פנטזיות וזוגיות: מה עושים?
מליזה
האם התאהבתי?
⌄
אני נשואה כ-15 שנהנשואים טובים עליות וירידות מדי פעםאין פינוקים אין חיזורים מדי פעם ריבים...לאחרונה הכרתי בעבודה מישהוא(חלילה לא היה מגע מיני)הוא נראה בעיני גבר מושך מאדולא פעם הוא אמר לי שאני מושכת אותו מאד..ושאל אותי כמה שנים אני נשואה?בופעם אחת יצא לנו לצאת יחד לכיוון הבית -שוב חלילה לא גלשנו מעברולפני שנפרדנו הוא ליטף לי את הלחי ...וויום אחד הוא אמר שחשב עלי ביום שבת ...(וגם אני עליו)אני מוצאת עצמי חושבת עליו כמעט תמידלא רוצה לבגוד !!!אבל מדי פעם מפנטזת...מה קורה לי איך יוצאים מיזה ?מדוע הוא מלטף את הלחי?עוד חודש אני עוזבת את מקום העבודה הזהועצוב לי שאני לא הראה אותו...והוא אמר לי לרשום לו בפתק מס טלפון-לא נתתי!יתכן והתאהבתי וזה מציק לי וגם מפחיד אותיהאם הוא משחק איתימדוע מלטף לחי ?מה זה אומר?תודה מראש...
ד"ר אורן חסון
פנטזיה שצריך להגביל,או זוגיות חולה?
⌄
מליזה יקרה,
זה עניין של הגדרה. והיא לא מעניינת כל כך, למען האמת. מה שנכון הוא שנדלקת על מישהו שתשובת הלב שלו עשתה לך את זה. זה ממש לא אומר שהוא התאהב בך. זה אומר שהוא שם לב אליך. זה אומר שאולי הוא בודק את השטח לראות אם יש לו סיכוי. לא פחות, אבל גם לא יותר.זה מחמיא, זה יכול לסחרר את הראש, וזה מפריע לך להתרכז. זה גורם לך לפנטז ולחלום על אפשרויות אחרות, אבל כל אפשרות של זוגיות חדשה ונפלאה היא לא ממש ריאלית. את בקושי מכירה אותו, הוא בקושי מכיר אותך. הדבר היחיד שיכול להיות ריאלי הוא רומן מחוץ לנישואים, שיכול להיות הרסני לחייך. מותר לך לפנטז ולחלום, ובתנאי שאת יודעת היטב מה הגבול בין חלום למציאות, ויודעת שמותר לחלום, מדי פעם. זה אולי אפילו בריא לחלום מדי פעם, גם בזוגיות בריאה, אם אין בזה סיכון, ואם את בטוחה בזוגיות שלך ובעצמך. כך או כך, מוטב לשמור מרחק מהאיש עצמו.מצד שני, ייתכן שזו הזדמנות לבחון את הזוגיות שלך בעיניים אחרות, ולשאול את עצמך אם הגעת למצב הזה בגלל חסכים בזוגיות. אם כן, זה יכול להיות סימן אזעקה מעולה, כדי לפתוח בדיאלוג מחודש על מה שצריך ועל מה שיש. ואם יש צורך, גם אם הזוגיות שלכם אינה במצב אסוני, ללכת ליעוץ זוגי כדי ללמוד לעשות טוב יותר. דווקא במצבים כאלה, שאינם אסוניים, קל יותר לשפר את איכות הנישואים ואת רמת האושר האישי באופן משמעותי.