פנטזיות על העבר - עצות ופתרונות
ליאת
אובססיבית לאקס
⌄
שלום רב,
אני בחורה בת 23. עד לפני 3 חודשים היה לי בן זוג מבוגר ממני ב- 20 שנה גרוש + 2 , במשך 3 שנים.גרנו יחד שנתיים וחצי. במשך כל תקופת המגורים המשותפים אני זו שהשקיעה ודאגה לכל ענייני הבית ולכל צרכיו והוא מצדו היה עסוק בעינייניו (לימודים, מכון כושר וכד').לאחר תקופה של 3 שנים יחד ראיתי כי הקשר איננו מתקדם לשום מקום-הוא אינו מוכן להתחתן או להקים משפחה חדשה מסיבות שונות- כלכלית, נפשית וכל מיני אי הבנות שהיו בינינו במשך 3 השנים, לטענתו אני קנאית מדי, בזבזנית מדי, לא נותנת לו חופש וכו'.הבנתי כי איננו מתאימים ואין כל טעם להישאר יחד. מה גם שהוא התייחס אליי בצורה לא הכי יפה כל התקופה. עד שעברנו לגור יחד הכול היה מושלם- הוא היה המחזר המדהים ביותר והחבר הכי טוב, אך לאחר מכן הגלגל כאילו התהפך, ולכן עזבתי את הבית.עד היום, לאחר 3 חודשי פרידה, לא היה ניתוק מוחלט בינינו ליותר משבוע, כלומר, אנחנו מדברים בטלפון מדי פעם, מתכתבים בהודעות כתובות, ואף נפגשנו מס' פעמים. בכל שיחה אני זו שמציינת עד כמה אני אוהבת אותו ומתגעגעת ורוצה לחזור- אני ממש מרגישה שאני מתחננת אליו לחזור! הוא מצדו, אומר וכותב שהוא מתגעגע, אוהב וחושב עליי המון, אך כשאני אומרת לו: בסדר, אתה אוהב כל כך ומתגעגע, אז אתה רוצה לחזור- הוא עונה בקביעות: "אני לא יודע", וכך מסתיימת השיחה- עד לפעם הבאה.בקיצור, הבחור משחק איתי ובגדול. אין לו שום כוונות רציניות ואני פשוט נותנת לו לשחק עם הרגשות שלי כל פעם מחדש.לפני כחודש וחצי, הכרתי בחור מקסים ומדהים בן 28- ממש כאילו הנחיתו עליי מלאך משמים כדי שאראה את ההבדל בין טוב לרע...הוא מקסים וכייף לי מאוד בחברתו. הוא מצדו כבר מאוהב... אך אני לא ממש. כלומר, אני מרגישה אליו משהו אך לא חזק כמו שאל החבר הקודם. אני מדברת על הקודם המון אפילו שאני בחברת הבחור החדש. אני יודעת שאני פוגעת בו ושבסוף אני גם אאבד אותו אם אמשיך ככה אבל אינני מסוגלת להתאהב בו בכוח לצערי.אני מבקשת עצה, עזרה, כיצד אוכל לשכוח את האקס ולהמשיך הלאה בחיי, אני מרגישה שאני ממש משתגעת. אני יודעת שזה קשר לא בריא בכלל אבל אני לא מצליחה להתנתק ממנו בשום אופן. מדי כמה ימים אני נתקפת במן אובססיה כזאת ומתחילה להתקשר אליו בהסטריה ולשלוח הודעות ולבכות לו בטלפון...בבקשה, עזרה!תודה רבה ושבוע טוב לכולם.
ד"ר אורן חסון
פנטזיות
⌄
ליאת יקרה,
את מרגישה את האובססיה, ואת הצורך שלך לחזור אליו בעיקר ברגעים שאת לא מרגישה בנוח עם עצמך, ומאבדת בטחון בעצמך או בקשר שלך עם הבחור שאיתך. יכול להיות שתפסידי את הבחור הנוכחי, בגלל תזמון לא נכון, שעדיין לא התגברת על הקודם. בודאי שלא מועילה לקשר הזה העובדה שאת מספרת לו כמה נפלא היה החבר הקודם. אם את לא רואה את הנזק עכשיו, תראי אותו אחר-כך, כי הנזק הזה מצטבר. אבל אני יודע גם שהעובדה שאני מספר לך את זה לא ממש תועיל לך, כי היא רק תדכא אותך יותר, ותרוצי מיד אל הקודם להתבכיין.את צריכה להתחיל לתכנן לך חיים בלעדיו. התחילי לדמיין זאת, ונהלי בראש תרחישים אפשריים, גם אם הם פנטסטיים יותר מהמציאות האפשרית, בין אם זה תרחישים עם החבר הנוכחי, ובין אם זה תרחישים עם מישהו דמיוני חדש. בני לך תוכנית התנתקות, כי את יודעת שאת צריכה אותה, ונסי להשתמש בה. ואם את לא מצליחה – או שתתני לזמן לעשות את שלו, או שתחפשי יעוץ מקצועי.