פחדים בזוגיות: איך להתמודד?
פלורה
בעיות בנוגע לפתיחות בזוגיות
⌄
ד"ר חסון שלום
רב,אני בת 28, בן זוגי בן 30, מכירים 3 שנים אך ביחד בפועל כחצי שנה ויש לציין שגם גרים ביחד.בן זוגי אדם ביישן וסגור, מתקשה לדבר על עצמו ועל הדברים שמרגיש.כמובן שאני אוהבת אותו מאוד ולמדתי לקבל את העובדה הזו, אך נושא אחד שאינו מוכן לפתוח בשום פנים ואופן, הוא נושא מערכות היחסים הקודמות שהיו לו. ביקשתי שיספר לי מעט, משום שלדעתי עברו של אדם הוא חלק בלתי נפרד כיום והייתי רוצה לדעת הכל עליו, הוא מבחינתו טוען שאין שום טעם בלדבר על כך, שזה לא יתרום לשום דבר ושבעתיד אשתמש בזה כנגדו (פוחד שאעשה השוואות וכו'). מאוד נפגעתי מכך שחושב כך, הרגשתי שאם אינו מסוגל לפתוח עימי הכל ויותר מכך, חושש לספר לי דברים! זו התחלה מאוד לא טובה לזוגיות שלנו. אנחנו אוהבים מאוד אך הנושא הזה כבד ומפחיד אותי מאוד. מדוע לא מוכן לפתוח את הנושא? האם עליי להלחץ? שלדים בארון? או האם זוהי טענה נורמלית להגיד שאין טעם לדבר על מערכות יחסים של העבר?אשמח לדעתך,תודה, פלורה.
ד"ר אורן חסון
פחדים
⌄
פלורה יקרה,
נראה לי ששניכם מתנהלים עם פחדים. הוא - שאולי תיפגעי, ושאולי, כאשר תריבו, תוציאי מידע מתוך התנהלויות קודמות שלו על דגמי התנהגות שלו, לכאורה, ואת - עם החשש שיש לו שלדים בארון - דברים שאת לא יודעת, ושאת רוצה לדעת, ובלי לדעת אותם אין לך שקט. אלו הם הפחדיםשל שניכם. אני לא יכול להשפיע עליו. האם את יכולה להשתחרר מהפחדים שלך?