פער בציפיות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 22.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
ידידה מתי שצריכה
22.12.2006 • 23:17

לדוקטור חסון שלום רב,שמי שרון, בן 32 רווק.לי יש חברה ולידידה שלי (שאני מכיר שנים) יש חבר, יחד עם זאת אני מאוד מחבב את אותה ידידה וכיף לי לדבר איתה. (היא גם יוצאת איתנו בחברה שבה אני עובד)אבל יש מין תחושה שהיא לא מכבדת אותי.מתקשרת אליי מתי שצריכה אותי אבל כשלא צריכה היא מאוד קרה.כל הזמן יש תחושה שפעם "אוהבת" אותי פעם ממש לא פעם מעריכה את דעותיי ופעם לא. כשהיא מתקשרת.. אני מיד עונה לה ומדבר איתה בחן אך כשאני מתקשר, כשאני צריך אותה, היא לא תמיד נחמדה וגורמת לי לתחושות לא נעימות.גם כשאנחנו נמצאים באירועים בעבודה/ או סתם מתראים ביום יום - אותה תחושה עליות ומורדות מצידה בהתנהגות כלפי. הרבה פעמים היא גורמת לי - ממש להצטער שהתקשרתי. לכן עם הזמן גם אני מוצא את עצמי לא נותן לה ממני את ה- 100% כשהיא צריכה אותי. ונראה לי שזה יצר גלגל גם מצידה. ורק החמיר את הבעיה.מה לעשות בפעם הבאה שתיהיה נחמדה אליי? שוב להיות נחמד הרי בטוח שאח"כ (מנסיון של שנים) שוב היא תשנה את דעתה עליי ותהיה שוב לא נחמדה.מה לעשות, איך להתנהג בפעם הבאה? איך מתמודדים במצב כזה?הסיבה שאני שואל כי היא די חשובה לי.בהמון תודה,שרון

ד"ר אורן חסון
להסיק מסקנות או ללמוד לצמצם הפסדים
26.12.2006 • 15:09

שרון יקר,
אני חושב שיש פער בציפיות שלכם זה מזו, וכאן הבעיה. כלומר, לו היית רואה אותה כידידה בלבד, אחת מידידים רבים שיש לך, אז היה לך חשוב פחות שמדי פעם יש שינויים במצב הרוח שלה כלפיך. כנראה שאתה צודק בכך שהיא יותר אינטרסנטית, ופחות נדיבה ונחמדה כלפיך כאשר היא לא צריכה אותך. אתה אחד מהידידים שיש לה, שאולי כל אחד היא צריכה למטרה אחרת. בזמן המתאים ובמקום המתאים, אתה הוא האדם הנכון, והיא נחמדה אליך כדי להשיג את מה שהיא רוצה, שלפעמים, כמו במסיבות, זה יכול להיות סתם חברה כשהיא בודדה יותר. אבל בזמנים אחרים היא אולי רוצה להיות עם אחרים, או שלא פנויה להיות קשובה לצרכים שלך.אתה למדת מזה מה שלמדת, ולמדת נכון. העניין הוא שקשה לך לקבל את זה, כי אתה רוצה ממנה אולי קצת יותר. אולי יותר מידידה, ואולי אפילו בתור ידידה היית רוצה ממנה יותר ממה שהיא רוצה ממך. אבל זה מה שהיא יכולה לתת לך. אם זה מאד מפריע לך, בשל האסימטריה בצרכים וברצון, ומעסיק אותך יותר מדי, אולי אתה מפסיד מהקשר הזה יותר משאתה מרויח, וצריך להסיק את המסקנות. או ללמוד לחיות עם זה, כדי להקטין את ההפסד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083