכל מיני יועצים/מאמנים.

ד"ר אורן חסון
ייעוץ זוגי
25.08.2014 • 10:09

את יקרה,
האמת היא שאני לא יודע מה לומר לך. כתבת כל כך הרבה דברים שבהם בן זוגך כושל, ואיתו אני לא יכול לדבר. לכן, בעניין הזה, פרט להשתתפות בצערך, והבנה לקושי שלך, איני יכול לעשות דבר. הדבר היחיד שלמדתי עליך, וגם אותו לא כתבת באופן מפורש, הוא שאת מנסה לומר לו, וכנראה שוב ושוב, במה הוא לא בסדר, וזה לא עובד, ושלפחות חלק מהמריבות הן על הרקע הזה. ואפילו את זה, אני לא יודע כמה את עושה, או איך, כדי לומר לך אם אפשר, ואולי איך אפשר לומר אחרת.מצד שני, אתם בתהליך של ייעוץ זוגי היום. לפני כמה זמן התחלתם? איך זה עבד עד עכשיו, ולמה התייאשת ממנו? (את זה אני מסיק בעיקר מתוך העובדה שפנית אלי, כאיזה שהוא מפלט מהתהליך, ועדיין מבלי להחליט על פרידה)

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083