זוגיות אינטנסיבית: מה לעשות?

תאריך פנייה: 04.05.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ש'
אובדת עצות..
04.05.2013 • 23:34

אני וחבר שלי חברים מגיל 17 היום שנינו כבר בני 23.באמצע הקשר, לאחר 3 שנים הייתה לנו הפסקה דיי גדולה של 9 חודשים, הוא התחיל כבר קשר חדש עם מישהי, גם אני התחלתי אבל הייתי תקועה עליו עוד ולא יכולתי להתקדם, בסופו של דבר חזרנו להיות ביחד והיה לי טוב מתמיד.הוא יכול להיות החבר והמאהב הכי מקסים שיש ומצד שני גם הכי גרוע שיש. בחודשים האחרונים הקשר התחיל להיות דיי אינטנסיבי וכל יום ישנים ביחד ומתראים, לי זה דבר שעושה טוב כי בעבר נפגעתי ממנו, הוא בגד ואני סלחתי, וזה הראה לי על יציבות ואהבה אליי.לאחרונה אנחנו בקושי יוצאים מהבית, רק בבית כל היום, גם שאני מנסה לשכנע או מציעה לצאת הוא עונה שלא בא לו. היום הוא בא ואמר שלדעתו זה ממש רע שאנחנו נפגשים ככה כלכך הרבה וצריך קצת מרחק. יש לו חבר ממש טוב שהוא כל הזמן איתו וגם שאני והוא עושים דברים לבד פתאום מצטרף ואני כבר לא מסוגלת לראות אותו. אם הוא מציע לו להיפגש למרות שאני הצעתי כבר לפני וקיבלתי סירוב "כי אין לי כוח לצאת מהבית" הוא תמיד יסכים.אני לא יכולה להיפרד ממנו למרות שלפעמים אני חושבת שאולי כדאי. אני לא יודעת אם זה באמת כי אני אוהבת אותו כלכך הרבה, או כי הוא פשוט נהפך להיות חלק כלכך גדול בחיים שלי. אני מרגישה רע ולא מצליחה להפסיק לחשוב עליו ופוחדת מהגרוע מכל- שבסוף הוא זה שיבוא וייפרד ממני.אני לא יכולה לחשוב על זה שלא נהייה ביחד. אם זה שבר אותי כלכך בעבר שהיינו בהפסקה אני מאמינה שזה הפעם ישבור אותי לחלוטין. אני לפעמים לא מבינה למה אני אוהבת אותו כלכך הרבה? כמה שאני מנסה לעשות בשבילו בסוף יוצא רק רע.

ד"ר אורן חסון
הכל בשבילו
07.05.2013 • 22:22

ש יקרה,
מה שאת אומרת הוא שאת רוצה זוגיות אינטנסיבית, מחייבת, שאת תהיי הכל בשבילו והוא בשבילך, והוא עוד לא בדיוק שם. אני מבין ששניכם גרים אצל ההורים, וכנראה שאת חושבת קדימה, והרבה קדימה, והוא עוד לא שם. האם זה כי הוא מרגיש קודם צורך לבנות את עצמו מקצועית וכלכלית? האם כי הוא רוצה למצות את החיים לפני חתונה והקמת משפחה? - אני לא יודע. יש ביניכם פער בעניין הזה, ויתכן שתצטרכי להתפשר על צרכים שלו, עד שירגיש שהוא בשל יותר לראות את עצמו חי איתך. נדמה לי שהאפשרות הזו מתסכלת אותך, וזה טבעי. נדמה לי שהאפשרות הזו גם מחזקת את חוסר הביטחון שלך שבסוף הדרך תהיה הליכה יד ביד לעבר החופה, ואי אפשר לדעת אם זה נכון או לא. מבלי לדעת מה התוכניות שלו, קשה לדעת כמה שנים הוא מתכנן לפני חתונה והקמת משפחה. אולי כדאי להרגיע קצת את האוירה ביניכם, ללחוץ אותו פחות, ולאחר זמן מה של בעיקר טוב, לעשות איתו שיחה טובה יותר, שקטה יותר, רגוע יותר וכזו שלא תבוא מכעסים, ולבדוק איך הוא רואה את העתיד שלו ושלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083