חשש מדחייה בקשר: איך להתמודד
אנדי
מאוהב קשות!
⌄
שלום,
יש בי חבטות רבות בנוגע לעניין הזוגיות במיוחד עם אישה מסויימת שהייתי חייב להתייעץ כאן ולשמוע כמה דעות אולי גם לקבל עזרה מקצועיתאומנם כרגע אנחנו בחופש אבל איתי בפקולטה יש בחורה שאני מכיר כבר 7 חודשיםבתקופת זמן הזאת מאוד מאוד מאוד התקרבנו אך בחודשיים האחרונים בגלל שאני בטיול בהודו קצת התרחקנו ריחוק שנובע בשיחות ובמפגשים כמובן שזה מובן אני בלי הרבה אינטרנט ורחוק ממנה חצי כדור הארץ.אני עתיד לחזור לארץ בקרוב וגם בקרוב מאוד השנת לימודים אמורה להתחיל.במהלך הטיול עד כה בין אם זה במקומות הכי נידחים או במקומות הכי הומי אדם הייתי עסוק המון פעמים אך גם בפעמים שהייתי בתעסוקה כלשהי וגם בפעמים שלא כשנחתי אני מצאתי את עצמי חושב עליה ומתגעגע המון אם לרשום זאת נכון מתחילת הטיול אין יום ואין שעה שאני לא מתגעגע אליה וחושב עליה.במהלך הטיול קבלתי ממנה סרטון שאפשר תחלס לקחת אותו לכל מני כיוונים שונים אבל אני בחרתי לנכון ומקווה שאני גם צודק בעזרת השם לקחת אותו לכיוון הרמז רמז לכך שגם היא רוצה וגם היא בכיוון שלי.בשובי לארץ ולשנת לימודים רציתי לקבל ממך עצה איך להתנהל שניינו אנשים דיי בוגרים אני כן כבר מחפש מישהיא שתיהיה האחת שלי ובה אני רואה פוטנציאל עצום עוד לא היו לי דברים עם נשים אחרות כמו שיש לי איתה ויצאתי עם לא מעט בנות.אני מאוד מפחד לאבד אותה חס וחלילה אם אני אזום משהו ולכן רציתי לקבל ממך אם אפשר טיפים בנוגע לאיך עושים את זה נכון ומה יש לך לומר על הסיטואציה הנוכחיתרב תודות!
ד"ר אורן חסון
הקשר בין חשש מדחייה להחמצה
⌄
אנדי יקר,
לכאורה, אתה כותב לי על הקושי הכי בנאלי שיש: אתה מאוהב במישהי, ואתה רוצה ליצור את הקשר הזה מבלי לקלקל. מה שאינו בנאלי וייחודי לכם הוא לא כל כך המצב (נסעת לחודשיים, ואתם בעיקרון לומדים ביחד), אלא האופי האישי שלך ושלה. את הדברים האלה אתה אמור להכיר הרבה יותר טוב ממני. מה שקשה לך איתו הוא בעיקר החרדות שלך, וחוסר הביטחון - שמא היא לא רוצה כמוך, והחשש שאם תיזום "לא נכון", היא לא תרצה. אם היא רוצה, זה לא משנה איך תתחיל, כמעט בכל התחלה סבירה היא תרצה. אם היא לא רוצה, זה לא משנה איך תתחיל, כי כמעט בכל התחלה סבירה היא לא תרצה. אם היא רוצה, בדיוק כמו שאם היא לא רוצה, הכי פשוט זה לומר שאתה רוצה שתהיו חברים. זוג, כלומר. די מהר תדע בדיוק אם זה מתאים לה או לא. אם היא אולי רוצה, אז אולי נכון להתחיל בהדרגה: לשבת על הדשא, ללכת לקפיטריה, ללכת לבית קפה מחוץ לקמפוס, ללמוד ביחד, לסרט, לשפת הים, לגעת, נשיקה, כשמותר לך לשנות את הסדר בהתאם למצב ולהזדמנויות. לא כך?העניין הוא שנראה לי שאתה בעיקר חושש מדחייה, ואיך תרגיש לאחריה. אתה לא יודע אם תהיה דחייה, עד שלא תיזום. וכנראה שאם לא תיזום, זה לא יהיה. אלא אם יהיה השילוב שבו א. היא מאד רוצה וב. שהיא גם תהיה מוכנה ליזום, כי אתה לא. חשוב על זה היטב, כי נדמה לי שכאן, כמו אולי בדברים אחרים שתרצה בהמשך דרכך בחיים - אם תחשוש מדחיות, יהיו לך יותר פיספוסים והחמצות, כי בכך אתה נותן לפחד שלך לנהל אותך. אם תוכל לתאר את עצמך לעצמך מתמודד עם אכזבה ודחייה, ומצליח, יהיה לך קל יותר ליזום ולא להחמיץ דברים שתרצה.