פסיכולוגית בשליטה או לא קשובה?

תאריך פנייה: 23.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ronit
יחסי אהבה שנאה
23.06.2006 • 12:05

בעקרון השאלה שלי מתאימה לפורום פסיכולוגיה אבל בגלל שאתה מתמצא גם ביחסים הייתי רוצה לשמוע דעתך דוקא בנושא מערכת היחסים עם הפסיכולוגית שהיתה לי:הייתי בטיפול פסיכולוגי במשך כשנה פלוס.הגעתי על רקע יחסים עם אימי (אני בת 29 נשואה ללא ילדים) וגם עקב בעיה רפואית שמונעת ממני לקיים יחסי מין. ואני חושבת נשהמטפלת לא קלטה אותי טוב .זה היה באמצעות השירותים ליעוץ לסטודונט באוניברסיטה וידעתי שחברה שלי קבלה הנחה מהמטפלת שלה ובקשתי גם והיא אמרה שהיא לא מוכנה שאני אקבל הנחה למרות שהיא יודעת שכן מגיע ושזה כן יכול לעזור לי , רק כי אני חושבת שעובדים עליי כל הזמן.נפגעתי מאוד ורציתי להפסיק את הטיפול אבל היא שכנעה אותי להשאר (זה היה 4 חודשים אחרי תחילת הטיפול).בין השנה הראשונה לשניה היא אמרה לי שיכול להיות שלא נמשיך כי הזמן בשירות הוא מוגבל והיא השאירה אותי במתח בזמן שחברה שלי קיבלה תשובה הרבה לפני ושוב היה לנו משבר אז היא התנצלה שוב ואמרה שרצתה לדבר איתי על זה ושהיתה צריכה לדעת שאני אחת שאוהבת לדעת מה קורה איתה ושונאת אי ודאות וסיכמנו שאמשיך. אז עברו כמה חודשים עד שהתחילה השנה ובשנה השניה והייתי אמורה להמשיך היא לא התיעצה איתי לגבי המערכת שעות אלא אמרה לי זו השעה היחידה שיש לי ,תתאימי את עצמך (כמובן שעם חברה שלי תאמו מראש).השעה הזו לא התאימה לי ונאלצתי להפסיק את הטיפול.היא רצתה שאבוא לפגישת סיכום אבל גם השעה לא התאימה לי ולא באתי וכך הסתיים הקשר. גם במהלך הטפול וגם אחרי עקב כל הדברים שתארתי הרגשתי שאני ממש שונאת אותה.וזה היה לי מוזר לספר דברים אישיים למישהי שאני שונאת ושמחתי גם שלא יצא לנו להפרד בגלל זה אבל מצד שני היו דברים שהיא עזרה לי והאירה את עיניי היא גם מנוסה מאוד בתחום.חשבתי לכתוב לה מכתב עם הדברים אבל בגלל שהיא לא קלטה אותי טוב היא "תסובב" את הכל עם איזה שטנץ פסיכולוגי ותמציא עליי עוד משהו אז ויתרתי.האם מה שתיארתי זה דבר שיכול לקרות?כלומר שהמטופל שונא את המטפל בגלל דברים שעשה או אמר? אני שקלתי להמשיך אצל מטפל אחר אבל זה די עשה לי טראומה הקשר עם המטפלת הזאת אז אני לא בטוחה אם אני רוצה כבר.מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
פסיכולוגית בשליטה, או לא קשובה?
26.06.2006 • 00:35

רונית יקרה,
כולם אוהבים לדעת מה קורה איתם, ולמרות שיש מי שיכול לקבל זאת יותר טוב, אף אחד לא אוהב להשאר במתח זמן רב, באשר לדברים שהם חשובים לו. אם נצא מתוך הנחה שהפסיכולוגית שלך מיומנת, מקצועית ובשליטה כל הזמן, הרי יכול להיות, למשל, שהיא בחנה את הסבלנות שלך, ואת כושר העמידה שלך, או שניסתה ללמד אותך להתמודד עם קשיים שהיא יצרה. ויכול להיות גם שהשנאה שאת מרגישה כלפיה היא חלק מהדרך שלה ללמד אותך להתמודד.אבל גם יכול להיות שהיא לא היתה קשובה אליך מספיק, בגלל לחצים ואילוצים שלה. מה מתוך האפשרויות הללו נכון יותר, אין לי דרך לדעת. היית איתה מספיק זמן כדי להעריך איזו מתוך שתי האפשרויות הללו נכונה יותר. כך או כך, מותר לך להחליט שדרך הטיפול שלה לא מתאימה לך, ולחפש פסיכותרפיסט/ית שתנהג בך אחרת. אם את מרגישה שאת זקוקה לזה, שווה לנסות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083