פירוש חלומות: רצון מודע מול פחדים
נורית
חולמת ע בחור שאני בכלל לא מעוניינת
⌄
שלום
דר' וחג שמח,אני בת 40 רווקה אפשר לומר מבחירה - כי לא מצאתי את הגבר האידיאלי שמתאים לי וגם מהסיבה שהתרגלתי למצב.אני פונה אלייך, מכיוון שיש איזשהוא בחור שגר לידי, שאין לי עניין בו, אך שמתי לב שהוא מתעניין בי (לפי דעתי ומימה שהוא הקרין לי הוא מחפש סטוץ)אין לי עניין בסטוץ ומעולם לא היה לי, אם כבר זוגיות נורמלית והדדית.הבעייה היא שאני מנסה להתעלם מימנו והוא שולח לי הודעות או מתקשר (לא בעניין חיזור אלא מסיבה אחרת שלא אפרט כאן)אני לא עונה לטלפונים ולא להודעות.אך משום מה הוא מופיע לי בחלומות שאני רודפת אחריו והוא נעלם לי - ואני צועקת בחלום את השם שלו.הדבר מאוד הבהיל אותי לאחר מכן, שאלתי את עצמי - מה קרה לי?!?וחלום נוסף שהוא מביט לי באיבר המין - גם מחלום זה קמתי בבהלה.אני לא רוצה אותו לא מעוניינת בו - למה אני חולמת עליו? האם זה משהו שקשור לתת מודע?האם בתוך תוכי אני כן רוצה ואני לא מודעת לזה?אני יודעת שמהבחור הזה לא יצא לי משהו טוב או לחלופים לא אהיה מאושרת איתו - אז למה הוא מופיע לי בחלומות והאמת שאני חושבת עליו בזמן האחרון, כאילו הוא פולש למחשבות שלי.האם זה נורמלי כל העניין הזה?איך אני מפסיקה את כל הסרט הלא טוב הזה?הדבר מציק לי.אשמח לשמוע מה דעתך.תודה מראש ושבוע טוב.
ד"ר אורן חסון
חלומות עלולים לתעתע
⌄
נורית יקרה,
לפעמים אנחנו חולמים חלומות זוועה. זה לא אומר שאנחנו רוצים אותם. לפעמים אנחנו חולמים דווקא את הפחדים שלנו. עדיף שתתחשבי ברצון המודע שלך, שאת מכירה אותו ויודעת מהו, ומבינה את סיבותיו, והוא הגיוני לך, יותר מאשר במה שאת חושבת שאולי הוא ה"רצון" הבלתי מודע - שכן, לעולם אינך יודעת אם הוא אכן רצון, ואולי דווקא פחדים.
נורית
משיכה מינית
⌄
שלום
דר' חסון,התחלתי להרגיש משיכה כלפי הגבר הזה.פשוט אני חושבת עליו ....וזה היה נחמד ואולי חוויה מהנה איתו כשאני חושבת על זה...אבל אני מפחדת להיפגע.מה אני עושה במצב כזה?איך אני מוציאה אותו מהראש שלי?האם יש דרך שתעזור לי?אודה לך על התייחסות ועצה...תודה,נורית
ד"ר אורן חסון
להחליט מה נכון
⌄
נורית יקרה,
את מדווחת לי עכשיו על שינוי מהותי בתחושות שלך. קודם כתבת: "אני לא רוצה אותו לא מעוניינת בו - למה אני חולמת עליו?" וזה השתנה. האם החלומות שלך יצרו לך מציאות אחרת, כי הם הוליכו אותךלפנטזיה? – יכול להיות. האם זו אובססיה – מחשבה כפייתית לא רצויה שהתעצמה וקשה לך להיפטר ממנה? – גם כן יכול להיות. האם רגשותייך כלפיו השתנו עם הזמן כי למדת לראות בו דברים חיוביים? – גם כן יכול להיות. את צריכה להחליט מה נכון.ואם את רואה שם סימנים מפחידים למשהו שאת חושבת שבאמת אינו תקין, ושאת לא מצליחה להתנתק ממנו, אז למענך – אולי כדאי שתלכי לטיפול כדי לבחון את כל האפשרויות ואת מה שנכון לך ביחד עם איש מקצוע.