שינוי בהתנהגות בזוגיות
נלה
קרוב רחוק
⌄
אורן שלום,אני ובן זוגי חווינו הרבה מורדות בשנה וחצי שאנו ביחד (גרים ביחד כבר שנה וחצי) אנחנו בני 27. הבעיה היא שלאחרונה אני מרגישה שבגלל שאני העברתי עליו הרבה מאוד ביקורת ואיימתי שאם דברים לא ישתנו אנחנו לא נישאר ביחד כשהוא מבחינתו רצה כל הזמן שנישאר והיה החוט שידרה פתאום הביקורת גרמה לחוט השידרה להיסדק והוא אמר כמה פעמים שהוא מרגיש שאני לא רואה בכלל את השינויים שחלים בו ואת ההשתדלות שלו. אני רואה את ההשתדלות אבל יתכן שעבורי היא לא תמיד מספיקה...בכמה חודשים האחורנים אני מרגישה שהיא מתקשר פחות במהלך היום, מביע פחות עניין, כשאני באה הוא לא תמיד קם אליי, בלילה הוא ישן אליי עם הגב, אבל הוא אומר שהוא רואה את החיים שלו איתי ומתכנן את החיים איתי, השאלה אם תוכו כברו והאם לא מתרחשים אצלו דברים שונים למרות מה שהוא אומר כי בריב האחרון שהיה לנו הוא אמר שאם אני לא יכולה לקבלו כפי שהוא אז לא נהיה ביחד ושנמאס לו. איך אני גורמת לו להתקרב אליי שוב, האם בשלב הזה זה אפשרי בכלל, האם כשאני אתרחק קצת ולא אתנהג ברגישות יתר כל העת הוא יקח אותי פחות מובנת מאליה (כי מהלחץ של הנטישה אני מתקשת כל הזמן ושולחת לו יותר הודעות מבדרך כלל גם הרבה יותר חמה אליו) ויתקרב?
ד"ר אורן חסון
הסכנה באיום שלא מתכוונים אליו
⌄
נלה יקרה,
ראי... אמרת לו שאולי לא תישארו ביחד אם הדברים לא ישתנו, ואמרת לו גם שהדברים לא השתנו, אז הוא מכין את עצמו, באופן טבעי, לכך שתעזבי אותו. טבעי גם שרגשית הוא מתרחק ממך, כדי להקטין את כאב הפרידה.מה שאת אמורה לעשות זה לעשות איתו שיחה הרבה יותר גלויה ופתוחה, ואולי לחזור בך מחלק מהדברים שאמרת, שמקטינים לו את הבטחון בכך שאת רוצה אותו. וזה בדיוק מה שאת צריכה להעביר לו. כלומר, את מה שנכון – והוא שאת רוצה להיות איתו ביחד. שנכון שיש לך ביקורת, ושנכון שיש דברים שהיית רוצה לשפר, אבל שאת מבינה שיש דרכים אחרות לעשות זאת, וגם – שגם מה שיש הוא טוב לך. מספיק טוב כדי להישאר למרות המגרעות. זה לומר שתשתדלי להגיד דברים אחרת, יותר בנחת ויותר להסביר ולא מתוך יאוש וביקורת. זה לומר שגם לך יש מה ללמוד, וזה אחד מהם, ושביחד תוכלו לעשות זאת טוב יותר.