גרושים: התמודדות עם ביקורת מהילדים

תאריך פנייה: 22.11.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רותי
תהליך פרידה
22.11.2015 • 10:35

בוקר טוב דר' אורן,אני נשואה מזה כ-30 שנה, אמא לשלושה ילדים בוגרים : שניים מתגוררים מחוץ לבית ובן חייל .לאחרונה פתחנו בהליך גירושין בהסכמה באמצעות מגשרת.הסיבה העיקרית שבעטיה אני מעונינת בהליך זה היא ההתנהגות האובססיבית והשתלטנות שלו כלפי בכל השנים הללו.הייתי בטיפול זוגי ( הוא השתתף רק בשני מפגשים, לטענתו הוא לא צריך טיפול. לדבריו, הבעיה היא אצלי ורק אני צריכה טיפול), הקשר הזוגי בעקבות הטיפול אכן חיזק אותי עד מאוד, אך יחד עם זאת גרם לי להבין שיותר נכון לי לחיות בלעדיו.הילדים בקשר מאוד טוב עם שנינו ויש לי תחושה שהם כועסים עלי הרבה יותר בטענה שהוא יתקשה לחיות לבד , סוג של "נוטשת אותו". לדבריהם ,הוא מאוד חלש מבחינה רגשית ולכן הם חוששים לו יותר מאשר לי.מאוד קשה לי המחשבה שילדי כועסים עלי. אני משתדלת לא לשתף אותם יותר מידי במניעים שלי, כדי לא להכפיש את שמו של אביהם ולספר להם עד כמה פוגעת בי האובססיביות שלו כלפי ועד כמה אני עצובה בזוגיות שלי .שאלתי: כיצד אוכל להפחית במשהו את כעסם עלי, ולגרום להם להבין את הבחירה שלי? כבר עכשיו בני החייל הודיע לי שאין לו כוונה לבוא לדירתי, כי זה לא הבית שלו. אני לא מפסיקה לחשוב על זה שילדי לא יהיו אצלי בדירה. אני אוהבת אותם אהבת נפש, תומכת בהם כלכלית ורגשית , וכשהם לידי אני נהנית מכל רגע במחיצתם.אדגיש, שיש לי תמיכה מלאה מהמשפחה שלי, שמבינים ומצדדים בהחלטה שלי וברור שאם אזדקק לעזרה- אקבל אותה בכל מצב.אודה מאוד לעצתך.רותי

ד"ר אורן חסון
הילדים הבוגרים בעת גרושים
24.11.2015 • 21:28

רותי יקרה,
לבי איתך, כי הניתוק מהילדים, והביקורת מהם, הם הניתוק הקשה ביותר שיש. יתכן מאד שהם תופסים אותך, בצדק או שלא בצדק, כחזקה מבין שניכם. ואולי רק כזו שהחליטה להיפרד. וילדים לעיתים קרובות רוצים שהוריהם יישארו ביחד, ולפעמים קשה להם להבין את המחיר. את עושה נכון להם, גם אם לא נכון לך, כשאת מגינה עליהם מפני תחושות רעות כלפי אביהם. אני מניח שזה לא דו צדדי, ויום אחד יתכן שיבינו זאת. יום אחד, בעוד זמן רב, אולי גם יהיה קל יותר לומר זאת. עם זאת, יש לך שני ילדים גדולים, שיתכן שהם יכולים להתמודד עם אמירות מורכבות יותר מאשר הבן הצעיר. אולי אפשר לומר להם משהו, בעדינות, מבלי שהם ירגישו שהם צריכים לקחת צד, אלא כדי שיבינו שהמציאות מורכבת. גם אם לא יסכימו איתך לחלוטין, אולי יהיה להם יותר קל לקבל אותך. עם הצעיר, זה יצטרך להיות יותר תהליך. יתכן מאד שהוא יותר כועס עליך, כי הוא זה שמשלם מחיר. גם הוא יתבגר עם הזמן.ניהלתי פעם שיחות בענייני זוגיות ומשפחה ברדיו קול הים האדום. בעקבות ארוע שנגע בי אישית, עשיתי שיחה גם על הנושא: "את מי אתה אוהב יותר, את אמא או את אבא?" על יחסי הורים וילדים במהלך החיים. אולי תרצי להקשיב לזה. תמצאי זאתכאן, בנגן שמשמאל, מתאריך 29 בספטמבר, 2009.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083