התמודדות עם לחץ והטרדה
הילה
יחסים בעבודה
⌄
שלום
ד"ר,מדובר על יחסי עבודה, מקווה שאפשר לשאול כאן , יש לי מצב שגורם לי לחזור הביתה בתחושה קשה ולא נעימה, אחד המנהלים המבוגרים בעבודה מידי פעם יושב לידי בקרבה ממש גדולה ובא בדרישות הקשורות לעבודה אמנם אבל ממש דוחק אותי לפינה, אני ממש מרגישה שהוא פולש למרחב הפרטי שלי, אני נכנסת ללחץ גדול ונדחקת לפינה, אין לי מושג מה לעשות במקרה הזה ואיך להתמודד?! מידי פעם אני מנסה לקום ולהתרחק, כשיש לי אפשרות, אבל זה נגרם באופן קבוע ויש פעמים שאני לא יכולה לקום כי פרקטית זה לא אפשרי, כי הוא חוסם את המעבר הצר, בתכלס אין לי ממש לאן לקום, אני מספיק מבוגרת בשביל להבין שמדובר פה בהטרדה יש גם פעמים שהוא מהדק את החגורה שלו מולי, אבל אני לא רוצה להאשים ומעדיפה לא להכנס לפינות האלה, ומעדיפה גם לעזוב בקרוב אלא שאני מאוד זקוקה לפרנסה הזאת ואין לי יכולת לעזוב כרגע.אני חנוקה מאוד ומגיעה הביתה הרבה פעמים בתחושה קשה ואין לי מושג איך להתמודד עם זה ואיך לענות כי אני גם לא רוצה ליצור מצב של נקמה מצידו אם אדבר ואגיד לו שזה מפריע לי , אני לא יכולה לפתוח את זה בצורה כזאת מנסיון מדובר באדם שיש בו נקמנות מסוימת וזה עלול להשפיע על העבודה שלי, ולכן אני תוהה איך להתמודד אשמח לעצה פרקטית.מה לומר ואיך לומר את זה בצורה שלא תשפיע על העבודה שלי וגם הוא יפסיק עם ההתנהגות הזאת. תודה רבה מראש
ד"ר אורן חסון
הטרדה וסיכונים
⌄
הילה יקרה,
את נמצאת במצב כמעט בלתי אפשרי. כי לפי הבנתי, אם תגישי תלונה פורמלית, את לא בטוחה שזה לא תהיה רק מילה שלך מול מילה שלו, ובעיקר כשהדברים נעשים תוך הפעלת לחץ עליך, אבל לא באופן מפורש שאת יכולה להגדיר בברור. אם את כן, או אם את יכולה לתעד זאת, זה כלי להשתמש בו, ורצוי, למען האמת, אלא אם את מאד לא רוצה להיות בעימות מסוג זה גם אם יש לך כלים לנצח בו.אם את לא רוצה לעשות זאת, מסיבותייך שלך, הדרכים הן מסובכות יותר. הפשוטה ביותר היא להימנע ממצבים כאלה מראש, ככל שאפשר. השניה, אולי קשורה ליכולת המשחק שלך. משהו כמו: לשים לצידך על השולחן, תמיד, כוס מים או תה. וכשזה קורה, "בטעות" להיבהל ולהפיל את הכוס עליו. או טקטיקות דומות או אחרות שירתיעו אותו מלהתקרב אליך. מן הסתם, לפעמים רצוי להיות יצירתית ונועזת, כי את צריכה להציל את עצמך ממצב מצוקה. וכל זה, כי לומר לו, או לאיים, לדברייך, או להתייעץ עם מנהל אחר שיהיה אולי אוהד יותר (וגם זו אפשרות), יזיק לך יותר מאשר יועיל.
ננה
הטרדה וסיכונים
⌄
אולי פשוט להגיד את המשפט: "סליחה זה לא נעים לי", ואם יש צורך להוסיף: " תוכל קצת לתת לי מרחב".. לפעמים פותר ברגע ולא נותן תחושה של רמיזה למשהו מיני או ספציפי. סתם רמיזה לחוסר נעימות.
ד"ר אורן חסון
אסרטיביות
⌄
כן. ננה צודקת לגמרי. אסרטיביות היא לא דבר קל לכל אחד, אבל היא בדיוק זה: לומר את מה שצריך, באופן שקט וברור, מבלי להפוך את השולחן (או את כוס המים, לצורך העניין). זה משהו ללמוד אותו. זה לא קל למי שמפחד, אבל בסופו של דבר יכול להיות שתגלי שזה כמו לקפוץ לבריכה: שאת כן יודעת לשחות, אבל זה קצת קשה כשאת לא במים.
הילה
הטרדה וסיכונים
⌄
תודה רבה לך.