אוננות גברית ויחסים: מה צריך לדעת?

תאריך פנייה: 23.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אפרת
בעיות או לא עם הארוס
23.06.2006 • 20:59

ד"ר אורן שלוםאני בת 27 ואני מאורסת. אנחנו ביחד כבר שנה פלוס. אתמול גיליתי כי הארוס שלי נכנס לאתרי סקס. אציין כי הקשר המיני ביננו מעולה ואף הוא אמר זאת.הייתי מאוד מופתעת, לא הבנתי את הצורך. כששאלתי אותו הוא אמר כי היה מאוד מגורה ולכן ניכנס לאתרי הסקס וסיפק עצמו , הוא אומר כי זה קרה רק מספר פעמים מועטות (תדירות של אחת בכמה חודשים). אני מאוד נפגעתי וחשתי קצת נבגדת. האם אני מגזימה? האם זה נורמלי? מדוע יש לו צורך כזה? כששאלתי ארותו הוא אמר שהוא אידיוט, מתבייש בזה ולא יעשה זאת שוב כי לא חסר לו כלום בבית. עדיין אני מרגישה קצת נבגדת,מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
כנראה לא כל כך...
26.06.2006 • 00:56

אפרת יקרה,
זה שלא הבנת את הצורך שלו אינו אומר שהצורך אינו קיים. לעתים קרובות גברים, גם נשואים, מאוננים למרות שהם מקיימים יחסי מין עם נשותיהם מספר פעמים בשבוע, כי לא פעם הצורך המיני שלהם גדול מזה של האשה, ואוננות מאפשרת להם להתרוקן מהצורך במהירות, בקלות, ומבלי לעשות מזה סיפור גדול של יחסים, ושל הצורך לספק אותך (ונשים הן הרי בדרך כלל איטיות יותר). אתרי הפורנו מספקים להם גרוי חיצוני כדי ליהנות יותר מהמעשה. האמת היא שלא ברור לי אם גבר שדמיונו עשיר יודע לעשות זאת טוב יותר גם ללא גרוי פורנו מגבר שמתקשה יותר להפעיל את דמיונו (אני לא מכיר ספרות מחקרית בנושא, אבל זה נראה לי כאפשרות הגיונית). ללא ספק קל יותר לאשה לדעת שבן זוגה עושה זאת כאשר הוא נעזר באינטרנט, כי יש סימני לוואי שאפשר לזהות. אבל אני לא בטוח אם את היית מרוצה יותר לו היית יודעת שהוא מאונן כשהוא נעזר בדמיון שלו, כי אז היית חושבת מי מבין הנשים שאת או הוא מכירים, היא נשוא האוננות שלו. באינטרנט זה לפחות אנונימי, כל עוד מדובר באתרי פורנו בלבד.הסיבה שהוא אמר לך שהוא מתבייש בזה היא לא כי הוא עשה שטות, אלא כי את נפגעת, וכי יש עדיין טאבו מסויים על אוננות גברית או נשית, למרות שזהו צורך טבעי בשני המינים. הצורך המיני שלו קיים בין אם זה מוצא חן בעינייך ובין אם לאו, וידוע שלאוננות הגברית יש תפקיד אחד לפחות, והוא התחדשות של תאי הזרע. אבל זה נכון כאשר תדירות קיום יחסי המין היא נמוכה יחסית.לפעמים אפשר לפתור זאת על-ידי הנכונות שלך לספק אותו בכל פעם שירצה, במהירות שתתאים לו, ומבלי לדרוש גמול בהנאה משלך. אבל לפעמים עדיף, במקום זה, שיעשה זאת בעצמו, לא?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083