פנטזיות בזוגיות: מה נורמלי?
נויה
התאהבויות קטנות..
⌄
שלום רב
אני נשואה 6 שנים ויש לנו 2 ילדים. הנישואין שלנו מהרבה בחינות טובים, אבל אני לא מרגישה מספיק מאוהבת בבעלי ויש לי נטייה (שאני מכירה היטב) להרגיש שמה שיש לי זה לא הכי טוב אלא להיפך.. הרבה ביקורתיות.כלומר- יש לי פן חזק של ביקורתיות ובמקביל יש דברים בהם הייתי רוצה שהיחסים עם בעלי יהיו יותר טובים, יותר צחוקים ותקשורת וכו'לפעמים קורה לי שאני מכירה מישהו, נגיד במקום העבודה, והוא נראה לי אחלה ושכל מה שאין בבעלי יש בו.. אני מרגישה משיכה אליו ושתהיה לנו תקשורת הרבה יותר טובה ומשיכה והכל.. זה קורה לי מדי פעם עם כל מיני דמויות, לרוב לא נמשך יותר מדי אלא אני מחניקה את זה או שזה עובר מעצמואבל זה נורא נורא מלחיץ אותי. מצד אחד אני אומרת לעצמי כל הזמן לא להתרגש, כי זה טבעי ששמים לב לאנשים וזה לא שאני מתכננת לעשות משהו , ממש לא. אבל קשה לי לאפשר לעצמי לחוש רגשות כאלו, אני נכנסת לפאניקההאם זה טבעי לדעתך?תודה
ד"ר אורן חסון
פנטזיות קטנות?
⌄
נויה יקרה,
אין סיבה להילחץ. גם אם זו לא תופעה גורפת אצל כל הגברים והנשים, זו תופעה מוכרת, נפוצה, ולכן אפשר לומר שהיא "נורמלית". אם את לא מממשת את הפנטזיות הללו, אז עיקר הנזק האפשרי הוא הפחד ממה שזה אומר עליך ועל הזוגיות שלך. ממש כמו שעיקר הנזק של טינטון (צפצופים באזניים), מעבר לנזק מסויים בשמיעה, הוא ההתמקדות בזה, והקושי לתפקד כתוצאה מאיבוד פוקוס.אני מציע לך לקרוא את מה שכתבתי כבר בעבר, בהתכתבויות קודמות, כאן:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3366162