היא לא רוצה סקס? מה זה אומר?
רועי
אשתי לא רוצה אותי יותר
⌄
אנחנו זוג בני 30, עם שני ילדים.מאז הלידה האחרונה (לפני שנה), אשתי נמנעת מיחסי מין. כשזה כן קורה (פעם פעמיים בחודש), היא מאוד פסיבית, לא מעוניינת במשחק מקדים או רומנטיקה, רק חדירה וזהו.זה מאוד מפריע לי, אבל היא אומרת שסקס כבר לא מעניין אותה. אני מרגיש שהיא עושה לי טובה בזה שהיא נכנסת איתי למיטה..ניסיתי לדבר איתה, להבין מה הבעיה, אבל היא מתחמקת ואומרת שאין בעיה. היו לנו קצת קשיים בזוגיות (לא משהו רציני מדי) ואחרי שדיברנו אנחנו מנסים שנינו לשפר. באמת יש שיפור אבל בסקס אין שיפור בכלל..מאוד מרגיז אותה שאני מנסה ליזום סקס (היא יוזמת בערך פעם פעמיים בחודש, אבל התחושה שלי שזה כדי לסמן וי). אחרי שבוע בלי סקס אני כבר ממש "מורעב", והיא קולטת את זה (אני מניח שאני משדר את זה) ומתעצבנת וקוראת לי חולה סקס.אני ממש מיואש ופגוע, ולא רוצה לחיות את החיים שלי ככה. הכי פוגע זה שאני מרגיש לא רצוי, ושעושים לי טובה, וזה ממש כמעט מביא אותי לדמעות (אני יודע שזה לא גברי להודות בזה - מה לעשות)היא לא רוצה לשמוע על טיפול, כי לדעתה אין לנו בעיה ואני הבעיה (שאני רוצה יותר).מה אני יכול לעשות?
ד"ר אורן חסון
ואולי היא רוצה אותך מבין יותר
⌄
רועי היקר,
זה שהיא לא רוצה הרבה סקס, לא אומר שהיא לא רוצה אותך.ברור שהתקשורת ביניכם לקוייה, והסיבה לכך לא מספיק ברורה. ברור שיש ביניכם פער בצורך המיני, ולא ברור אם זה בגלל קשיים שיש לה במיניות שלה, או בגלל האופן שבו אתה ניגש אליה כאשר אתה רוצה או בגלל שיש לכם בעיה ביחסים שמתבטאת גם במיניות (ואחרי הכל, בעיקר אצל נשים, מיניות היא מראה של היחסים – לגברים יותר קל לנתק בין השניים, ואני יודע שאני עושה הכללה). אלא שהיא לא רוצה ללכת לטיפול (ואולי כי אתה דורש טיפול מיני, בעוד שהיא אולי היתה הולכת ברצון לטיפול זוגי). ובדיוק כפי שנכון הדבר בטיפול זוגי, כך נכון הדבר גם בטיפול מיני – אם היא לא רוצה להצטרף, אתה עדיין יכול להרוויח הרבה בטיפול מיני אישי. אני מציע לך ללכת לטיפול אישי, שבו גם תקבל פרופורציות וגם תוכל ללמוד איך לגשת אליה נכון יותר. וכדאי שתלך למטפל מיני שהוא גם מטפל זוגי, כדי לבדוק ביחד גם את האפשרות של בעיות ביחסים ביניכם.