חיפוש עבודה: מה מונע ממך?

תאריך פנייה: 30.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לולה
בעיה קטנה ביחסים
30.03.2012 • 18:08

יש בעיה. אני ובן זוגי כבר שנה וחצי ביחד.. זוגיות מדהימה, הוא בחור חכם, מתחשב, מבין, לא קנאי, מעריך, דואג.. אוהב. כל מה שחיפשתי בגבר, אבל בזמן האחרון נתקלנו לבעיה. הוא סטודנט ועובד בעבודה כמאבטח כי זה הדבר היחיד שהוא יכול לעבוד וללמוד בו זמנית, אני לעומת זאת לא לומדת.. אני עובדת כרגע בחנות בגדים.. אני מרוויחה 22 ש"ח לחודש ועובדת 6 שעות.. מה שאומר "משכורת" לא מסעירה. אנחנו משכירים ביחד דירה כבר חצי שנה ובזמן האחרון לא כיף לי בעבודה אני מרגישה שאני לא מרוויחה מספיק ולא מצליחה לחסוך אלא לעבוד כדי לחיות (שכ"ד אוכל ודלק) בזמן האחרון הוא אומר לי שאני צריכה למצוא עבודה עם כסף טוב כמו שצריך.. ואני לא מבינה מה הקטע, אם זה מה שיש לי בינתיים וזה מה שטוב לי כרגע.. למה ללכת למקום שאני לא ארצה להיות בו? והוא די יורד עלי בקטע של "אני עובד בעבודה שאני לא אוהב ועושה משכורת מעולה" כאילו שזה יותר חשוב.. ואם אני אעבוד במקום שאני לא רוצה... אז יהיה לי יותר כסף...אבל נפשית אני אהיה מבואסת.. זה לא שווה את זה. אנחנו חושבים הפוך וזה מבאס אותי שכל פעם אנחנו רבים על זה מחדש, מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
לדעת מה את רוצה, ולדעת לומר זאת
02.04.2012 • 00:23

לולה יקרה,
יש כאן שני עניינים שונים. הראשון הוא שאני לא בטוח אם את לא חושבת שהוא צודק. אחרי הכל, כך או כך לא כיף לך בעבודה. אז באמת למה לא לחפש משהו יותר טוב? בעיקר אני שואל זאת, כי ברור לי שמשהו מפריע לך לעשות זאת, וכדאי שתנסי להבין למה. האם פחד ממאמץ? מכישלון בעבודה משמעותית יותר? (ואולי כי חשוב לך לשמור את האשליה שאת יכולה להצליח בה, אפילו שאת פוחדת שאת לא יכולה?) האם לא יתכן שתמצאי עבודה שגם תהיי מרוצה ממנה וגם תרוויחי בה יותר? – זה אכן מאמץ, והשאלה היא למה את מסרבת לעשות אותו. חשבי היטב גם אם זה לא משהו שחשוב לך לעשות בשביל עצמך ולא בשבילו.מעבר לכך, את לוקחת את זה כביקורת שלו, ואולי לכן את מתעקשת ומתנגדת. כי את חושבת שהוא לא מעריך אותך מספיק. חשבי היטב מה את רוצה לעצמך, וכשתדעי באופן ברור יותר, דברי איתו על זה כדי להצדיק החלטות שלך. יכול להיות שכל מה שאת רוצה הוא לעבוד בעבודות סטודנטיאליות עם שכר מינימום עד שתתחתני עם מישהו שיש לו מספיק הכנסה, שתאפשר לך להישאר אחר-כך בבית עם הילדים. גם את זה הוא צריך לדעת. גם את.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083