פנטזיות מפחידות: מה עושים?

תאריך פנייה: 01.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שבור
האם אהבה שורדת במקום שאין בו אמון?
01.05.2011 • 23:48

שלום רב,
אני וחברתי 5 שנים יחדיו. טרם הפכנו לזוג (שנים לפני)...התחלתי לאסוף תמונות וסרטים רבים ומגוונים של בחורות ישראליות עם שמות ואינפורמציה.ראוי לציין שחברתי ראתה בי עד לא מזמן כ"עוגן" וכמישהו שאפשר לסמוך עליו ולחלוק עמו הכל. אני מצד שני הסתרתי את הסטיה הזאת שלי לאורך כל השנים ביחד.חברתי מצאה את החומרים שאספתי לאורך השנים, וכעת הרסתי בצורה מוחלטת את האמון שלה כלפי וכלפי אנשים אחרים.אני לא יודע למה המשכתי עם זה במשך שנים לאסוף את אותם חומרים (לשם אוננות). כעת, הבסיס לכל מערכת היחסים והאהבה בינינו, האמון, נגרס לחתיכות קטנות ואני יודע שאי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, אבל האם יש דרך כלשהי להציל משהו??אני השמדתי ומחקתי כל דבר שנאסף במשך שנים כי מבחינתי זה לא שווה לאבד את מה שעושה רושם שאיבדתי.זה הורג אותי לראות את חברתי שבורה ואני לא מבין למה שמתי במודע או לא את התמונות במקום גלוי ולא מחקתי אותן שנים לפני.כל דבר שאני אומר כעת לא עוזר, כי את הנזק כבר עשיתי.אני מבקש עזרה דחופה בנושא!

ד"ר אורן חסון
פנטזיה קצת מפחידה?
02.05.2011 • 22:35

שבור יקר,
כפי שזה נראה, ואולי גם בעיניה לפחות באופן חלקי, לא הסתפקת באיסוף תמונות לאוננות, אלא במאגר של מידע, שאומר שאספת גם מצבור הנותן לך כוח על הבחורות הללו. לא בהכרח כוח סחיטה, ולא בהכרח התכוונת להשתמש בכוח הזה, אבל כנראה שהכוח הזה עזר לך ביצירת הפנטזיה. וזה מה שחריג לעומת תמונות מושכות כלשעצמן. כנראה שזה גם מה שהפחיד אותה. אולי כי היא לא הכירה את הצד הזה שבך, או אולי כי זה הדגיש את החלק הזה בך שהיא הכירה באופן שאולי הוא פחות או יותר סביר ונורמלי, אלא שעכשיו זה צמח למימדים מפחידים.בכך מדובר. פנטזיה שאולי היתה נאיבית וללא כוונות מעשיות, שהפכה מעצם התגלותה למשהו מפחיד, ומקשה עליה לבטוח בך. יתכן שהיתה מעכלת איכשהו תמונות אנונימיות. אבל כשאתה אוסף מידע, הן מפסיקות להיות אנונימיות, הן מרמזות לה שאולי היא לא מכירה אותך באמת, ובודאי שלא את עולם הפנטזיות שלך. וזה יותר קשה לעיכול. היא גם לא יודעת מי אתה באמת, ולכן גם לא יכולה לבטוח במה שתגיד לה.הדרך היחידה שבה תוכלו לגשר על הפער הזה הוא דרך טיפול משותף, שיתן לך במה לפתוח את הפנטזיה הזו ולומר מי אתה ומה אתה, ולה להבין, ולהחליט אם היא מוכנה לבטוח בך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083