פנטזיות בזוגיות: מה לעשות?
נעמה
קשיים עם החבר
⌄
שלום,
אני בחורה בת 24 אני יוצאת עם החבר שלי כמעט 8 שנים, זהו החבר הרציני הראשון שלי ומעולם לא נפרדנו כך שבעצם לא קיימתי יחסים עם גבר אחר, ענייו זה מאוד מפריע לי אך אני מפחדת לעשות את הצעד ולקחת פסק זמן ולהיות עם מישהו אחר. דיברתי עם חברי על העניין מספר רב של פעמים והוא אמר שהוא מבין אותי רק שקשה לו להתחייב שהוא יחכה לי זמן רב עד שאחליט לחזור אליו. היחסים ביננו מאוד מאוד טובים ואנו מאוד קשורים זה לזו, אך היחסים האינטימיים ביננו לא כ"כ טובים, פעמים רבות אני דוחה אותו, כבר לא מתרגשת מבואו .. למרות שאני יודעת שגם הזמן עושה את שלו.(אנחנו מקיימים יחסי מין מזה כ-6 שנים.)בשביל החבר שלי אני הכל והוא לא זקוק לאף אחת אחרת מלבדי ולא כ"כ קשה לו העובדה כי רק עמי הוא היה ומצידו לא איכפת לו שאני אהיה היחידה.. מבחינתי אני לא יוזמת קיום יחסי מין בכלל ולא מפריע לי שגם לא נקיים יחסים זמן רב אפילו חודש.. אך הבעיה היא שאני מפנטזת על גברים אחרים כל הזמן איך זה יהיה להיות עמם,ומה יהיה שונה ואולי אז אבין שהיחסים האינטימיים ביננו פחות טובים ואליהם אני כן נמשכת..( לא משנה כ"כ מי..) ולכן אני מתחילה לפקפק באהבתי לחבר האם אני באמת אוהבת אותו אם אני כל הזמן חושבת על אחרים או אולי זהו הרגל ותלות??אני אחזור ואדגיש שפרט לכך היחסים ביננו מדהימים ואנחנו מאוד נהנים להיות יחד רק מבחינתי "אפשר" גם בלי קיום יחסי מין (אז האם הוא עבורי כמו ידיד??)... אך מצד שני אני כל הזמן חושבת על יחסי מין ועל נסיונות עם גברים אחרים.. מה אפשר וכדאי לעשות, למה אני לא נמשכת אליו מבחינה מינית .. אולי יש דרך לפתור זאת?? אני חסרת אונים כבר זמן רב.תודה רבה
ד"ר אורן חסון
לממש או לא לממש את הפנטזיות?
⌄
נעמה יקרה,
זה קצת כמו במערכון של הגשש. את צודקת, והוא צודק, ומה שלא תעשי, את עלולה להפסיד. הפנטזיות הן דבר נורמלי בכל מערכת יחסים, כך שמהן עצמן את לא צריכה להיות עם ייסורי מצפון, אבל אם הן אובססיביות ומשתלטות עלייך, את בבעיה. עושה רושם שלו הייתם פוגשים זה בזו עכשיו, לאחר נסיון קודם, הכל היה תקין. זה לא אומר שגם אז, בעוד 4 שנים לא היית מפנטזת על המרצה או על הבוס או על חבר לשעבר, או על מישהו אחר, אבל אולי היית פחות אובססיבית בעניין.אז מה לעשות? – להחליט מה חשוב לך יותר. ואם את לא יודעת מה את רוצה להחליט, או אם את יודעת מה את רוצה להחליט וקשה לך להיות שלמה עם זה, אולי כדאי שתלכי ליעוץ מקצועי.
נעמה
קשיים עם החבר
⌄
דבר ראשון תודה רבה..בהמשך למכתבי אני רוצה להוסיף כי אני מפחדת שאחרי כ"כ הרבה שנים יחד ניפרד ופתאום אני ארגיש לבד, מאחר שכיום כמעט כל החברים שלנו משותפים, ובעצם אלו חבריו שהפכו לחבריי ואם נפרד הפחד הגדול שלי הוא שאשאר לבד, לא יהיה לי עם מי לצאת וכו' והרי אם המטרה היא להפרד כדי למצוא מישהו ואם כלל לא אצא מהבית איך זה אפשרי?דיברנו רבות על כך שנפרד לתקופה מסוימת..אבל כמה זמן מספיק לשם כך? ואם אני אכן אהיה עם מישהו שבאמת יספק אותי מינית יותר אז- א. גם איתו אולי התשוקה תפחת עם השנים. ב. אני כבר לא ארצה להיות עם החבר הנוכחי שלי יותר כי הוא "פחות טוב". אני מפחדת שבסוף אני כבר אפספס את הרכבת ואו שהוא כבר לא ירצה לחזור אליי או שאני לא ארצה לחזור אליו והכל עקב "חוסר" ההנאה שלי מקיום יחסים עמו ( אני חייבת להודות שאני אף פעם לא יוזמת ואף פעם לא רוצה לגוון כמה שזה נשמע נוראי ורע לי עם זה אני לא עושה וגם לא יכולה לעשות עם זה כלום זה פשוט לא הולך..) יש בי הרבה מיניות אז מה קורה לי???? למה איתו זה לא מתבטא?? הרבה פעמים אנשים אומרים שאחד הדברים החשובים ביותר ביחסים בין בני זוג זה יחסי המין ולכן אני מרגישה שאם אצלנו הם לא טובים אז בעצם אי אפשר להמשיך הלאה או אפילו בכלל לחשוב על חתונה כי מבחינה מינית אנו לא מתאימים..וכך אכן אני מרגישה.האם זה כך אצל כולם??בנוסף לגבי הייעוץ המקצועי אני לא מסוגלת מאחר שכאן דרך האינטרנט זה דיסקרטי, אנונימי ואני כ"כ שמחה שמצאתי אתר זה ומומחה כמוך שכה איכפת לו ופשוט עושה עבודה מדהימה!! תודה רבה על כך.
ד"ר אורן חסון
יעוץ בהתכתבות
⌄
נעמה יקרה,
זה המחיר של בדיקה. כל הסיכונים החברתיים שהזכרת, קיימים. הסיכוי שהוא ירצה אותך אחר-כך ושהיחסים ביניכם יחזרו להיות מה שהיו קטן למדי, מאחר שיהיה לו קשה מאד לתת בך אמון לאחר מכן.בחברה המודרנית מייחסים ליחסי מין חשיבות רבה, גם כהצלחה אישית וגם כהצלחה חברתית, ובמידה רבה של צדק, כי יחסי המין גם מסייעים לבדיקת עוצמת הקשר והיחסים (כי הם הרי כל כך מושפעים מהם), וגם מהווים מקור להנאה.מה שקורה לכם עכשיו הוא התוצאה של נקודת המבט הזו, שמשפיעה בעיקר על היחסים הזוגיים הראשונים. שכן אז עולה יותר בקלות השאלה: רגע, אז מה עוד אני מפסיד? אולי יש משהו טוב יותר? האם אני מפסיד/ה ריגושים? והדבר הזה מחלחל לאיטו בקשר ראשוני, ויותר בגברים מאשר בנשים, אבל כמו שאת רואה - גם את, כאשה, לא חסינה מפני תחושה זו.ולגבייעוץ אנונימי בהתכתבות- כמובן שכאן אנחנו מוגבלים ביכולת שלי, לפחות, להרחיב. אבל קיימת אפשרות לתהליך של יעוץ אנונימי אינטרנטי מפורט יותר, בדרך של התכתבות, במקום יעוץ של פנים מול פנים. בתשלום כמובן, אבל אישי ומעמיק. יעוץ כזה מיועד לאנשים הנמצאים במקום מרוחק, או בנסיעות, או כאשר הם רוצים לשמור על אנונימיות בכל מחיר. אם תרצי פרטים, את יודעת איך ליצור קשר.