פיתוי אנונימי: טלטלה בזוגיות

תאריך פנייה: 22.11.2015 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דנה
המשך פוסט מלמטה
22.11.2015 • 08:03

שלום
ובוקר טוב,כתבתי לך למטה בנושא "בגידה, מה עלי לעשות" מתאריך ה-3.11. לא הצלחתי להעתיק את הלינק לפוסט.בפוסט הנ"ל רשמתי לך על זה שאני חושדת בבן זוגי היות ונכנס לאתרי הכרויות ואתה אמרת לי שעלי להתעמת איתו מתישהו, כי אין לדעת מה קורה אצלו, ואתה אכן צודק. העניין הוא שמאז לא התעמתתי איתו אך אתמול אני דיי רוצה לשתף אותך במה שקרה- אני עד עכשיו התעלמתי לחלוטין מהיותו שם.. ועד היום הוא שם.. כבר עבר כמעט חודש ימים וכך עלו גם חשדותי שהוא בוגד בי אך לא הייתי בטוחה.אתמול.. הוא נתפס על חם כמו שאומרים.מה עשיתי? פתחתי כרטיס אנונימי שם עם תמונה של מישהי אחרת שמצאתי באינטרנט והתתכתבתי איתו - שכך שהוא למעשה חושב שאני בחורה רגילה מהאתר. הוא זרם מאוד ובסוף השיחה שאלתי אם הוא בחור רציני ומה מחפש, הוא ענה שהוא דוגל בזה שנפגשים ואם יש קראמה טובה זה זורם ללא הגדרות כלשהם שזה מה שהוא מאמין. שאלתי מה מעשך היום? הוא ענה פוגש אותך בואי לואצאפ ונכתכתב , הוא גם אמר שהוא רווק ולאחר מכן שלח לי את המס' נייד שלו. כמובן שפה כבר הפסקתי לדבר איתו.וכעבור חצי שעה אני עצמי שלחתי לו הודעה ורשמתי לו שאני מרגישה שהוא מרוחק נורא כבר הרבה זמן ושאנחנו צריכים לדבר על הענין ומה קורה לך באמת בקשר שלנו? מה אתה מרגיש וכו ואיפה אנחנו עומדים ביחסים שלנו.הוא לאחר מכן התקשר ואמר שהוא לפעמים צריך שקט ושהכל בזוגיות שלנו הולך כמו שצריך ואין לו טענות לכלום. אמרתי לו שאנחנו בקושי נפגשים ובקושי יש גם יחסי מין- כמעט ואין דר חסון ופעם בעבר היה יותר וכיום אין כמעט... הוא אמר שהוא מבין אותי לפעמים שאני רוצה שניפגש והוא לא רוצה לאכזב אותי אבל שאני אבין שהוא עובד המון ושזה ענינים כלכליים ולא זוגיים. פה השיחה נגמרה ולאחר מכן שלחתי לו הודעה שהוא ממש עכשיו מתכתב עם חברה שלי באתר הכוריות (שזאת בעצם אני) ואומר לה שהוא פוגש אותה היום. הוא רשם לי להפסיק עם החקירות ושהוא לא מדבר שם עם בחורות בכלל, שהוא סתם שם ולא מדבר עם אף אחת. אמרתי לו וואלה שאני אשלח לך את השיחה? ואז הוא שאל אותי מה אני רוצה ולמה אני חייבת להרוס כל דבר ולריב (ניסה עכשיו להפיל את זה עלי שאני לא בסדר), אמר שאם לא טוב לי שאני לא אהיה איתו, אמרתי לו מה אני רוצה? אני רוצה זוגיות כמו בני אדם בלי שום אתרי הכרויות בלי שום סודות, שתהיה איתי באש ובמים. הוא קרא ולא ענה ופה זה נגמר. לא שמעתי ממנו דבר כנראה כבר לא היה לו מה להגיד לי.אז כנראה שהוא בוגד בי ולא ידעתי מזה עד כה..איך אפשר לבגוד? אני לא מסוגלת להסתכל על גברים אחרים והוא חופשי.. זאת הסיבה שהוא התחיל להתרחק ממני והעדר יחסי מין. שאלתי אם נמשך אלי הוא התפלא ואמר מה יש לך ברור שכן... ואני אומרת לעצמי הוא באמת לא יכול לצאת מאתר הזה איכשהו הוא תמיד חוזר לשם.. אני מצפה מגבר שאיתי שלא רוצה להיות איתי שיפרד ממני. ואמרתי לו את זה מה לא טוב לך? מה הענין? הוא אמר אם לא טוב לי אני בא ונפרד והכל טוב איתך ושאני אומר שאני צריך שקט לפעמים זה לא כי את מציקה לי את הכי לא, זה ענינים כלכליים שיושבים לי על הראש.. מה דעתך דר אורן חסון? עץ עקום לא יכול להתיישר אה?

ד"ר אורן חסון
טלטלה גדולה
23.11.2015 • 11:10

דנה יקרה,
כשאת פותחת כרטיס ומנסה לפתות את בן זוגך באופן אנונימי, קחי בחשבון שפעמים רבות תצליחי. את לא נרתעת אם הוא יספר לך שיש לו בת זוג (את), את מכירה אותו היטב ויודעת מה ימצא חן בעיניו ומה לא. מצאת חן בעיניו פעם אחת, ואת הכי תמצא חן בעיניו אם הוא צריך לבחור מישהי "אנונימית".העניין הוא שברגע שזה קורה, את בבעיה, כי זה מחייב אותך להיפרד ממנו. או לטלטל את הזוגיות שלך טלטלה גדולה, וגם - להעמיד אותך במצב לא נוח, כי הוא יאשים אותך בחדירה לפרטיות שלו ובחוסר אמון, ואולי על רקע זה יחליט להיפרד ממך עוד לפני שאת תחליטי להיפרד ממנו. ואם לא היה מתפתה, אני לא בטוח שהיית נרגעת.את מתקוממת כנגד העובדה שהוא מסוגל לזה, אבל את עדיין שואלת אם הוא יכול להשתנות. העובדה שעומדת לזכותו היא שהוא "בחר" בך פעמיים. אבל זו שאינה עומדת לזכותו היא שהוא פעיל באתר הכרויות בזמן שאתם ביחד. האם זה כי הוא "בוגד סדרתי"? האם זה כי הוא לא מאוהב בך מספיק, ולכן מוכן לסכן את הקשר שלכם כדי להתפרפר? כדי לחפש בת זוג שתתאים לו יותר לדעתו? אף אחת מהאפשרויות הללו אינה מוצלחת במיוחד. ובכל זאת, את שוקלת מה לעשות, כי הוא מוצא חן בעינייך. האם הוא בן זוג מוצלח? האם הוא "לא בן זוג" מוצלח? (ראי בבקשהאיך הגדרתי "לא בן זוג" מוצלח, בפנייה קודמת, כי נראה לי שאת אולי נמצאת במילכוד הזה). האפשרות האחרת היא שבן זוגך עדיין לא החליט מה הוא רוצה, זוגיות או חופש זוגי, ויש סיכוי שטלטלה גדולה תגרום לו להתעשת. כאמור, יש סיכון בטלטלה גדולה, והוא צריך לרצות אותך מאד מאד כדי לנסות לשכנע אותך להמשיך להיות איתו גם לאחר טלטלה שכזו. וגם אם הוא יתעשת ויחליט, העובדה שאת תמשיכי שלא לבטוח בו עלולה להזיק לקשר שלכם בהמשך. אם תחליטו להמשיך את הקשר, ותחשבו ברצינות על מיסוד היחסים, נכון אולי יהיה מתישהו בחודשים הקרובים להעזר באיש מקצוע טיפולי, כדי לבנות מחדש את האמון שהלך לאיבוד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
הקשר הסתיים
24.11.2015 • 08:01

תודה שקראתי את פנייתי והגבת לי בתשובה מנוסחת היטב.אני באמת לא יודעת את התשובות לשאלות, אנחנו רק יכולים לשער מה שעובר לו בראש,אבל דר חסון? האם גבר שאוהב, שבאמת אוהב, ומתנהג ככה? יתכן שאני בת זוג לא מתאימה לו והוא מחפש אחרת וכשימצא יעיף אותי כמו שאומרים. מעדיפה שיבוא ויפרד ולא ימשוך. אני באמת לא מבינה את זה. שיבוא עכשיו ויפרד.. אבל חוץ מזה, זהבכלל נגמר אתמול. לא דיברנו מאז מה שהיה במוצש, אני חושבת שכנראה שהוא לא בנוי לקשר רציני. אני חושבת שהוא לא אוהב אותי. כי אם היה אוהב לא היה מתנהג ככה, בשיחה במוצש הוא אמר שהוא כן אוהב ששאלתי, שיש לו רגשות אבל זה לא נראה ככה כי כמעט ולא נפגשים לאחרונה ואפילו יחסי מין כבר אין.האם גבר שאוהב מישהי מתנהג בצורה כזאת? מוזר.זה נגמר אתמול- פניתי אליו בהודעה שאלתי אם אנחנו לא מדברים? הוא אמר שמדברים ושהכל בסדר. אמרתי לו אנחנו מדברים ולא מדברים יש לך כבר מישהי אחרת? הוא אמר שאין לו אף אחת ושהוא לא רוצה להיות בזוגיות עכשיו. זה שבר אותי קצת.. כי יש לי רגשות, אבל לגבי בן זוג מוצלח הוא כנראה לא ואני מנסה להבין את זה בשביל לא לקחת את זה ככ קשה את הפרידה הזאת. אמרתי לו בטח גם אני לא הייתי רוצה להיות בזוגיות שאין לי כל רגש לבן זוגי. התגובה שלו מאוד קוממה אותי- כנראה שפשוט לא רצה את הקשר ממזמן והתחיל לזייף כמו שאומרים ולחפש אחרת. בסופו שלדבר הוצאתי את כל מה שהיה לי בפנים- שהוא בוגד, שילך לאתר ההכריות שלו ויחפש סטוצים, שהוא כמו כולם. ואז נחסמתי. אני מבינה שהוא לא שווה אותי ואין לי מה לרצות להיות עם אדם שהוא בוגד. כנראה שבגד בי במהלך כל הזמן הזה ולא ידעתי. אינני יודעת.

ד"ר אורן חסון
הגלוי והנסתר
24.11.2015 • 21:28

דנה יקרה,
כפי שכתבת, את לא יודעת מה הוא חושב באמת. את מנסה דרך ההתנהגות שלו להבין אם היתה לו אהבה כלפייך, אלא שכל אחד אוהב או לא אוהב בדרך שהוא יודע ויכול. לא כל אחד שאומר לך שהוא אוהב, בהכרח אוהב. ואולי כן, אבל לא בכל רגע נתון, והשאלה מה משפיע עליו יותר. את מחפשת הגדרה "אוהב" או "לא אוהב", אבל בעצם את התשובה המדוייקת את יודעת, והיא לא קשורה לכותרת. היא קשורה למה שהוא נותן ומה שהוא לא נותן, וכמה. יתכן מאד שיש עוד בנסתר, אבל כנראה שהנסתר הוא עוד פחות טוב מהגלוי - גם אם את לא יודעת עד כמה. זו התשובה הכי מדוייקת שאת יכולה לקבל, ואת צריכה להחליט אם זה מתאים לך או לא, וכנראה שכבר החלטת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083