פלירט ובעל: איך לגשת לשיחה?
בעל
התנהגות אשתי
⌄
ישנם סימנים מחשידים שאשתי מאוהבת במחנך של בינינו בן ה-12. בעבר היתה אומרת לי שהוא גבר מושך, נאה, שרמנטי וכד'. היחסים בינינו טובים למדי. המחנך גם משקיע בו מאד ונותן לבני תשומת לב יותר משאר התלמידים וכן עזרה במקצועות שמתקשה בהם. תפשתי את אשתי על חם שדיברה בטלפון ברמקול ושמעתי את השיחה שלהם. אשתי שמעה עד כמה משתדל לעזור לו, היא הגיבה "אם היית לידי היית חוטף ממני נשיקה למרות שאני לא נוהגת לתת כל כך מהר לכל אחד". המחנך ענה לה בחיוך: "זה בסדר תודה. חגי הוא הנשיקה של שנינו". (חגי זה שם בדוי של בני). מה יש לך לומר על תגובתו ועל התנהגותה?? תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
עדינות, כדי לקרב אותה ולא להרחיק.
⌄
בעל יקר,
לומר "מאוהבת" זה יכול להיות מוגזם, גם אם הוא מוצא חן בעיניה, והפלירט מוצא חן בעיניה. אני שומע זאת כפי שאתה רואה את המציאות, ואני לא יכול לדעת בודאות אם זו המציאות גם בעיניה. אם ישנו פלירט כזה, דבר איתה. אמור לה ששמעת אותה אומרת זאת, וזה פגע בך. אל תלחץ חזק מדי, ואל תדרוש הסברים, כי אז כנראה שלא תשיג את מה שאתה רוצה, אלא מריבה וריחוק. אמירה כזו סביר להניח שתכניס אותה לפרופורציות, גם אם אולי לא תגרום לה לחשוב מחשבות רעות על המורה. מצד שני, מריבה תרחיק אותה ממך, ואתה רוצה שתתקרב אליך ולא שתתרחק ממך.אני לא בטוח שאני רואה במכתב שלך את היכולת לעשות זאת. חשוב הרבה על כך, וקרא כמה פעמים בבקשה את המכתב. זה חשוב.
בעל
ל- ד"ר חסון
⌄
ותרגם בבקה את תגובתו: "חגי, הוא הנשיקה של שנינו". ותודה מקובלת עלי תשובתך. מודה לך.
ד"ר אורן חסון
נשמע לי כמו...
⌄
בעל יקר,
זה נשמע לי כמו "חגי הוא הדבר הטוב המחבר בין שנינו".