פתרון בעיות מיניות בזוגיות
זוג אוהבים
אי הגעה לסיפוק+התנסות נוספת
⌄
ד''ר חסון שלום רב,אנחנו בקשר זוגי של 5 שנים (בני 26), מסתדרים בסה''כ טוב בינינו, יודעים לפרגן, לוותר ומשלימים אחד את השנייה.. רוצים אולי לקחת את הקשר צעד אחד קדימה-מגורים משותפים ואולי בהמשך חתונה..אבל למרות זאת יש לנו 2 בעיות רציניות (שאין לנו מושג כיצד לפתור אותן):1)ההתנסות המינית שלנו אחד עם השניה היא הראשונה-הוא הראשון שלי ואני שלו..וזה זמן רב שיש לנו תחושה של "פספוס"..כי אולי כדאי להתנסות עם אנשים אחרים..לפני החלטה גורלית זו או אחרת..מצד שני הפחד שמא ייהרס הקשר בינינו ולא יחזור להיות כפי שהיה..2) אני (הבחורה), במשך 5 שנות חברותינו לא הצלחתי להגיע לאורגמה מחברי (גם מיחסי המין וגם בעזרתו), למרות כי הוא מאוד משתדל..אלא רק באופן עצמאי שלי..לכן גם ירד לי באופן די ניכר החשק המיני כלפיו ..ושנינו מתוסכלים (במיוחד לאור העובדה כי בן זוגי אדם מאוד מיני) ולא יודעים כיצד לפתור את הבעיות..פתרון שחשבנו עליו ואיננו יודעים אם יישא פרי ולא יזיק לנו:לעשות הפסקה ולהתנסות עם פרטנרים אחרים..נשמח לשמוע בהקדם את דעתך המקצועית ולהציע פתרון מקסימלי..תודה
ד"ר אורן חסון
לפתור את זה ביניכם, בטיפול מיני
⌄
זוג יקר,
אתם בבעייה. קודם כל, כי אם כבר להתנסות עוד, ולהרגע קצת בעניין הזה, רצוי כשבן/בת הזוג לא יודעים. המקום שאליו הובלתם את עצמכם בשיחה הוא לא מוצלח. הפתרון שעליו אתם חושבים הוא בדרך כלל הרסני – הקינאה יכולה אחר-כך לאכול אתכם בכל פה, והיו דברים מעולם, גם לאחר שהוסכם מראש על דעת שני הצדדים שהכל בסדר. ורק תארי לעצמך מה יעבור על בן זוגך אם את תחווי אורגזמה עם מישהו אחר, או עליך, אם אשה שהוא יהיה איתה תהיי מולטי-אורגזמית (ואני לא מדבר על הסיכון שקשר חדש כזה, גם אם הוא אמור להיות זמני, יגרום להתאהבות של אחד מכם).אם אתם באמת מתכננים חיים במשותף, אני מציע לכם ללכת לטיפול מיני (ראו את האתר של איט"ם, האגודה הישראלית לטיפול מיני), להיפתח לאפשרויות מיניות רבות יותר ביניכם, ולפתור שם את בעיית האורגזמה. הזוגיות שלכם תהייה שלמה יותר לאחר מכן.
אי הגעה לסיפוק+התנסות נוס
לפתור את זה ביניכם, בטיפול מיני
⌄
ד''ר יקר,
נשמח אם תוכל להבהיר לנו למה בדיוק התכוונת כאשר רשמת לנו שכדאי להתנסות "ולהרגע קצת בעניין הזה, רצוי כשבן/בת הזוג לא יודעים..."- האם התכוונת לבגידה? זה גם דבר די הרסני..ברגע שמתגלה או שאחד מבני הזוג נשבר ורגשות המצפון שלו מכריחים אותו לספר...אנחנו יודעים שאנחנו בבעיה רצינית וזה ממש מעציב אותנו..קשה לנו להאמין שטיפול מיני בינינו יוכל "לטאטא" את הרגשתינו -הרצון להתנסות..ואנחנו ממש חוששים להיפרד כי האהבה גדולה..נודה לך על תשובתך הכנה..ותודה מראש
ד"ר אורן חסון
מה לא לטאטא
⌄
זוג יקר,
כתבתי שלו הייתם כל אחד שומר על חשאיות, מתנסה ונרגע (כן, בוגד), אולי זה לא היה משפיע באופן משמעותי על הזוגיות שלכם (אבל אולי כן, תלוי בהתנסות והשפעה הרגשית שלה). אבל מכיוון שדיברתם על זה, האפשרות הזו כבר בעיקרה אינה מעשית. טיפול מיני לא "יטאטא" את ההרגשות, אבל אולי יגרום לכם להבין אותם, להתנסות יותר ביניכם, ולתת לכם את המידע שחסר לכם באשר לקשרים אחרים. במילים אחרות, יכול להיות שהוא ירגיע אתכם, או במקרה הרע, יעזור לכם לשמור את ההתנסות הזו תחת בקרה. וזה המקרה "הרע" בשל הסיכון שקיים בכל זאת. אני חושש שאם תמשיכו להתמסר למחשבות שלכם בכיוון זה, הסיכון לפרידה רב מדי. ולכן, אל תהססו. לכו בכל זאת לטיפול מיני. ובודאי כאשר יש בעיה (והרי יש בעיה! נדמה לי שאם אתם מטאטאים משהו כרגע, זה את הבעיה הזו).