פיתוי מול ידידות: מה צריך לדעת?

תאריך פנייה: 12.09.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מיכל
ידידים
12.09.2006 • 18:22

ד"ר שלום וערב טוב.ברצוני לשאול שאלה: יש לי ידיד שהכרתי בלימודים באוניברסיטה. אנחנו מכירים כבר 4 שנים והיינו נוסעים יחד ללימודים ולפעמים יוצאים עם עוד חברים. תמיד הרגשתי שהוא נמשך אליי אבל הנחתי שמאחר והוא דתי הוא לא רוצה אותי. עם הזמן הבנתי שאנחנו לא מתאימים להיות זוג (הוא קצת ילדותי ולא באותו ראש). לאחרונה התקרבנו (במיוחד ששנינו נפרדנו מבני זוג) התחלנו להתנשק ולעשות דברים אך לא שכבנו כי אני לא רוצה וגם כי הוא דתי. אחרי פעמיים כאלה הרגשתי קצת לא נוח עם זה אז רציתי להתנתק. זה עבד לשבועיים אבל הוא לא מוותר. הוא לא יכל לשאת את זה שלא נדבר יותר. בסוף נפגשנו שוב והוא התחיל שוב עם הנגיעות ושוב קרו בנינו דברים. אני חושבת שאם אנחנו לא מסוגלים להתאפק אז עדיף לא להפגש. כי כל זה סתם גורם להיקשרות או התאהבות שלא כדאי שתקרה. מישהו יכול להפגע. כבר על ההתחלה הרגשתי שאני נפגעת כי אמר שהוא לא רוצה משהו רציני והרגשתי שהוא משתמש בי... למרות שאני הייתי מודעת לכך שאנחנו לא מתאימים ואני עצמי לא רוצה אותו כבן זוג. מה כדאי לי לעשות..? עליי לנתק איתו את הקשר? ואם זה הצעד הנכון אז איך אני אעשה זאת... או שאולי להשאר ידידים..למרות שזה לא יהיה אותו הדבר כמו פעם... אני מרגישה קצת רגישות יתר לעניין הזה כי אני מפחדת להקשר אליו ולהיפגע בסוף.אודה על תשובתך.

ד"ר אורן חסון
כשהפיתוי חזק מהידידות
14.09.2006 • 00:56

מיכל יקרה,
הוא גבר, והוא רוצה להתנסות בסקס גם אם הוא לא חושב שאת בת הזוג המתאימה לו. אם הוא יודע, תוך כדי כך, שאת מרגישה אחרת, חושבת אחרת, ושזה עלול להזיק לך, הרי זה סימן שהוא חלש, ולא מסוגל לעמוד בפיתוי למרות ערך הידידות ולמרות הפגיעה בשלמות הנפשית שלך. ומכאן, שהידידות שלו כלפיך מוגבלת, וכאשר הפיתוי שלו יגדל, את לא יכולה לסמוך עליו שהוא ידאג לך. התשוקות והאגו שלו חשובים יותר. קחי את זה בחשבון, והגני עליך בעצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיכל
עליי להבהיר משהו קטן
14.09.2006 • 15:33

הוא לא רוצה סקס. בגלל שהוא דתי. אבל דברים אחרים כן. בכל מקרה...זה עדיין לא משנה את תשובתך נכון?

ד"ר אורן חסון
נכון.... :-)
16.09.2006 • 12:30
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083