פנטזיות ונישואין - מתי זה מסוכן?
נשואה
תוהה לעצמי
⌄
שלום
וברכה,אני נשואה 4 שנים + 1 עם יחסים מעולים ואוהבים עם בעלי .לפני בעלי היה לי במהלך שנתיים קשר של חברות עם בחור מקסים (הוא גם נשוי היום) אך לא מתאים לנישואין. קשר שהסתיים לא מרצוננו.לאחרונה יצא לי להפגש איתו פעמיים באירועים ולהתכתב איתו הרבה אני מרגישהבפנים איזה רגש אליו למרות שאני יודעת ולא מצטערת שעזבנו אחד את השניה כי אני בטוחה בדרכי ואוהבת מאוד את בעלי.מה יכולה להיות הסיבה שאני כ"כ נהנת להזכר בימים האלו?מה גורם לי לחשוב עליו הרבה? האם זה אומר שלא מספיק טוב לי עם בעלי?מקווה שהבנת את המחשבות שמתרוצצות במוחי.אשמח להכוונה.תודה!
ד"ר אורן חסון
הסכנה שבפנטזיה - כשהיא קרובה מדי
⌄
נשואה יקרה,
לא. זה אומר שיש לך פנטזיה על מישהו שהיה לך טוב איתו, ושהוא נותן לך מספיק רמזים שהוא מעוניין בקשר כלשהו איתך. אין בעיה עם פנטזיה כשלעצמה. אם את רוצה את הפנטזיה, זה בסדר, והיא לא מזיקה כל עוד את לא בקשר איתו, וכל עוד היא (את) לא אובססיבית מדי, עד שתפריע לקשר בינך לבין בעלך. חשבי על זה היטב, ועל הסיכונים. אני מפנה אותך גם למאמר שלי עלהרוצח השקט של הנישואים – הבגידות שלא נתגלו, ובעצם – הריחוק הרגשי. הישמרי מזה, כי אחרי הכל את הבחירה שעשית, בבעלך ולא בו, עשית לא בכדי. את לא רוצה לקלקל.