פנטזיות נקם: תגובה נורמלית
טלי
מחשבת נקמה
⌄
שלום רב
יצאתי כרגע ממערכת יחסים דסקרטית עם גבר נשוי שמבוגר ממניבמשך תקופה ארוכה ראיתי לא רק בתור מאהב אלה גם כמו אבא ואח גדולכשהיתי איתו הרגשתי תחושת ביטחון אבהית מה שאין לי עם אבא שליוכניראה מצאתי את זה בו, אני מתמימותי ומטיפשותי נכנעתי לקסמיו ולמניפולציות של הנשוי שהיום בדיעבד כולי חרטה על מה שעשיתי,, ותחושת הנקמה בו לא עוזבת אותי יש לי שינאה כלפיו ויודעת שהוא שיקר לי המון והיה צבוע כל הזמן ועשה איתי רק מה שנוח לו תמיד , ליפני שהוא הכיר אותי היתה לו מישהי אחרת והוא בוגד סדרתי שטוען שיהיה לו נוח יותר להתגרש שהילדים יגדלוהיתה לי מחשבה למה לא לשלוח לאישתו מכתב באילום שם ולפקוח לה את העיניים על בעלה השקרן והבוגדני שהיא תבין שאין לה חיי מישפחה בריאים ו מאושרים כמו שנידמה לה אם לא היתי מרגישה שאני שונאת אותו לא היתי מעלה על דעתי לעשות את זהמה דעתך בעיניין שלי? מה לעשות??אשמח לתשובה , בעבר גם שלחתי הודעה שמשום מה נמחקה,,תודה רבה
ד"ר אורן חסון
פנטזיות של נקמה
⌄
טלי יקרה,
נורמלי לגמרי להרגיש כעס, ולתכנן תכניות נקם. זה נורמלי כל פנטזיות אחרות שיש לאנשים, חלקן מיניות וחלקן על המון כסף ועוד ועוד. זה לא אומר שאת צריכה לממש אותן. רוב האנשים חיים בצד הפנטזיה, ויודעים היטב להבחין בין פנטזיה למציאות. למעשה, אפילו רצוי מאד שלא לממש אותן, ואת יודעת זאת. אחרת לא היית שואלת כאן שאלה. תני לפנטזיות לעשות את שלהן, עד שתרגעי ותמשיכי בחייך הלאה, מה שחשוב לך הרבה יותר.
אנה
פנטזיות של נקמה
⌄
תגובה לדוקטור אורן ולטלי. אני אתחיל איתך טלי, אם תחושת העוול גדולה אני דווקא די ממליצה לך לנקום, בניגוד לדבריו של דוקטור אורן ודעתו בעניין. ולך אורן: אתה טענת: רוב האנשים חיים בצד הפנטזיה, וידעים היטב להבחין בין פנטזיה למציאות" אני כמובן חולקת על דעתך. תלוי באיזה סוג של פנטזיה מדובר.... ומי מינה אותך ליושב ראש לסטטיסטיקה למימוש פנטזיות של אנשים? במקרה של טלי, מדובר בפנטזיה של נקמה ברת תוקף . כזאת שהיא יכולה לממש אם היא חשה צורך גדול לכך. אני ממליצה לנקום רק כאשר הפגיעה היא כה קשה ומשמעותית עבורה. פגיעה שהתרופה היחידה לה היא נקמה. מרתה נוסבאום הפילוסופית אמרה שנקמה כתגובת נגד לעוולה היא התרופה היחידה. יש בני אדם שנוקמים יותר, ויש בני אדם שנוקמים פחות, ויש את אלו שלא נוקמים בכלל, כי כנראה הפגיעה בהם לא הייתה קשה ומשמעותית. פגיעה שניתן להבליג עליה. אך כאמור יש מקרים שהנקמה היא אקט חיוני והכרחי להחלמה ולסיפוק. אלו שבדרך כלל ממשים את נקמתם, הם אלו שהפגיעה בהם הייתה כה טראומתית ומשמעותית עד אשר הפריעה לתפוד תקין בחיי היום יום. פצע שלא מגליד עד אשר נוקמים בפוגע.
אנה
תפקוד*
⌄
(הודעה ללא תוכן)