פחדים בקשר: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 30.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
91
עזרה
30.11.2012 • 18:08

הכרתי בחור באתר הכרויות נתתי לו טלפון שלי אחרי שעות צט רבות הוא התקשר למחרת . הסברתי שלא מדברת הרבה בטלפון לפני פגישה והוא אמר "טוב נדבר מחר". למחרת לא התקשר אבל היה באתר אז כתבתי לו שזו הסיבה שאני לא מדברת בטלפון לפני פגישה כי מבטיחים להתקשר ובסוף לא מתקשרים וחסמתי אותו. מאז לא התקשר. אחרי יומיים מסקרנות הסרתי חסימה והוא כתב שאני זו שלא רציתי לדבר ושאני הייתי אמורה להתקשר דבר לא נכון בעליל. וגם כתב שיש לו משהו לומר שיעזור לי. שאלתי מה ענה שלהבא לא אתחיל במניפולציות ודרישות לתשומת לב מבן זוג פוטנציאלי כי זה מתיש. כתבתי לו הודעה ממש ארוכה ומפורטת בה הסברתי שהוא כן עניין אותי וציפיתי לפגישה איתו ושאם היה מתקשר הייתי עונה לו ומבינה ושהתייחס אליו כמובנת מאליו וזה לא נעים. הוא ענה ב"???????" נורא התעצבנתי הייתי בהלם וכתבתי לו שרק גולם אינפנטיל ואדם ללא אינטלקט רגשי יגיב ב?? להודעה כה מפורטת וכנה עדיף שהיה מתעלם והוספתי כמה עלבונות אישיים נגדו ומשם הפצצנו אחד את השני בעלבונות ((הוא פחות)). אני בהלם בוכה לא מאמינה איך לא התאפקתי והרסתי הכל עם אדם שסך הכל עניין אותי מאוד וזאת אחרי שזמן רב לא הייתי באתרי הכרויות וחזרתי עברתי סבל כזה. היום כתבתי לו שצר לי אם פגעתי בו כי התעוררתי עם הרגשה לא טובה על מה שעשיתי. איך אפשר למנוע התנהגות כזאת בעתיד ואיך להתמודד זה כאב עצום עד שמצאתי מישהו שמעניין אותי במו ידי הרסתי זאת חשה ככ אשמה אין מילים לתאר את צערי בבקשה עזרה בבקשה אני לא יכולה לסלוח לעצמי שאני כזאת מפלצת עם אגו וחוסר שליטה עצמית

ד"ר אורן חסון
לא אגו, אלא פחדים
02.12.2012 • 11:03

91 יקרה,
עושה רושם שיש לך הרבה מאד פחדים וחששות מגברים או מאתרי הכרויות או מגברים באתרי הכרויות. התוצאה היא שאת במגננה חריפה, והופכת להיות, מנקודת מבטו, בלתי יציבה. חסמת אותו, ומבחינתו זה אומר שאת לא מעוניינת, ושאין לו מה לחפש. מבחינתך, זה אומר "המשך לחפש אותי, והתעקש, כדי שאדע שאתה באמת רוצה". אתם מדברים, לכן, בשתי שפות שונות. כך התקשורת הלא מילולית שלכם גם המשיכה, ובמידה רבה בשל הפגיעות שלך והפחדים שלך.אני מאחל לך שהקשר הזה יצליח בכל זאת, אבל אני חושב שכדאי שתלכי לטיפול פרטני כדי ללמוד להתמודד עם הפחדים שלך. הם מקשים עליך ליצור קשר. זה ממש לא שאת מפלצת, וזה גם לא האגו שלך, זה הפחדים מפני פגיעה. לכי לטיפול כדי ללמוד להתמודד איתם. זה לא פשוט, אבל זה חשוב לך מאד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083