בחינת אפשרויות לפני מחויבות
גלית
מפתחת רגשות כלפי בחור אחר
⌄
ד"ר חסון שלום,
אני בחורה בת 27, אני וחברי יחד כשלוש שנים ואנו עומדים להתחתן.בשבועיים האחרונים הכרתי בחור חדש. הבחור נשוי ואנו מסתדרים די טוב.אך בכמה ימים האחרונים התחלתי להרגיש כי אני חושבת עליו יותר מדי ואני מחפשת את קירבתו יותר ויותר.בימים שאיני מדברת איתו אני ממש בלי מצב רוח.המצב מלחיץ אותי מאוד, מכוון שנראה לי שאני מפתחת רגשות רציניים כלפיו.כבר קרה לי בעבר שהתאהבתי ולא יצא מזה כלום אבל אף פעם לא כאשר הייתי עם בן זוג.אני מבולבלת ומפחדת.אשמח לקרוא את תגובתך.
ד"ר אורן חסון
יותר כדי לברוח מאשר כדי להגיע?
⌄
גלית יקרה,
קשה לדעת בדיוק מה קורה לך על-סמך המכתב בלבד. אבל יכול גם להיות שלפני כניסה למחוייבות ארוכה את בוחנת את האפשרויות הנוספות, ומסתכלת על גברים אחרים יותר משעשית במשך שלוש השנים הקודמות. אולי בחרת בגבר נשוי דווקא כי זה קשר בלתי אפשרי, ואולי לא. אולי הוא היה זמין יותר. אבל בשבועיים את עדיין לא יכולה להכיר אותו מספיק כדי "להתאהב" בו, באופן העמוק והמחייב של התחושה הזו, אלא יותר כדי להמשך אליו, גם אם באופן די אובססיבי. נדלקת על מישהו אחר, ולא פלא שזה מפחיד אותך כשאת לפני החתונה.את צריכה לברר עם עצמך היטב, ואם את לא יכולה לבד, אז בסיוע חברים, חברות או בני משפחה שיודעים לשמור סוד, או בעזרת פסיכולוג, אם את באמת מעוניינת בחתונה הזו. וללא שום קשר לבחור שהכרת עכשיו. ולגבי הבחור, אם את יכולה, אני מציע שתעשי כל מאמץ כדי להתרחק, כי שניכם נכנסים לצרות, ואולי אפילו יותר כדי לברוח (ממחוייבות קיימת) מאשר כדי להגיע (למחוייבות חדשה).זה לא אומר שבסיטואציה מסויימת לא יכול להיות שאת והבחור הזה לא תתאהבו ותתחתנו בעוד שנתיים ותהיו מאושרים, אבל הסיכוי לזה הוא מאד קלוש. הרבה יותר סביר שתובילי את עצמך בדרך הזו, זמנית לפחות, לאומללות.