התמודדות עם לחץ בזוגיות

תאריך פנייה: 10.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירן
מבולבלת
10.09.2011 • 13:38

היי ד"ר אורן חסוןאני פונה אליך לאחר קריאה רבה בפורום ובכלל באתר שלך.אני נמצאת בזוגיות של שנה עם החבר שלי, אנו מתגוררים יחד כבר 3 חודשים.אני בת 28 עוד מעט והחבר עוד מעט 29.בחודש וחצי האחרונים חבר שלי לומד למבחן GMAT הציון שלו ישפיע מאוד על העתיד שלנו, (יש סיכוי שאולי שנה הבאה אנו נעבור לחו"ל עקב לימודים שלו, לפחות לשנתיים) בעקבות המבחן חבר שלי בהתנהלות שלו השתנה, הפך להיות מאוד לחוץ, המבחן הזה הפך להיות רוב עולמו. אני תמכתי בהחלטתו ללמוד למבחן הזה רק שלא ידעתי שהוא יכול להשתנות בהתנהגותו כלפי גם, פשוט עד אותו מבחן לא ראיתי אותו לפני זה לומד למבחן. התקופה הזו שעדין לא מסתיימת (רק בעוד 3 שבועות) הפכה להיות עבורי מאוד קשה אני מרגישה שאני מוותרת על הרבה עבור המבחן ושנתתי את הסכמתי בלי לחשוב על המעבר. קשה לי. אני כועסת עליו הרבה יותר, מוציאה עצבים. אני יודעת שגם לו קשה כי חוץ מהמבחן הוא עובד הרבה וגם עושה פעילות ספורטיבית והוא מרגיש שהוא צריך לשלב את הכל וזה מקשה עליו עוד יותר.חשוב לי לציין שאנחנו מדברים על הכל, וגם מה שאני מרגישה הוא יודע והוא מנסה לתמוך, ממש עד כמה שמתאפשר לו.בנוסף, אני נמצאת בתקופה לא קלה גם מבחינת עבודה (יש חוסר יציבות במקום העבודה שלי, לא יודעת מה יהיה איתי וגם במיוחד עכשיו בתקופה הזו מרגישה שהכל מסביבי לוחץ ונורא משעמם לי כשאני חוזרת הביתה ומנסה למצוא תמיכה אצל החבר ולא מקבלת אותה (כמו שקרה בעבר).העניין מבחינתי הוא שפתאום מצאתי את עצמי בדילמה, האם אני אוהבת אותו, רוצה להיות איתו לא רוצה להיות איתו? מרגישה מעין צומת דרכים וההרגשה הזו מאוד הבהילה אותי כי אף פעם לא הרגשתי כך ופשוט זה קשר שאנחנו מדברים על חתונה, והוא מאוד רוצה להיות איתי ולהתחתן איתי ופשוט נכנסתי לדילמה. האם זו רק תקופה?האם יש לך עיצה עבורי, מה אני יכולה לעשות? אני מבולבלת.אשמח לתשובה, שירן

ד"ר אורן חסון
"האם אני מספיק חזקה כדי להתמודד?"
11.09.2011 • 15:22

שירן יקרה,
הבנת מכל אלה, בעיקר, שהחבר שלך יכול להילחץ מאד בתנאים מסויימים, ואת יודעת עכשיו גם איך הוא מתנהג כאשר זה קורה. ברור שזו תקופה. הרי זה מה שאת מתארת, נכון? אלא שאז את צריכה לשאול את עצמך אם את מספיק אוהבת אותו, כדי לדעת להתגבר על תקופות כאלה, אם וכאשר תהיינה? ואולי גם לשאול את עצמך "האם אני מספיק חזקה כדי להתמודד עם תקופות כאלה?"

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083