שינויים במיניות נשית
יעל
חשק לסקס
⌄
שלום רב,
אני בת 28 ועוד 3 חודשים מתחתנת.אני מאוד מאוד אוהבת את בן הזוג שלי,הוא פשוט אדם מדהים ומיוחד ואנחנו מאוד דומים.בשבועות האחרונים כבר לא ממש בא לי סקס איתו ואני עושה את זה יותר בשבילו..תמיד אהבתי את הריגוש והמתח המיני עם גברים ופתאום שהכל בטוח ורגוע אני מפחדת מזה שכבר לא יהיה את הריגוש הזה ושאתחיל לפנטז על זה עם אחרים.אני יודעת שזה קורה,ואני מבינה שדווקא האהבה שלנו היא החזקה והמרגשת אך עניין המין ממש מטריד אותי כל הזמן כי זה באמת ובתמים הדבר היחיד שלא קרוב למושלם כמונו.אודה לעצתך.יעל.
אוסי
חשק לסקס
⌄
אני לא מתיימרת להחליף את ד"ר חסוןאבל נראה לי זה דבר ממש טבעי, של שגרתיות שנכנסת לתמונה, ובמיוחד לאור העובדה שאין כבר את המתח הזה ויש יותר "התיישבות", התמסדות= חתונה.מה גם, שאולי את מחפשת את הריגושים האלה שהיית רגילה אליהם בעבר ועכשיו כשהם לא קורים זה גורם לך לחפש משהו אחר. את הבחור זה עוד לא מתיש..נסי לגוון, לשנות , לעשות דברים אחרת וגם בעיני הכל מתחיל בתפיסה בראש, מה שאת מייצרת לעצמך זוהי הגישה אליה תגיעי לחיי המין והתשוקה שלך ושלו.בהצלחה ומזל טוב
יעל
חשק לסקס
⌄
תודה רבה!
ד"ר אורן חסון
מיניות משתנה
⌄
יעל יקרה,
בעניין הסקס, נשים מושפעות יותר מלחצים ומאופי היחסים מאשר גברים. מה שאת אומרת הוא שמשהו משפיע עליך, ואת לא יודעת מהו. בהחלט ייתכן גם שהבטחון שלך והשקט שבעצם קיום הזוגיות והבטחון בה משפיעים עליך, ואולי דווקא המתח שבחתונה. אני לא יודע. אולי ירגיע אותך לדעת שהמיניות, ובעיקר הנשית הרגישה יותר להשפעות חיצוניות, משתנה עם הזמן. באופן מפתיע, היא נוטה להתגבר בעוד שזו של הגברים נוטה לדעוך. גם זה תלוי בעניינים חיצוניים כמו סוג היחסים, אבל גם מידת השחרור והביטחון העצמי. קחי בחשבון שייתכן גם שיש השפעות הורמונליות חיצוניות, כמו סוג הגלולות שאת לוקחת, והשאלה אם החלפת גלולות.
יעל
מיניות משתנה
⌄
שלום
ד"ר חסון,ראשית,תודה רבה.שנית,ההרגשה שאני מתארת החלה הרבה לפניי ששיניתי את הגלולות ויותר נכון הפסקתי לקחת אותן אחרי 15 שנה.אני מרגישה לפעמים שאני מרמה את בן זוגי ומשהו לא בסדר איתי אם 3 חודשים לפני החתונה שאמורים להיות שיא ההתרגשות לא מלווים ברצון העז לשכב איתו.ובכלל,שיתפתי אותו בעניין הפחדים שלי מהעתיד,שאיך זה הגיוני שעוד עשר שנים עדיין ארצה לשכב איתו ואיך באמת אבל באמת,מוותרים על החשק העז "לקרוע את הבגדים" כמו בקשר שזה עתה התחיל.אני מדברת על הנושא עם הרבה אנשים אבל לא מרגישה כאילו מישהו באמת עוזר לי (למרות שאני לא מצפה שאחרים יפתרו את בעיותיי),ונותן לי עצות של איך באמת לנווט את החשיבה בנושא ומה לעשות כדי להשקיט את המחשבות הרבות בו.אשמח אם תוכל לכוון אותי מעט.תודה רבה!
ד"ר אורן חסון
המיניות או הפחדים
⌄
יעל יקרה,
יתכן שהקושי שלך הוא לא רק המיניות שלך, אלא יותר הפחדים שלך מהתשוקה שאינה כפי שהיתה קודם. יכול להיות שכל מה שאתם צריכים לעשות הוא לגוון את החיים, את העושר שלהם ואת התשוקה שלכם זה לזה – כן, גם אינטלקטואלית ורגשית, כשהיתר, התשוקה המינית תבוא בעקבותיהן. מה שמאד סביר. יתכן שאתם צריכים "לשחק" יותר משחקים, לבלות יותר, לחיות יותר ריגושים אחרים, וזה יבוא לבד. יתכן שאת צריכה להיות יותר סקסית עבורו, והשינוי שיהיה בו וביחס שלו כלפיך ירגש גם אותך. כך או כך, בהחלט את כנראה בתחום הנורמלי לגמרי, אבל נסו את כל אלה קודם, ואם בעוד כמה חודשים עדיין תרגישי שיש בעיה, לכי להתייעצות אצל מטפל/ת מיני/ת.
יעל
המיניות או הפחדים
⌄
ד"ר חסון,תודה רבה!כרגע,הכל שווה ניסיון.יום נפלא.