בעיות תקשורת בזוגיות

תאריך פנייה: 12.09.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
גלית
חוסר תקשורת
12.09.2006 • 20:06

ד"ר אורן חסון שלום רב.הייתי רוצה לדעת אם זה מצב תקין שהבעל מגיע הביתה אחרי יום עבודה כל הזמן עייף זרוק בסלון מגלה חוסר עניין מעין אדישות בטענה שהוא גמור מהעבודה. אותי זה מאוד מעצבן אני בדיעה שאפשר להיות עייפים וזה מאוד נורמאלי אבל לא כל יום בכל זאת יש לו משפחה אישה וילדים מעט צומת לב לא מזיקה . בעלי הוא טיפוס קצת קר לא מגלה הרבה רגשות ואפשר להגיד די משעמם אני בחורה בעלת חוש הומור. לדעתי ישנה בעיה קטנה ורציתי את עצתך לאחרונה העלתי מעט במשקל ולמרות זאת אינני בחורה שמנה וגם לא מלאה וכל הזמן כשאנו רואים טלויזיה והוא רואה בחורה חטובה הוא מעיר הערות לגבי אותה בחורה ואומר:וואי איזה גוף מושלם אני די נעלבת. הוא כל הזמן מנגן על זה שהוא עובד ואני לא . כרגע אני לא עובדת אבל כל השנים עבדתי מאז שאני זוכרת את עצמי. האם כל זה הוא חוסר תקשורת או מה? אודה לך על תשובתך וסליחה על האורך.

ד"ר אורן חסון
לדבר על זה
14.09.2006 • 01:00

גלית יקרה,
ברגע שאת נפגעת, אני לא רואה בזה משהו תקין. אבל אולי יש לו ביקורת כלפיך, וכדאי שתבדקו מהי ומדוע אינכם מדברים על זה כראוי. ואולי תבדקי את עצמך איך את מגיבה כאשר הוא ישיר יותר בביקורת שלו. אם זה המצב, הריהו בהחלט מעיד על בעיה בתקשורת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
גלית
לדבר על זה
14.09.2006 • 18:53

לד"ר אורון שלום רב.בראשית דברי תודה רבה על תגובתך.שאלתי היא כל השבוע הוא מגיע מאוחר ורק בימי חמישי הוא מגיע בשעה די מוקדמת אך גם ביום זה הוא ישר מגיע והשלום שלו זה כואב לי הראש זה מקומם אותי מאוד ואז אני עוקצת אותו בהתאם הוא כל הזמן רוצה שיהיה אוכל טרי בבית ומצפה שאני אגיש לו "ואשרת" אותו, אני לא מוכנה לזה.גישתי היא שבדרך טובה ובגישה נעימה יותר אני לא רק אגיש אלא אעשה זאת בשיא הכיף רק שהוא חושב שהכל מגיע לו וטוען שבעצם אני חושבת שהכל מגיע לי. הוא פשוט הוציא לי את החשק לבשל, ולנקות. אני בחורה מאוד נקייה והוא היה רגיל לדבר אחר, אך מרגע שהפסיק להעריך אני מצידי הפסקתי לעשות.יש לי שני ילדים קטנים שדורשים ממני הרבה , ילדתי בכיתה א' עם משבר הסתגלות ואני חייבת להקדיש לה קצת יותר וזה קצת בא על חשבון הבית בתקופה זו והוא אינו מבין זאת גם כשאני מסבירה בצורה הכי יפה. הייתי רוצה לדעת איזו עיצה היית מייעץ לי כי אני רוצה להראות לו מהי תגובתך. בתודה מראש על הכל וכל טוב.

ד"ר אורן חסון
לעזור לכם להרגיש אחרת
15.09.2006 • 00:37

גלית יקרה,
ברור שאתם במאבקי כוח, וברור שחסרה לכם הערכה הדדית וקשב הדדי. זו דרך טובה להמשיך מכאן והלאה עם יותר ויותר מרירות, ולשכוח למה בכלל התחתנתם מראש. וחבל.אם את זקוקה לי שאגיד לו את מה שאת אומרת לי (כי הרי איני יודע יותר על מה שקורה לכם יותר ממה שאת אומרת לי), אז את בעיקר אומרת לי שהוא לא מקשיב לך, לא מבין אותך, ולא נותן לך בזוגיות את מה שאת צריכה, או אולי דורש יותר ממה שאת מרגישה שאת יכולה לתת (שזה אומר שוב, שהוא לא קשוב מספיק, וגם שאת בלחץ, ממשי או נפשי). במילים אחרות, אם אתם רוצים לצאת מזה, אתם צריכים קודם כל לשפר את יכולת ההקשבה שלכם והנכונות להבין זה את הצרכים של זו. אחרת, הוא יפסיק להעריך אותך, את תפסיקי לעשות, הוא יעריך אותך עוד פחות, את תעשי עוד פחות, וכך הלאה ככדור שלג שייעצר רק כשהוא מתרסק. היו לכם חלומות בעבר, של זוגיות טובה ושל משפחה למופת וגידול ילדים. לבדכם לא הצלחתם להגשים אותם. זה לא אומר שזה בלתי אפשרי – בדרך כלל זה אומר שכדאי לקבל עזרה חיצונית. זה תפקידו של היועץ הזוגי, להנחות אתכם לא לעשות יותר, אלא לעשות אחרת, ובעיקר, לעזור לכם להרגיש אחרת. אם יש לכם רצון טוב, זה לא כל כך קשה כמו שזה נשמע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083