חרדות בזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 30.08.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אופק
משבר גדול בחיי הנישואים
30.08.2012 • 11:44

שלום
ד"ר אורן חסון.אני נשואה טרייה כשבעה חודשים. מאז שהתחתנו הכל השתנה, אומרים זוהי שנת הברזל... השנה הכי קשה היא השנה הראשונה.אני במשבר רציני ובטוחה שגם בעלי, התחלנו לא לכבד איש את רעהו. כשטוב הכל מדהים. כשרע המילים מתחילים לעוף באויר. בעלי הוא גבר שיש לו אגו והוא מאד מתגונן. כשאני מתייעצת איתו על משהו שמציק לי (משהו שלא קשור אליו) הוא מקשבי אך לא קשוב כפי שאני רוצה ואז אני נפגעת שיש לי מחסור רגשי ממנו ואינו יודע להקשיב, אמרתי לו שהרגישות שלו שואפת לאפס והוא החל לפתוח תפה במילים קשות מאד....שתקתיאך בשלב מסויים פתחתי את פי גם. מילים מאד קשות , דברים ששיתפנו אחד את השניה, האקסים הועלו, הועלה משפט ממנו שאם היינו חברים ממזמן היינו רואים את הגב אחד של השניה.אנחנו כבר שבוע ישנים אחד ליד השני בקושי מדברים, מרגישה שחיי ריקים ועצוב לי, כל כך לא אופייני לי.מרגישה שרק שטוב בכל טוב:) , וכשיוצאת מילה לא במקום יש פיצוץ....איך אוכל להמשיך אחרי שמילים אלו הרגו את נשמתי? אני מנסה ללכת בדרך של בורא עולם ולשפוט לכף זכות אך איך אפשר?דבר שני "אם היינו חברים ממזמן היינו נפרדים?" מה אז אנחנו עוד זוג שנשאר יחד ולא מאושר?אני מרגישה שמה שמאחד אותנו זה אירועים משפחתיים, חברתיים, סידורים. אבל כשצריך לדעת לדבר....אין את זה, ויש מילים קשות שאיך אפשר להמשיך ? איך?עזרה. מאישה בת 30 לחייה

ד"ר אורן חסון
החרדות עלו לכם לראש
01.09.2012 • 22:54

אופק יקרה,
יש מכשולים שונים העומדים בפני זוג בתחילת הדרך. בין היתר, הצורך לשים דברים על השולחן הרבה יותר חזק מכפי שראוי להם, בגלל המחשבה או החרדה שמה שלא נשנה עכשיו, יישאר איתנו לנצח. זה באמת קשה, וכל משא ומתן על צרכים הופך להיות מלחמה יותר בקלות. השינוי שעברתם (נישואים והתחייבות זה לזה), והחרדה שהיא במידה מסויימת מגיעה מתוך "ידיעה כללית", כביכול, שמא אחרי הנישואים בן/בת הזוג שלנו משתנים, לאחר ש"קיבלו את מה שרצו", מקצינים את הטון. חשוב שתלכו ליעוץ זוגי - לא כי אתם לא מתאימים, אלא כי כנראה "החרדות עלו לכם לראש", ומקצינות את התגובות שלכם. אם לא תטפלו בזה, המשקעים יכולים להיות הרסניים. ועם קצת הכוונה ודיאלוג, ועם החזרת האמון שיתפתחו בעזרת איש מקצוע, תוכלו לחזור למה שהייתם.קראי גם את המאמר שלי על יעוץ זוגי לזוגות בתחילת דרכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083