אמון בזוגיות: חוסר אמון וחוסר ביטחון

תאריך פנייה: 17.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רועי
רוצה להתחיל מחדש
17.02.2011 • 17:42

ד"ר חסון שלום
רב.קודם כל אני מעריך אנשים כמוך שעוזרים לזולת. יש לי בעיה:אני בן 29 ויש לי חברה בת 25 כחצי שנה אנחנו יחד ואני מאוד אוהב אותה והיא מאוד אותי, הכל נהדר יחד, גם הסקס, ובאמת שאין תלונות.לפני כחודש מישהי מעברי (מגיל היסודי, אין לי שום קשר אליה, לא היה לי מעולם, היינו חברים טובים ביסודי, ואני מדבר איתך על גילאי 11-10. מאז לא דיברנו ולא היה שום כלום!! לא רציתי מישהי אחרת, לא פינטזתי, אני אוהב את חברה שלי מאוד. בקיצור מאז היסודי היא והמשפחה שלה ברחו לחו"ל בגלל כמה עניינים שלא קשורים אליי. לפתע לפני חודש היא שלחה לי מייל אחרי שמצאה אותי בפייסבוק . נזכרה בי פתאום איכשהו ושלחה לי מייל רגיל (לא בפייסבוק) . אני חייב לציין שאני בחור כנה ואמיתי ונאמן, ומעולם לא בגדתי, והיו לי כמה מערכות יחסים.אז היא שולחת לי מייל מה שלומי, מה שלומך, מה אתה עושה כיום ומה את עושה כיום. אמרתי לה שאני עוסק במחשבים, והיא סיפרה לי שהיא מנהלת מכון שמתמחה בתראפיה רפואית. אז ממש מתוך הומור (שלא היה מצחיק בדיעבד) שאלתי אותה , מתי את עושה לי תראפיה?? ומאז לא דיברתי איתה ולא כלום ושום דבר.חברה שלי חיטטה לי בפלאפון איזה יום וראתה את המייל הזה והתהפכה. האשימה אותי בבגידה, ובשבילה זה כמו בגידה רגילה, כאילו ראתה אותי עם מישהי במיטה. אני מרגיש כל כך רע.כאב לי מאוד, התחרטתי, התנצלתי התחננתי והיא מאמינה לי שאפשר יהיה להחזיר את האמון. היא הטיחה בי שהיא לא תרמין לי וייקח המון זמן עד שזה יחזור לקדמותו אם בכלל. היא בחורה נורא נורא ישרה, כמו פלס. בשבילה כל דבר קטן זה הרבה. אז בטח ובטח בשבילה לראות משפט כזה.היא נורא פגועה, מרגישה מצולקת.דיברנו המון והיא מאמינה לי שאפשר להחזיר את מה שהיה. יש לי המון עבודה ואת מה שהרסתי אני צריך לבנות מחדש. גם עם ההורים שלה, שזה יותר מסובך.וזה התחיל בזה שהיא ביקשה ממני את הסיסמא לפייסבוק שלי, שזה דבר נוראי, אבל אין לי (חוץ ממה שקרה) מה להסתיר. מתי תיגמר החשדנות?האם אפשר להחזיר אמון?זה קורה? מה הסטטיסטיקה? אילו צעדים בוני אמון יש לעשות?תודה רבה, תבורך ד"ר חסון.רועי

ד"ר אורן חסון
לא מקבלים את כל מה שרוצים. חבל, לא?
17.02.2011 • 20:42

רועי יקר,
אני קצת חושש לומר שאני לא בטוח שהאמון יחזור לגמרי. ואולי לא בגללך, אלא בגלל הרגישות שלה. אתה הרי יודע מה נכון ומה לא נכון, ואם אתה קצת "מורח" את האמת או בכלל לא. אם בעיניך, באופן כן ואמיתי התגובות שלה חריפות מאד, אם היא לא יודעת להקשיב כשאתה מסביר בנחת, אם ארוע מסוג זה מגיע מיידית לאנשים אחרים כמו הוריה, אם היא לא נותנת לך קרדיט הקשבה כשמגיע לך, אם בעקבות כך היא דורשת גישה מלאה לכל הסיסמאות שלך, אז תצטרך לקחת בחשבון שהיא עלולה להכנס למצבים כאלה שוב, ושסביר שללמוד שלא לעשות כך, הוא תהליך ארוך ולא פשוט.ועוד, קח בחשבון שיכול להיות שהעוצמה שבה היא לוקחת את הדברים היא לא רק בהכרח שהיא לא מאמינה בך, כמו בגלל החרדות שלה, וכדי שלא תחזור על משהו דומה, היא מגיבה בעוצמה, כי העוצמה הזו נותנת לה ביטחון שתבין עד כמה זה חמור בעיניה. החרדות יגרמו לה גם לבדוק אותך.אפשרות נוספת היא שהיא אכן נפגעה מאד כאשר ראתה זאת לראשונה, אבל תגובת ההמשך היתה חריפה, גם אם היא כן הבינה את הסיטואציה – משום שהיא צריכה להצדיק את התגובה העוצמתית הראשונית שלה.וסביר שזה כל אלה גם יחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083