פער בין מציאות לפנטזיה בזוגיות
לוחם
בעיה שקצת משגעת אותי
⌄
שלום
דר'אני כיום חייל ותיק משרת כבר כשנה וחצי לפני כ-חצי שנה חיילת חדשה הגיעה ליחידה שלי הכרתי אותה ולא היה לנו קשר בכלל שלום שלום לא יותר מזה היא גם לא במחלקה שלי כך שגם לא כזה יוצא לי לראות אותה יותר מדי.באותה תקופה הייתי בזוגיות שנגמרה לפני כחודשבאותה הרגע שהיא נגמרה מצאתי את עצמי נמשך לאותה חיילת שספרתי עליה החדשה שהגיעה לפני כחצי שנה נמשך אליה הן בפן הפיזי התנהגותי ובכלל. מאז הקשר בייניינו יותר התהדק קשר שהוא ידידותי נטו היא גם יוצאת הביתה כל יום וגם אנחנו לא במחלקה כך שלא כזה יוצא לי הרבה במהלך היום להיות איתה יש ימים שאני בכלל לא רואה אותה ויש ימים שאני רואה אותה אז יצא לנו לדבר בממוצע 5-10 דקות .בשבוע האחרון התחלתי ממש לפתח רגשות כלפיה ואני חושש שאני מפגין את זה קצת כלפי חוץ ולכן בסופ"ש הזה יום חמישי היא דיי נדנדה לי לבוא למועדון שהיא יצאה אליו ואף כשראתה שאני לא כזה בקטע היא אמרה לי :"למה אתה כזה כבד לא כל אחד מקבל הזמנה" כמובן שזה היה בהומור ציני כזה דרך הצ'אט בפייסבוק... וכמובן שהגעתי אבל ל10 דקות והלכתייום למחרת יום שישי -4לנובמבר יצאתי עם חברים שלי ועוד 3 ידידות למסיבה והזמנתי אותה לבוא אתנו כאשר היא לא מכירה אף אחד רק אותי היא נענתה ואמרה שתבוא ואף שאלה אותי מה ללבוש וכשעניתי שאני לא טוב בקטעים האלה אין לי מושג מה שתלבשי יהיה סבבה היא שאלה אותי :" מה אתה הכי אוהב שבחורה לובשת"לבסוף יצאנו רקדנו אולי רבע שעה ולאחר רבע שעה אני קולט אותה מוציאה את האייפון ומתחילה להתכתב עם גבר אחר בצ'אט של הפייסבוק וגם בהודעות ומדי 30 דקות היה לה שיחת טלפון אפשר לומר שבערך שעתיים אני מוצא את עצמי רוקד עם חברים שלי והיא הלכה הצידה והתכתבה עם גבר אחרלאחר זמן מה לקחתי אותה החוצה שאלתי אותה אם היא רוצה ללכת כי אני שם לב שהיא לא רוקדת והיא רק באייפון כל הזמן היא אמרה שלא ושסבבה לה כאןואז כששאלתי אותה בפעם הראשונה על החיים שלה ספרה שהיא בקטע עם גבר אחר מזה חודש וחצי קטע שלא מוגדר כי הוא זז ממש ממש לאט הם בקשר הם מתראים יש ביניהם מגע פיזי [ לא סקס] והכל...שם פחות או יותר קבלתי את הסטירה שלי כי מצד אחד יכול להיות שאני טועה אבל זה היה נדמה לי שביומיים האלה קבלתי ממנה המון סימנים שהיא בכיוון שלי מה גם שהיא יכלה גם לצאת עם הגבר או עם אחיות שלה שיצאו למקום אחר ולא לצאת איתי אני ממש מבולבל בבקשה תעזור לי לנסות לפענח את הנושאתודה מראש
ד"ר אורן חסון
הפער שבין המציאות לפנטזיה
⌄
חייל יקר,
אני חושב שלמדת עליה כמה דברים חשובים, אלא שאתה לא רוצה לקבל אותם כמציאות, כי הם לא מתאימים לפנטזיה שלך עליה - למה שהיית רוצה שהיא תהייה. זה לא אומר שהיא לא יכולה להיות שלך. זה אומר שהיא בשלב של חיפוש, ואולי בשלב של ניסוי וטעייה, ואולי גם בשלב שבו זה חשוב לה יותר מאשר קשר קבוע. אולי. יכול להיות שאם תתן לה צ'אנס, וחבל מספיק ארוך, היא תחליט בסופו להיות רק איתך. כנראה שזה לא יקרה אם תאבד סבלנות. וגם אם זה יקרה, יתכן שהיא בשלב שאינו יציב מספיק כדי לקיים זוגיות. תוכל ללמוד זאת רק תוך כדי תנועה.
לוחם
הפער שבין המציאות לפנטזיה
⌄
ראשית כל רציתי להודות לך דר' על עזרתך וזמנך היקר שאתה משקיע כאן...לנושא הייתי רוצה להוסיף וגם לחדד כמה דברים קטניםחשוב לציין שאני עברתי מספר קשרים רציניים לא הרבה אפשר לספור אותם על יד אחת ולעומת זאת היא עברה רק כקשר אחד רציני למשך שנה ששם היא גם לא קיימה יחסי מין אני בן 22 והיא 19 והיא עדיין בתולה עד היום.. אני לאכך שהפרש הגילאים ביינינו הוא כ-3 שניםשבאיזה שהוא מקום אני גם מרגיש אולי אני טועה שגם מעבר להפרש הגילאים אני מרגיש גם טיפה הפרש בתפיסת חיים התנהגות לגבי החיים הכוונה יותר למצב כזה שאני זוכר את עצמי בגיל 19 הייתי חיית מסיבות פאבים שתיה והכל כיום בגיל 22 אני לא אומר שאני לא אבל אחרי 4 שנים של יציאות ובילויים בתקופת רווקות ובתקופת זוגיות אני יכול לומר שזה נראה לי כיום אחרת בעיין מאשר בגיל 19 ואני מרגיש שגם זה מתבטא בקשר שלי איתה.....אמש היא שמרה בבסיס מהשעה 21:30 עד השעה 01:30הגעתי למחלקה שלה אחרי שעות הפעילות זה כבר מנוחה כזאת בשעה 21:00 ישבתי איתה היא התקרבה אלי בצורה ממש ממש מוזרה הייתי אומר יותר מדי קרובה ולא יזמתי כלום ... והיה לנו ממש ממש כיףבשעה:21:30 דקה לפני שהיא ירדה לפרוק את הנשק הפצירה בי לעלות לעמדת שמירה כדי לשבת איתה להעביר לה את הזמן וחשוב לציין שחוקית אסור לעלות לשבת בעמדת שמירה מותר רק לשומרמפה לשם הכנתי לה תה כי אנחנו משרתים על הר כלשהו וממש קפוא והבאתי לה תה חם עם עוד משהו לאכול וישבתי איתה עד 12וחצי בלילה כ-3 שעות כשאסור לי בכלל לשבת איתה!!!לא קרה כלום לעומת החצי שעה לפני כן הפעם היינו דיי מרוחקים כאלה והסיבה שישבתי איתה עד 12וחצי ולא עד 1וחצי בלילה בגלל שהיא קבלה שיחה מאיזה שהוא גבר נשארתי במשך 10 דקות ראיתי שהשיחה לא מסתיימת ואמרתי לה לילה טובהיה לי קצת מוזר המצב כי מצד אחד היא ישבה ממש קרובה אלי באופן מממש מוזר לפני השמירה שרק מרחק גפרור הפריד בין הפנים שלנוואז בשמירה היא כאילו הייתה בן אדם מרוחק יותר
ד"ר אורן חסון
לקרוא ולהקשיב?
⌄
חייל יקר,
אני מחזיר אותך למכתבי הקודם. בתנאים האלה, של הפורום, לא אוכל לתת לך יותר, אבל אתה צריך גם ללמוד לקבל את מה שנתתי לך. יכול להיות שאני בכלל לא קולע לעניין, אבל בשביל לדעת את זה אתה צריך להקשיב קודם, ואני לא בטוח שעשית זאת. קרא שוב בבקשה, ואם צריך, מספר פעמים.