פער בין צרכיו לבין פתיחותך

תאריך פנייה: 19.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
כוכבית
סרטים פורנוגרפיים
19.01.2006 • 18:55

ד"ר חסון שלום,
יש לי חבר כמעט שנה, אנו גרים יחד ואוהבים. (יחסי המין לדעתי טובים). אבל יש לי בעיה עם ענין הסרטים הפורנוגרפיים. ביקשתי ממנו שלא יצפה בהם (במחשב), כשאני בבית. הסברתי שזה גורם לי אי נוחות, שדעתי על הסרטים הינה שלילית, יש בהם ניצול, זיוף מלאכותיות ועוד. והוספתי שאינני יכולה "להשתוות" או להתחרות בנשים הללו ולכן איני רוצה לצפות בזה. חוצמזה, הוספתי שאני רוצה שיבוא אלי לקיים יחסים לא בגללן, אלא בגללי...הוא טען שאין קשר. סיכמנו שלא יצפה בהם כשאני בסביבה. אך לאחרונה הוא צופה בקטעים מסוימים, מספר דקות אומנם, אך זה מציק לי. איני יודעת להסביר מדוע זה גורם ליאי נוחות. אך זה המצב. מצחיק שאני חשה קינאה לנשים הללו אך איני יכולה להילחם בזה. איך להתנהג? האמת היא שאני מניחה לו... אך אני חשה פגיעה מסוימת כי הוא הבטיח לי. (לפעמים הוא גם קורא לי לראות קטעים "מוזרים" אם ישנם במיילים, דא"ל). אולי הוא מנסה להבהיר לי שהיה רוצה שאצטרף אליו. מדוע זה גורם לי לתחושות כאלה? איך להתנהג?תודה רבה

ד"ר אורן חסון
פער בין צורך שלו לפתיחות שלך
22.01.2006 • 16:14

כוכבית יקרה,
התייחסתי בעבר רבות לנושא זה. את מוזמנת לחפש למטה, בתחתית הדף, את המילה "פורנו", ובחיפוש נוסף ואת המילה "פורנוגרפיים", ולהקיש על הכפתור "בפורום זה", ולקרוא.בעקרון, הקושי הוא בפער שבין הצורך שלו לבין הפתיחות שלך. אני לא מנסה להצדיק או לגנות את הצורך שלו, וגם לא לגנות או להצדיק את העדר הפתיחות שלך בנושא זה (ואולי גם את החשש, מבחינתך, לאן זה יוביל אתכם). מבחינתך, זה עניין שכך חונכך בו, ולכן הוא מפריע לך. לומר לך שתנסי להיות פתוחה יותר בנושא זה, לא יהפוך אותך לכזו. אם תשתני בעניין זה, זהו תהליך, וזה ייקח זמן, ואולי הרבה זמן, אם בכלל. הצד השני הוא הנכונות של החבר שלך להבין את המצוקה שלך, וללכת לקראתך. ויכולים להיות שלושה סוגי פתרון: האחד הוא שינוי מנטלי, שלו (להפסיק להיות זקוק לפורנו כגרוי מיני) או שלך (שתלמדי לאהוב את זה), ושניהם אינם פשוטים. הפתרון השני הוא למצוא תחליפים שיהיו מספקים מספיק (אולי יותר פתיחות והתנסויות במיניות שלכם, ומשחקי תפקידים ביניכם, או שימוש באביזרים וכן הלאה), וגם זה דורש שינוי מנטלי, והשלישי הוא להסתפק בפשרות, את למענו, והוא למענך. כך שאולי לא תהיו הכי מרוצים שאפשר בנושא זה, אבל שתהיו מרוצים מההבנה שאתם חשובים זה לזו, ומכך שאתם מוכנים להקריב משהו זה למען זו, ולהפך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083