פנטזיות מיניות: מה צריך לדעת?

תאריך פנייה: 17.02.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דרוש סרטונין
נראה לי שיש לי בעיה מינית.
17.02.2011 • 18:35

היי ד"ר אורן,לי ולבן הזוג שלי יש תקשורת מאוד טובה, יותר מידי טובה.עד כדי כך טובה שהוא סיפר לי , שבכל הקשור לאוננות.. כבר נמאס לומכל הסרטונים האלה באינטרנט... ולפעמים הוא פשוט מאונן בעזרת הדמיוןבמחשבות על כל מיני בחורות שהוא פוגש בעבודה. (הוא עובד בתוכנית טלוויזיה,כך שבחורות יפות שהוא פוגש יש לרוב..)לא יודעת, אותי זה שבר. האמת שאני כן יודעת.. יש לי בעיה כזו, שאני לא מסוגלת לדמיין את עצמי באקט מיני,גם אם אני שוכבת איתו וגם אם אני רואה סרטונים באינטרנט. זה נראה לי "בגידה" משהו רגשי, משהו אסור.. במיוחד לא לפנטז על בחור שאני מכירה. בחור ממשי, שיש לו אופי, ואישיות ויכול להיות שאני אראה אותו למחרת.בגלל זה, כשראיתי שהוא מאונן באינטרנט על תמונות של "בחורות ישראליות".. זה הפריע לי בהרבה יותר מאשר סתם סרטון כלשהו מאי שם..יש משהו בקרבה הזו, שעושה לי רע.אני מאוד רוצה שזה לא יפגע בי, ושזה לא ישנה כלום במערכת היחסים שלנו, אבל בגלל שאני לא מסוגלת להיות במצב שאני מפנטזת על בחור שאני מכירה מהעבודה או מחיי האישיים, כשהוא מספר לי דבר כזה.... אני נפגעת עד כדי בגידה. כי יש לה שם, יש לה ממשיות.. יכול להיות שיש בינהם אפילו תקשורת בין אישית בעבודה.יש שכל במה שאני אומרת? כי אני פגועה, ומצד אחד, הגיוני יותר.. אני לא מבינה מה יש לי להיפגע..סך הכל זה פנטזיה, ומחשבותאבל מצד שני - המחשבות הן על אדם אמיתי... ובגלל שזה קשה לי... קשה לי לקבל את זה שהוא חושב מחשבות מיניות על בחורות אחרות. אמיתיות. כמוני.אשמח לתשובך הכנה.כי נראה לי איפשהו שאני חסומה מבחינה מינית.. ובגלל זה אני לא יכולה לשחרר, סוג של מראה שכזו............תודה.

ד"ר אורן חסון
איך נראות פנטזיות, מהצד השני...
17.02.2011 • 20:43

סרטונינית יקרה,
לאנשים רבים, גברים ונשים, יש פנטזיות מיניות על אנשים ממשיים אחרים, ולפעמים גם תוך כדי הסקס. כך הם בנויים, ולפעמים בלי זה אין להם הנאות מיניות. אני מסכים איתך שזה יכול לכאורה לאיים עלייך (מה שיוצר את תחושת הבגידה). אבל זה מתוך הנחה שהוא יילך מתישהו לממש את הפנטזיה. בשביל זה את צריכה ללמוד אותו, להכיר אותו, ולהבין איך ומה הוא חושב, ואם הוא יודע להשתמש בפנטזיה לצורך הפנטזיה בלבד, או גם חולם לממש אותה. לפעמים עדיף פנטזיה מינית שאין כוונה לממש אותה, על פנטזיה לא מינית של קשר עם מישהי אחרת (כלומר, ללא הדמיה לצרכי סיפוק עצמי), שיש כוונה לממש אותה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דרוש סרטונין
איך נראות פנטזיות, מהצד השני...
18.02.2011 • 10:10

זה בדיוק מה שאמרת, כי הכי מצחיק.. שהוא בא אלי ביום האהבה, עם השיחה הזו, כדי לומר לי שהוא הכי אוהב אותי בעולם ולעולם לא יבגוד או יפגע בי, וכדי להוכיח לי את זה, הוא סיפר לי שגם אם בחורות אחרות מושכות אותו.. (שזה טבעי) הוא הולך ומספק את היצר הזה עם עצמו. ואף פעם לא חשב לממש את הצורך הזה באמת.וש"האמת" הזו הייתה אמורה לקרב אותנו, מבחינתו. הבעיה היא שבגלל שאני רואה את זה בצורה רגשית, זה מרגיש לי "בגידה". כי אני לא מסוגלת לעשות את זה... כנראה שזה לא שאלה של נכון לא נכון..זה מה נכון - לו..ומה נכון - לי..לי זה לא נכון.המון תודה ד"ר.