התלבטויות לפני חתונה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 30.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורטל
משבר לפני החתונה
30.03.2012 • 21:51

אני באמת לא יודעת מאיפה להתחיל אני באמת מרגישה שהבעיה שלי הכי קשה מכולם , האמנם?אני ובן זוגי יוצאים 9 חודשים מהדייט הראשון ידענו שהקשר יוביל לחתונה אחרי 5 חודשים עברנו לגור יחד ואנחנו אמורים להתחתן בעוד מספר חודשים , מאז שעברנו לגור יחד אני מרגישה שבן זוגי השתנהכשהכרתי אותו הכרתי אדם רגיש מפנק מכבד ועדין ועכשיו אני מרגישה שהשתלט עליו שד או לחילופין חושבת שאולי לא באמת הכרתי אותובן זוגי בא מבית דומה לשלי בהרבה היבטים אבל יש משהו קריטי מאוד שונה הזוגיות של ההורים שלנו אצלו בבית הזוגיות מאוד קורקטית מאוד טכנית ואצלי לעומת זאת יש דוגמא למופת הורים מאוד אוהבים שמכבדים ונשואים באושרבן זוגי תמיד אמר שהוא רוצה זוגיות כמו שיש אצלי בבית אך אני חוששת שהדברים שראה בביתו יגברו על הרצון (הוא ממש התחיל להתנהג כמו אבא שלו )שמתי לב לאחרונה שהוא מאוד לא בטוח בגבריות שלו (הוא גבר מאוד מטופח) כשהעליתי את הנושא ליד מישהו זר (אחי) הוא פשוט לא עמד בזה וצרח והשתולל כשהבנתי שזה משהו שמאוד פוגע בו הסברתי לו שלא ידעתי שכך הדבר ושאדע להבא להתנהג בהתאםכעת, הוא מנסה להפגין את הגבריות שלו כלפי חוץ ליד אחיי בצעקות כלפיי ודיבור מאוד מעליב.בחדר המיטות המצב לא יותר טוב אנחנו כבר כמעט לא מקיימים יחסים (אחת לשבוע וחצי ) הוא התחיל עבודה חדשה יחד עם המעבר המגורים וטוען שהוא בלחץ מזה.כמו שבטח שמת לב יש לי הרבה טענות כלפי הזוגיות ואני נורא פוחדת שעשיתי בחירה לא נכונה אני מאוד פוחדת להתחתן (למרות שכבר הכל ערוך , אפילו הזמנות כבר יש) בעבר הקרוב באחד הריבים שלפתי את קלף החתונה (בלי מריבה) ואמרתי לו שלדעתי כדאי שנבטל את הכל כי אנחנו לא מסתדרים ואולי הכל קרה מהר מידי .הוא סירב בתוקף ואמר שהוא לא מוכן לשמוע על אופציה של ביטול (הדבר גרם לי להרגיש שמא מלכתחילה הוא סימן לעצמו יעד חתונה ואולי החתונה הייתה חשובה לו ופחות היה חשוב לו עם מי .אני בלחץ מטורף ולא יודעת מה לעשות. אני ממש מרגישה חסרת אונים וגם פוחדת להתייעץ עם בן משפחה על הנושא.איך אני יכולה להבחין במהלכיי האם יהיה נכון להתחתן ? או לבטל את הכל?**אני לא פוחדת לבטל ולא פוחדת "מה יגידו" לא רלוונטי לי המשפחות והחברים חשוב לי מאוד להיות שלמה.*בן זוגי גרוש ואני רווקה , הוא בן 32 ואני בת 25

ד"ר אורן חסון
לשתף
02.04.2012 • 00:25

אורטל יקרה,
חשוב שלא תחליטי להתחתן איתו בשל לחץ זמן. יש ביניכם בעיות קשות, ודי בכך שבעינייך הן נתפשות כבעיות קשות. אתם לא צריכים להיות תמימי דעים בזה. אלא שאת לבד בתהליך הזה, ולא משתפת אף אחד. לכאורה בצדק, שכן אם אתם הולכים להתחתן, את מעדיפה שהיחסים של בני משפחתך איתו יהיו טובים. אבל אם את מהססת כל כך, חשוב יותר שלא תהיי לבד.אם את עדיין שוקלת ברצינות נישואים איתו, הכי רצוי הוא שתלכו ליעוץ זוגי, שבו תלמדו מה קורה ותנסו לגשר על הפער. אני לא בטוח שהוא יסכים. כאלטרנטיבה, חשבי על הליכה ליעוץ לבדך, לפחות בהתחלה. גם כדי לראות אם אפשר לעשות משהו לשפר את הזוגיות שלכם, וגם כדי לדעת אם בכלל. וגם – להחליט אם יש צורך לדחות את הנישואים כדי לתת לך זמן להחליט ללא לחץ, שזה הדבר הכי חשוב. כאמור – חשוב שלא תהיי לבדך בסיפור הזה, כי קל מאד לאבד פרופורציות כשבצד השני יש מישהו כל כך נחרץ ואגרסיבי.אם את עדיין מהססת ללכת ליעוץ, לפחות שקלי את האפשרות ליעוץ טלפוני חד פעמי איתי (ראי את האפשרות הזו באתר שלי).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083