הבאת ילד למשפחה: מתי זה מתאים?
עדי
תינוק חדש בזוגיות לא יציבה
⌄
שלום,
אני בת 40 נשואה + 2 בגילאים 8 ו-5.מזה 9 שנים בהם אני נשואה חוויתי משברים לא פשוטים עם בעלי והחלטנו ללכת לאחרונה לטיפול זוגי. הבעיות כל כך השפיעו עליי שנאלצתי ליטול כדורים נוגדי דיכאון.כיום בעלי מאוד משתדל ואכן התנהגותו השתפרה, לפעמים נפלטת לו איזה יציאה ממש לא במקום ופעולות מרגיזות שלא מתחשב בי, אבל אני מנסה להעביר ולהמשיך כרגיל.הבעיה היא שאין לי היום רגשות אליו. המשברים מאוד הרחיקו אותי ממנו ומה לעשות, הגוף לא יכול לשקר וכתוצאה מכך גם יחסי המין מאולצים.אני לא רוצה להתגרש ומוכנה להשלים עם חיי נישואין ללא אהבה גם אם המחיר הוא לדכא את הצורך שלי בחום ואהבה ותחושה טובה, אני חולמת בלילות על גברים שהכרתי בעבר ורואה בחלום את החיזור שלהם והמילים החמות שאחנו משתמשים בהם. כלומר ברור לי שאין לי את זה עם בעלי אבל להיפרד זהו צעד שגדול עליי.4 שנים אני כבר מתלבטת לגבי ילד. גם הילדים וגם הבעל לוחץ ולי ברור שאם הייתי עם גבר אחר, הייתי מביאה עוד ילד.חשבתי לעצמי שתינוק חדש יכול להביא שימחה למשפחה ולתת לי הרגשה שהמשפחה שלמה, אבל אני חוששת מהיחסים עם בעלי. עניין ההריון מטריד אותי מאוד.אשמח מאוד לשמוע עיצה.תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
להכין את עצמך היטב לבאות
⌄
עדי יקרה,
בואי נתחיל מהסיבות הלא נכונות להביא ילד לעולם: תינוק חדש, במשפחה שבה יש מתח בין בני הזוג, כמעט תמיד מוסיף מתח, כי יש עוד משימות, ועוד קשיים פיזיים ופיזיולוגיים (שינה, קושי מעשי בטיפול בתינוק, שלא לדבר על הקשיים הכרוכים בהריון), לכן גם עוד ציפיות משיתוף הצד השני בעשיה זוגית, ואם הציפיות לא ממומשות, מה שסביר יותר כאשר יש קשיים בקשר הזוגי, האכזבה עלולה לגרום לירידה במצב הרוח, ולחיכוכים. כך שאם הציפיה שלך היא שעוד ילד "יתקן" את המצב, זה בדרך כלל לא קורה.כמובן שהשאלה בכל מקרה שבו רוצים להביא ילד היא לאיזה עולם את מביאה אותו, ואם העולם הזה יעשה לו טוב או לא. עם זאת, בדרך כלל מביאים ילדים בשל צורך אגואיסטי, ואין בכך שום דבר מגונה כל עוד העולם שאליו מביאים ילד הוא לפחות סביר וראוי. חשוב שלא תראי הבאת ילד כגורם מרפא למכאובים ולקשיים שלך, ותחליטי על זאת רק אם את באמת רוצה ויודעת שתעמדי בזה, ותוכלי להיות חזקה מספיק, ושתרצי את הילד הזה ותדעי להיטיב איתו גם אם תחליטו אחר-כך להיפרד. וקחי בחשבון גם על ההשפעות שיהיו לעוד ילד, ולמעמסה ולאווירה שבינך לבין בעלך גם על שני הילדים שיש לכם. הם גם יכולים להרוויח, אבל גם להפסיד. את צריכה להיות מספיק חזקה בשביל זה. האם את כזו? - העובדה שאת עוברת טיפולים בדיכאון צריכה להיות אות אזהרה בשבילך, גם אם לא בהכרח גורם מונע. כל מה שאני מנסה לומר לך הוא בעיקר לשים את הציפיות שלך במקום הנכון, כדי שתכיני את עצמך טוב לבאות, בין אם תרצי להביא ילד ובין אם לא. אני אפילו רואה לא שולל בכלל את האפשרות שתחליטו ביחד להביא עוד ילד ללא שום קשר לאפשרות שתתגרשו. ובתנאי שתמשיכו להיות ביחסים טובים ביניכם גם לאחר פרידה, ושהיכולת ההורית שלכם לא תיפגע. אבל לא ככלי שיבטיח שהנישואים שלכם ימשיכו, כי זה לא עובד כך.בנוסף לכל אלה, את כותבת שאתם הולכים עכשיו לטיפול. האם זה נושא שעלה גם בטיפול? כי אולי זה מקום נכון להעלות אותו, ואת הסיבות לכך שאת רוצה עוד ילד, וגם להבין מה הוא רוצה. אחרי הכל, כדי להביא ילד לעולם, צריך שני הורים.