פירוש חלומות מטרידים
בת חן
לד"ר אורן חסון שלום
⌄
שלום,
אנחנו שנינו נושקים ל-30, מאורסים. טוב לנו ביחד.יש לי סוגיה קטנה:חלמתי בלילה על מגע אינטימי עם אחיו הקטן (היחיד) ממנו בכמה שנים.זה ממש מוזר לי.. בכל אופן רציתי להדגיש שבחיים לא חשבתי על אחיו בצורה הזו ויש ביננו יחסים רגילים בין גיסים. ('רגילים' זה אומר שאני בקשר טוב עם כל המשפחה שלו, לא קשר טלפוני, אבל כשאנחנו שם אני מסתדרת איתם היטב).מה אני אמורה לעשות עם זה? זה ממש מוזר לי שחלמתי את זה!.זה מסוג הדברים שאומרים עליהם 'לא צריך לדבר על ה כ ו ל'.. נכון?. ז"א - לא כדאי שאני אשתף את בן זוגי בזה, נכון?..תודה רבה, בת חן
ד"ר אורן חסון
חלום מטריד
⌄
בת חן יקרה,
אני מייחס הרבה פחות חשיבות לפרטי חלומות, מכפי שנוהגים פסיכולוגים רבים. אין ראיות ברורות באשר לסימבוליות שלהם, ולא אכנס לכל זה כאן. חלומות רבים מקבלים כיוון לדברים שמטרידים אותנו מאד במשך היום (בין אם זה קשור לחרדות, לבעייה מטרידה, לסערת רגשות ועוד), אבל אחרים מקבלים כיוונים מוזרים שהקשר בין הפרטים שלהם לבין המציאות הוא מאד רופף, אם בכלל. מכיוון שאני מבין שזה לא הטריד אותך קודם, אז זה שייך לקטגוריה השניה.מכיוון שכך, זה בדיוק מסוג הדברים שאת יכולה להניח מאחורייך, ו"לא לדבר על הכל". מכיוון שלפעמים אמירה מסויימת יכולה לעורר פחדים, חששות, ועוד כל מיני מחשבות שאינן באמת קשורות לעניין. ואם את יכולה גם להניח לכל העניין ולא להיות מוטרדת בו יותר, הכי עדיף. יש מי שמסוגל שלא להקדיש מחשבה שניה למחשבות שעולות כשהוא מבין שאין בהן ממש, ויש מי שמוטרד בהן עוד ועוד. אני מקווה שאת יכולה להניח להן, ולהמשיך הלאה.