פער בתפיסת עולם בזוגיות

תאריך פנייה: 23.08.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
מרחק,לימודים, לגור ביחד ולהתחתן
23.08.2014 • 18:56

הי,אני בת 20 ויש לי ולחבר שלי בעיה, שנינו מאוהבים עד מאוד רק שהוא גר בצפון באזור הקריות ואני במרכז. זו פעם הייתה הבעיה היחידה עכשיו הבעיה היא שהוא רוצה כבר שנגור ביחד ובעוד 4 שנים שאנחנו נהיה נשואים עם ילדים, אני חושבת שזה יקשה עלי להתפתח ובכלל אני עוד צעירה מידי אבל אני כל כך אוהבת אותו והמחשבה שאני לא אהיה איתו משגעת אותי. אנחנו עכשיו בהפסקה כי לטענתו זה לא יסתדר בינינו והוא הסביר לי- הוא לא רוצה להיות קשיש מידי לחתונה של הילדים כלומר הוא לא מוכן להיות בן 60 ושיהיה לו קשה לרקוד בחתונה של הילדים שלו ובקיצור הוא רוצה להתחתן מוקדם , גם כי אבא שלו חולה מאוד והוא פחד שיקרה לו משהו חס וחלילה והוא רוצה שהוא יספיק לראות את הנכדים שלו ובקיצור בבלגאן שלם הסתבכתי אבל מה? אני עדיין אוהבת אותו ואני כן רוצה לחיות איתו והכל רק שזה מוקדם לי וניסיתי לדבר איתו על זה והוא אמר שלא נראה לו זה ילך בינינו, כי גם אני אלמד במרכז וגם הבעיות שאני לא רוצה להתחתן בגיל 24 או 23 ולהיות כבר בהריון, הסברתי לו שאני לא מרגישה בוגרת מספיק כדי להיות אמא בגיל כזה... האם יש למצב הזה פתרון האם אני חייבת לעזוב אותו או שיש פתרון אחר ?

ד"ר אורן חסון
לא פשוט לוותר
24.08.2014 • 13:48

אנונימית יקרה,
יש ביניכם פער מהותי ומשמעותי בתפיסת העולם. על פי תפיסתו, את צריכה לעצור את ההתקדמות האישית והמקצועית שלך, למען התקדמות בחיי משפחה ואימהות. זה פער מאד משמעותי. אני לא יודע אם הוא מנסה לכפות עצמו עליך בנושא הזה בעזרת האולטימטום שלו, ואולי אומר לעצמו "היא צריכה להבין שאם היא רוצה להיות בת הזוג שלי, היא צריכה ללכת בדרכי, ואם לא אצליח ללמד אותה את זה עכשיו, לא אצליח אף פעם, ולכן עכשיו זה הזמן להפעיל את כל הכוח שלי - ואם היא אוהבת אותי כמו שהיא אומרת, היא תוותר, ואולי גם תלמד לוותר גם בפעמים הבאות",או אולי הוא פשוט קורא את המציאות, ואומר לעצמו - "אני מבין אותה, מבין עד כמה אנחנו רואים את ההתקדמות האישית שלנו אחרת, ולכן אין דרך שבה נוכל לגשר על הפער. לכן, למרות העצב הרב הכרוך בפרידה, מוטב שאחפש מישהי שתתאים יותר לדרכי, ואני מאמין שאצליח להתאהב במישהי אחרת כדי לעשות זאת על פי הקצב שלי."קראי את המציאות, אותך ואותו, וחשבי על מה שאת רוצה, ואם ואיך זה יכול להשתלב בתפיסת העולם שלו, באופי שלו ובאופי שלך. האם את מכירה אותו מספיק כדי לדעת איך יתנהג בחיי יום יום ובשיגרה? כדי לדעת איך תסתדרו כשיהיו ביניכם חילוקי דעות אחרים? היו נשים שהחליטו לשים את הקריירה שלהן בצד לזמן מה, וחזרו אחר כך לקריירה מפוארת. לשם כך צריך בן זוג שיידע לתת את המקום והכתף. יש כאלו שחשבו שיחזרו ללימודים ועשייה מאוחר יותר, והחליטו להישאר עם הקיים, ועם הבית והילדים, וחלקן מאושר בזה, ואחרות מרגישות שהפסידו בגדול. לכן, קראי את המציאות, אותך ואותו, והחליטי. לא פשוט לוותר על אהבה, אבל גם לא פשוט לוותר על דברים אחרים, ואולי בעיקר על מידה מסויימת של עצמאות וביטחון אישיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083