פחדים וחוסר ידיעה - עצות והכוונה

תאריך פנייה: 26.01.2011 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
לא יודעת מה לעשות
מה לעשות?
26.01.2011 • 20:42

אני זקוקה דחוף לעזרה! אני בת 23 ובעלי בן 26 יש לנו שני ילדים ואנחנו נשואים 5 שנים התחתנו מוקדם ואולי זו הטעות. בעלי זמן קצר אחרי החתונה מחק לי את כל מספרי הטלפון עם שם של בנים שהיה לי בפלאפון בלי שידעתי כשגיליתי הוא אמר שזה לטובה שעכשיו אני נשואה ולא צריכה לדבר עם בנים לאט לאט זה התדרדר לרמה כזאת שאני לא רואה אנשים שאני מכירה כל החברים שהיו לי כבר לא מדברים איתי (כולל חברות) כי בעלי לא רוצה שאני אצא לבד מהבית כל פעם שניסיתי לדבר איתו על זה הוא לא התייחס הכי הרבה הוא אמר שהוא מפחד שיתחילו איתי אין לו שום סיבה לחשוש שאני אבגוד בו אף פעם לו בגדתי בו ולא נתתי לו שום סיבה לחשוש.אחרי נסיונות כושלים במשך 5 שנים לדבר אל ליבו שיבין אותי זה לא עוזר הוא חושב שמשפחה זה מספיק, אחרי החתונה גרנו ליד אמא שלו שהייתה מעורבת בכל מה שקרה בינינו. עכשיו התרחקנו אבל מקום העבודה שלו נמצא קרוב לאמא שלו והוא מבלה אצלה לפני שהוא חוזר הביתה. כשאני מנסה לדבר איתו הוא לא מתייחס יושב ורואה טלויזיה, הוא בקושי מתייחס לילדים, אנחנו לא מדברים בינינו רק על מה שקרה לילדים במשך היום ורק אני יוזמת את השיחות הסקס על הפנים אני לא נהנת בכלל ואף פעם לא יוזמת. אני לא יכולה להמשיך ככה נמאס לי ליעוץ זוגי הוא לא מוכן ללכת. אני מתחילה לחשוב על גירושים אבל מפחדת לדבר איתו על זה ח"ח הוא לא אלים אך אמר לי פעם שאם אני ארצה להתגרש הוא יקח את הילדים ויברח לח"ול אני לא מוכנה לאבד את הילדים שלי. בבקשה תעזרו לי מה אני צריכה לעשות האם לעזור אומץ (ואיך) ולדבר איתו ישירות על גירושים ואיך אני יכולה לדעת אם זה מה שאני רוצה או מה לעשות? בבקשה תעזרו אני "כלואה" בבית שלי בלי סורגים ואני לא יכולה יותר.

ד"ר אורן חסון
כלואה בפחדים ובחוסר הידיעה
27.01.2011 • 00:53

לא יודעת יקרה,
את לא כלואה, אלא בפחדים שלך. הוא לא יוכל לקחת את הילדים ולברוח לחו"ל, ובכל מקרה אם חשש כזה יעלה תוכלי להוציא לו צו יציאה מהארץ. את צעירה, ולא מנוסה, וצריכה לכן לפתוח מעט את הראש כדי ללמוד על אפשרויות שונות. קודם כל, דרך תמיכה משפחתית. שנית – המשיכי לחפש באינטרנט ובאמצעים אחרים (במקרי חרום, ולפעמים עוד קודם, את יכולה לנצל את האפשרויות הטמונות במוסדות שונים – ראי אתדף העזרה הראשונהבאתר שלי).ולאחר שתביני שיש לך אפשרויות, ושהאפשרויות שלו מוגבלות, יהיה לך הרבה יותר כוח. למשל, לדרוש יעוץ זוגי. כלומר... לדרוש. כי אחרת, יש לך אפשרויות אחרות. ידע הוא כוח, אז תפסיקי להיות "לא יודעת", קחי יוזמה ואחריות על חייך וחיי ילדייך, והתחילי במשימה חשובה – לדעת את כל מה שאת צריכה לדעת. זה ייקח קצת זמן, אז התחילי לצאת לדרך. וזכרי, שככל שתהיי יודעת יותר ועצמאית יותר, כך יהיה לך יותר כוח לעמוד על שלך ולהשיג חיים טובים יותר, או ללכת אם יהיה לך רע בנישואים האלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לא יודעת מה לעשות
27.01.2011 • 08:54

תודה על ההתייחסותאבל אני עדיין לא מבינה מה עלי לעשות, איך לגרום לו להבין שאני בן אדם ולא ריהוט בבית, אולי זה ישמע קצת ילדותי אבל אני רוצה לצאת מהבית להפגש עם חברות לעשות דברים לבד ומחוץ למסגרת המשפחה. לדוגמא אתמול בערב אמרתי לו שחברות שלי רוצות להפגש כולם ביחד ואני רוצה ללכת איתן הוא ישר התחיל לשאול מי בדיוק באה והאם הן באות עם חבר או בעל? האם זה נורמאלי או לא?

לא יודעת מה לעשות
27.01.2011 • 08:59

לא הצלחתי להבין אותך האם באפשרויות שיש לי התכוונת לאפשרויות במקרה של גירושים כי זה לא מה שאני רוצה אני רוצה להציל את נישואיי ולא יודעת איך לעשות את זה.

ד"ר אורן חסון
לא להיות לבדך, כי לבד קשה להתמודד
28.01.2011 • 00:36

לא יודעת יקרה,
עכשיו את כותבת:"האם באפשרויות שיש לי התכוונת לאפשרויות במקרה של גירושים כי זה לא מה שאני רוצה אני רוצה להציל את נישואיי ולא יודעת איך לעשות את זה."אלא שאת פנייתך הראשונה סיימת ב:"אני מתחילה לחשוב על גירושים אבל מפחדת לדבר איתו על זה ח"ח הוא לא אלים אך אמר לי פעם שאם אני ארצה להתגרש הוא יקח את הילדים ויברח לח"ול אני לא מוכנה לאבד את הילדים שלי. בבקשה תעזרו לי מה אני צריכה לעשות האם לעזור אומץ (ואיך) ולדבר איתו ישירות על גירושים ואיך אני יכולה לדעת אם זה מה שאני רוצה או מה לעשות? בבקשה תעזרו אני "כלואה" בבית שלי בלי סורגים ואני לא יכולה יותר."ברור לי לכן שאת לא בדיוק יודעת מה את רוצה כרגע, וזה כנראה תלוי בעד כמה את כועסת או מיואשת באותו רגע. אבל אני מחזיר אותך לתשובתי הקודמת: ככל שתדעי יותר מהן אפשרויותייך וזכויותייך, יהיה לך יותר כוחגם במסגרת הזוגיות שלך. אוסיף רק עוד אפשרות אחת שלא הזכרתי קודם, והיא ללכת ליעוץ לבדך. יתכן שבהמשיך הוא יצטרף, אבל גם אם לא, תקבלי כלים להתמודד איתו, ולכוון אותו לשיתופיות טובה יותר. רק אל תישארי לבדך בתוך הזוגיות הזו, כי כרגע אני מתרשם שאת לבדך, יותר מדי לבדך, ולכן קשה לך. קשה להיות בתוך זה, קשה להתמודד, קשה להחליט מה לעשות, וקשה לדעת איך להגיב, כשהוא כוחני כפי שהוא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לא יודעת מה לעשות
לא להיות לבדך, כי לבד קשה להתמודד
30.01.2011 • 10:22

תודה