פער בחשק מיני: מה עושים?

תאריך פנייה: 05.05.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אני
פשר המשיכה
05.05.2013 • 10:57

שלום,
אני מבולבלת מאוד לגבי המיניות/המשיכה/הרגשות שיש לי לבעלי.אנחנו נשואים שבע שנים, בסוף שנות השלושים עם ילדים קטנים.הוא מתלונן בפניי שבזמן קיום יחסים, אני לא מנשקת אותו נשיקות חיבה/אהבה, אלא רק בפה (וגם לא מספיק כמוהו). הוא היה רוצה שאנשק אותו במצח, בכתפיים וכו.אני מרגישה שרק פעם בחודשיים יש לי סקס תשוקתי אתו ובשאר הפעמים, משיכה קלה, ולפעמים זה גם מכני (שזאת הרגשה מגעילה, עדיף לא לשכב בכלל מאשר להרגיש שזה מכני).הוא יהיה מרוצה אם יהיה סקס שלוש פעמים בשבוע, לי מספיק אתו פעם בשבוע.האם זה טבעי להרגיש תשוקה רק פעם בחודשיים או אחרי ריב גדול??אני מרגישה רע עם זה שרק אחרי ריב, אני מרגישה יותר את התשוקה.רוב הזמן אני מרגישה שאני לא רוצה/צריכה אותו, ורק כשאני מרגישה שאני עומדת לאבד אותו, פתאום התשוקה חוזרת.אני יודעת שזה טבעי שכשרודפים אחריך, אתה לוקח את זה כמובן מאליו, וכשפתאום כשמפסיקים, אז אתה רוצה שירדפו. אבל אני לא רוצה להרגיש ככה.אני רוצה רוב הזמן כן להרגיש שאני רוצה אותו ושיש לי חשק מיני אליו.איך אתה יכול להסביר לי את זה?תודה רבה!

ד"ר אורן חסון
רוצה לחשוק בו יותר
07.05.2013 • 22:22

את יקרה,
את מדברת על פערים בחשק המיני. הפערים הללו קיימים בדרך כלל בין גברים לנשים, אבל גם לכל אחד המקצב והעוצמות האישיים שלהם. האם זה בגלל האוירה והתסכול? אולי. אם אעשה הכללה, אז גברים יותר פשוטים בעניין הזה, ומוכנים יותר לסקס מאשר נשים. נשים רגישות מגברים למצבים נפשיים, לשחיקה במערכת היחסים, לטינה, למראה החיצוני שלהן ועוד, וגם זו הכללה. אולי רק לאחר מריבה גדולה את רואה שהוא באמת רוצה אותך, ולכן רק אז את מרגישה יותר את התשוקה שלך.יתכן שאת מרגישה שחיקה בחיות ובחיוניות שלך, וזה לא כל כך קשור אליו. יתכן שאת צריכה להרגיש יותר קרובה אליו, ואז זה קשור גם אליך וגם אליו. נסו לשנות זאת. דברי איתו, בגלוי, זה יקרב אתכם. תגידי שאת רוצה לרצות יותר, ומבלי להאשים - כדי להתקרב ולא כדי להתרחק. חפשו דרכים ואמצעים ועשייה שיקרבו אתכם רגשית, ואולי זה יסייע לכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אני
רוצה לחשוק בו יותר
08.05.2013 • 10:25

תודה על תשובתך.אכן אני מרגישה שחיקה בי, אבל הוא דווקא רוצה אותי כל הזמן, לא רק אחרי מריבה. קורה גם בפעמים הלא רבות שאנחנו שוכבים, שזה מתחיל עם חשק/להט ואחרי כמה דקות, החשק יורד ואני מרגישה שלא בא לי עליו, חושבת על זה שהוא השמין, ועוברות לי כל מיני מחשבות שעוד יותר מוציאות אותי מהעניין. אני פשוט יודעת שיש לי משיכה אליו רק לעתים רחוקות באופן קבוע.הוא גם בכלל באופן כללי רוצה ממני כל הזמן חום ומגע , לאו דווקא מיני,ואני לא נותנת לו הרבה. הוא מתלונן על זה המון וזה יוצר אצלי ובינינו מתח ועצבים.באופן כללי הוא אדם חם יותר ממני, אבל אני גם יודעת שאני לא מספיק אוהבת אותו כדי להרעיף עליו את החום שהוא כל כך צריך.מה כל זה אומר?

ד"ר אורן חסון
reset: לאתחל את העולם הרגשי שלכם
11.05.2013 • 23:47

את יקרה,
את אומרת שאת לא אוהבת אותו מספיק כדי להרעיף עליו את החום שהוא כל כל צריך. יתכן, אגב, שאת זקוקה פחות למגע ולקירבה אינטימית מאשר הוא. אבל מה שקורה הרבה בזוגות הוא שה"שחיקה" הזו בנויה לא רק מעייפות פיזית ונפשית, אלא גם מהצטברות של כעסים ואכזבות שיש מבן הזוג. אם את רוצה לשנות, את צריכה לבדוק את עצמך ואת השחיקה האישית שלך שאינה קשורה בו, ואת היחסים ביניכם. יתכן מאד שטיפול פרטני שלך, או טיפול זוגי שיעדכן את היחסים ביניכם, כסוג של "איתחול" (reset) חלקי לעולם הרגשי שלכם, ויעזור לכם למצוא זה את זה רגשית, לבטא את החלק החיובי שיש ביחסים שביניכם, ולהתמודד עם האכזבות בקול, ולתת להם ביטוי כדי לבנות את הקירבה ולא כדי להרוס אותה, יכולים לעזור לשניכם.אחרי הכל, יש לכם כנראה בסיס טוב. הוא נמשך אליך ורוצה אותך. צריך לבנות על זה משהו טוב, ולא לגרום לשילוב שבין המשיכה שלו לחוסר המשיכה החלקי שלך לגרום לגידול בכעסים מצידו ובהתרחקות כדי להימנע מקירבה, ממך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083